Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

xfg6v697j

Ma ezzel lepett meg a mach,miután lenyomtam a stop gombot,és nem állt le a G kód futása.
http://www.kepfeltoltes.hu/140530/hiba_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>
A hiba,és az oka ismeretlen.

svejk

A Cypress elég sok Chip-et gyártott, főleg videkártyákat.

Nincs az alaplapon valami ilyesmid?
Ez nem Mach hibának tűnik, persze az mivel nála ugrott elő.

Az ilyenek miatt érdemes letiltani amit csak lehet, ahogy a Mach3 ajánlásban is szerepel.

se6a9e636

Sziasztok!Nem tudom,hogy tud e valaki segíteni.Van egy TB6560 3tengelyes vezérlőm a kék kivitel.Az x tengelyen melegszik a motor pedig minden ugyan úgy van bekötve ahogy a többi motoron.Próbál elindulni de csak recseg.Meghalt az x vezérlés vajon?

xfg6v697j

alúőször is prróbálkozz másik motorral,vagy ugyan avval a motorral,de másik tengelyre dugd át a csatlakozókat,ezzel azonnal ki tudod szárni,hogy nem e a motor a rossz.

xfg6v697j

Nem velt gond végül is ez a hiba,mert ez a netezős gépemen történt,egy G kód tesztelése során.

svejk

Őööö.. mintha olyat is írnának a Mach manuálban, hogy véletlen se kössük még hálózatra sem. :)

Sajnos ezekkel a dolgokkal együtt kell élnünk, vagy tovább kell állni másik programhoz. :(

se6a9e636

Próbáltam minden variációt a motorokkal de ugyan az

robroy007

erre csak annyit mondanék, hogy egy réges-régen tőled vett már nem is tudom milyen gépen futott egyszerre AC Mach és szól a youtube!

igazából a sosem tudtuk meg volt-e lépés vesztés de látható hibát nem eredményezett a gép napi 6-8 órában tolta az azonosítókat acél lemezre

az tény hogy ha dolgozik a cnc akkor illik békén hagyni a gépet és nem tervezni rajta, de nagyon sok esetben a mach-os gép végrehajtó és van mellette máshol kényelmesbe egy izmosabb tervező gép és azért annál nincs kellemetlenebb ha mindig cibálni kell a pendriveot egyik helyről a másikra és persze mindig onnan ahol épp nem vagyok [#nevetes1]

szóval én azt mondom lehet net meg hálózat de amikor dolgozik a gép hagyjuk békén szépen magára

az AC amúgy is hajlamos indulásnál megszólítani a portokat és ezzel megmozgatja a vezérlőket is (gondolom keresi a hardver kulcsok)

se6a9e636

Lehet hogy ki kellene kapcsolni a netet.De ez lehet hogy a java alkalmazás probléma

se6a9e636

xfg6v697j

Ez a gép nem vezérel semmit,csak programozok rajta,legfeljebb pár ledet akasztok néha az lpt-re.
Mellesleg,ha skype-ot bezárom,akkor a mach is be akar zárni,feldobja a záró kérdés.
Aztán ha megy a mach,akkor nem indul el az AC,és még sorolhatnálm.

xfg6v697j

Nincs jáva telepítve.

xfg6v697j

Akkor jó eséllyel a vezérlőd lessz a rossz.

se6a9e636

az faxa erre is alig tudtam gyüjteni lovét

se6a9e636

xp-röl fut?