Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

se6a9e636

G0 van N10 el

se6a9e636

Ha keveset mozdult a valóságban akkor aránypárral számold ki a helyes motor tuning értéket ( persze azt alapból a hajtás paramétereiből is ki lehet számítani.ezt hogyan kell egyáltalán kiszámolni mert ehez nem értek.?

xfg6v697j

Először inkább tényleg meg kellene győződnöd arról.hogy nem coll-ban dolgozik e a géped.
'config/selec native units'
menüpontban megnézheted,és be is állíthatod.
Ha ott mm volt beállítva,akkor ANTAL GÁBOR javaslata alapján a G kódban is rá lehet keresni,G20 = inch G21 = mm,de ettől fügetlenül az első lépést meg kell csinálni minden mach telepítésnél.

se6a9e636

természetesen így van meg is csináltam azzal kezdtem,hogy be állítottam mm-be.De azért köszönöm a választ.

se6a9e636

egyébként a G20 vagy G21 azt hol kell belőni?

xfg6v697j

Akkor mégis csak a motortuning értéked lessz a rosz.
Lépj el a beállítani kívánt tengelyen 100mm-ert,majd mérd meg,hogy mennyit ment valójában.
Ezek után ki tudod számolni,hogy mennyit írj be a motortuningba,hogy a helyes távolságot tegye meg.
újmotortuingérték = régimotortuningérték * (100 / mértelmozdulás)

se6a9e636

Szia csewe!Ha mondjuk 10mm-ert mozditok a mach3 szerint,de a tengely nem megy csak 2-3mm-ert akkor mi az az érték ami jó lenne.Tehát a motrtuningban az első 3 ablak közől melyik az ami állítja a megtett utat?

xfg6v697j

A bal szélső.'Steps per'

xfg6v697j

És ha 10mm-ert mutat a mach,és úgy méred meg,akkor a képletben is 10 szerepeljen.

000000000

Légyszi azt írd már ide, mi konkrétan a hajtásláncod X, Y, Z-nél (orsó menetemelkedés, áttétel ha van, és a motor tengelyed a hajtás beállítás kapcsán mennyi step jelre fordul körbe egyet, pl.: 200, 400, 800, 1600, vagy X-re van beállítva ..., ezeket csak tudod...) és akkor meghatározható a helyes step/mm érték az egyes tengelyekre. Ezek nélkül csak a süket duma megy itt napokig, és nem haladsz előre.

se6a9e636

Így van a motorok:VEXTA C7680-9212K 2fázisu 0.9/step DC 7,4V 1A.Az "X" tengely és az "Y" azokon normál M10-es menetes szár.Az "Z" pedig D18x2,2 emelkedés jobbos trapéz menet.
A beállítások a tuningban 633, 900, 400 az X,Y.
A Z pedig 266, 900, 400 balról jobbra a tuningban.

se6a9e636

Ja nincs áttétel sehol direktben van mind 3 tengely

ANTAL GÁBOR

Ignaca !  pár nappal ezelőtt magán levélben mident leírtam ( hogy ne égesslek itt a nagyközönség előtt ) OLVASD  MÁR EL !

000000000

Alakul...
Még hiányzik az az információ, amit kértem:
"a motor tengelyed a hajtás beállítás kapcsán mennyi step jelre fordul körbe egyet, pl.:  400, 800, 1600, vagy X-re van beállítva ...???"

se6a9e636

elolvastam írtam is de jött vissza jelzés.Ki is próbáltam mint már említettem nagyon kezdő vagyok ezen a téren,de nagyon tetszik és meg akarom tanulni kezelni.Rajzolni tudok bármilyen rajz progival az nem gond.