Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

4ybj8h3c8

Nem írt át valami DLL-t az UC100?

kr97pwss2

Szia, ha az Autoinstaller programmal installáltad fel, akkor abban van egy opció, hogy a Mach3-ból a legfrissebbet felrakja. Szerintem ez az opció ki volt választva nálad, és frissítette a verziót. Ha nem volt eredeti licenszed, akkor az újabb verzió már fel tudja ismerni a hamis licenszeket. Biztosra veszem, hogy a licensz-el van gondja. Ha mégsem ez a gond, akkor kérlek küld az emailmre a következőket: Mach3 verzió, .xml file amit használsz, és az UC100 Plugin verziója.

PSoft

Akkor,ezek szerint,a "kis tavaszi virág" az eredeti licensz.:)
Mert,a legfrissebb verzió sem reklamált érte.:)

keri

Van egy kis gondom a forgató programozással MACH alatt.

Olyat csinál, hogy G1-el elküldöm hogy forogjon 10 teljes fordulatot azaz 3600fokot. Ha ezek után visszaküldöm G0-val 0 fokra, akkor a legrövidebb úton befordul a nulla fokos pozícióba. Tiszta sor, eddig ezt is várom.

Viszont ha elküldöm most G1-el is 0 fokra akkor visszaforog 10 fordulatot.

Hogy lehet megoldani hogy ha elküldöm 0 fokra gyors menetben akkor a gépi koordináta is 0 fok legyen és csak egyet forduljon maximum?

Vagy hogy lehet nullázni G kódból a gépi koordinátát? Írjak rá makrót, vagy van erre beépített makró, vagy van valami parancs alapból?

keri

Ja meg amúgy is jól megszívatott a Mach.

Dolgozik szépen forgató, egyszer csak elkezd olyat csinálni, hogy csak kicsit fordul aztán nem reagál a forgatási parancsra. visszaállítom megint fordul kicsit, aztán megint semmi.

Át állítottam az A tengelyt B tengelyre, megint működik egy darabig, majd megint ugyan az a jelenség.

Kiderült hogy beállított magának egy +-100 fokos softlimitet, dehogy honnan vette ezt, nem tudom. Beírtam neki sok 9999999-est azóta nincs gond, de egy fél napig szívtam miatta mire rájöttem.

keri

Megoldottam úgy hogy írtam egy makrót és bele lehet írni a g-kódba és amiben csak annyi van hogy SetMachZero(4) Ez nullázza az a forgatót.

De ettől függetlenül érdekelne ha meg lehetne oldani egyszerűbben, vagy már eleve a MACH-ban lévő makróval, vagy kóddal.

Gyati

Szia. Egészen jól elbeszélgetsz magadban  :).
A soft limitnél az a gyári beírt érték.

keri

Legalább jó társaság vagyok magamnak [#love11]

De miért csak egy idő után érvényesült? Előtte 2 fogaskereket kimartam már, mire elkezdte.

2f428kduf

Előre kérem NE kövezzetek meg. Jó pár éve vettem a Mach3.2-őt, de mostanában kezdek gyanakodni, a telepítésnél valamit elszúrtam: talán nem érvényesítettem a licenszet. Őszintén szólva most sem tudom biztosan, hogyan is kellett volna csinálni. A lemezen van egy Mach1Lic.dat, és a Mach3.
A gépem már müküdik, kezdi azt csinálni amit én is szeretnék. Ma kezdtem a varázslokat tanulni, jelesül a Write-t. Egyszer ment, azután kezdett panaszkodni valami licenszet emlegetve.
Kérdésm: milyen is a licensz file, a müködő programban?

2dbfy8y

Ha a lemezen van lic.dat fájl, azt csak be kell másolni a mach könyvtárba, és kész.
És akkor fent a mach címsorba ki fogja írni a felhasználó licenc nevét.

2f428kduf

Attól tartok, valóban bajban vagyok, ugyanis fent ezt írja ki: Mach3CNC Controler, név semmi, pedig rendeléskor a klavió kért valami nevet, már nem is emlékszem mit is írtam, valószínű a nevemet. Már ez is gyanus volt, látva a többiek fejlécén a nevüket.
  Mit tegyek??

2dbfy8y

Tuti jó helyre lett bemásolva? C/Mach3
Nehogy valami almappába kerüljön.
Skype-od nincs véletlen?
Ott gyorsabban tudnánk kommunikálni, és tudnák segíteni.

2f428kduf

A C/mach3-ban van minden, az igaz a licensz-filet pár nappal később irtam át, így lehet,hogy nem érvényes. Skypom csak elméletileg van, egy pc tönkremenetel után mikor ujra jelentkezni akartam, azt a választ kaptam, már vagyok, mondjam a jelszavat,persze már elfelejtettem, de szivesen felhivlak telefonon: Mail cimem: sasddizol@tolna.net

2dbfy8y

Írtam mailt!

2dbfy8y

ment citromailról is, mert gmail vissza dobta