Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Szedlay Pál

(Alt+4) Simulation program

by4h3cix4

Sziasztok!
Nem tudjátok esetleg, hogy tudok e Mach-ban szerszám korrekciózni? És, ha igen, hol?
Előre is köszi a válaszokat!

s7manbs8

2dbfy8y

Pl. config fülön a Tool table alatt.
De ez csak akkor működik, ha hozzárendeled a szerszámot progiban, és szerszám rádiusz kompenzációval, vagyis g41, g42 vel dolgozol.

9pk59nuy

Maróban lehet, hogy működik, esztergában nekem még egyszer sem sikerült!!!

Amiért nagyon szomorú vagyok!

2dbfy8y

nekem már ment esztergában is,de elég trükkös.
Sokat rosszakodtam vele,mire összejött.
Egy cam progi sokkal egyszerűbb.

9pk59nuy

"Sokat rosszakodtam vele,mire összejött."  

Nekem úgy sikerült, hogy mindent be tudtam állítani, megfelelő volt a program, az eredmény pedig az lett, hogy a szerszámpályát szépen kirajzolta korrigálva a képernyőn de a szerszám fizikailag a korrekcióról tudomást sem vett...

Végül a feladatot úgy oldottam meg, hogy a mill-t idomítottam be esztergálásra.  

(Most lelki füleimmel hallom a Linuxosok kacagását...)

KoLa

Áááá!!! nem kacagunk!
Régebben volt egy próbálkozásom a Mach3 2.63 verzióval, ebben a témában!https://www.youtube.com/watch?v=RrRsXtAlrUU" TARGET=_fnew>Ez az!
Itt látszik hogy egy egyszerű szögben mozgás az esztergán, a Mach3 szerszámpálya megjelenítésében, elég furcsán néz ki! de látszik a hogy nem jó irányban tolja el a vezérelt pontot! elég furcsa eredményt rajzolt a szerszámpályára , először G41-l végzi ugyanazt mint utána, G40 alatt!
Élesben nem próbáltam! bíztam abban amit a kijelző mutat.
Az efféle vagy bonyolultabb alakos esztergálásoknál inkább megrajzoltam a simító fogást AutoCad-el - eredeti kontúr - csúcsrádiusszal párhuzamos szerkesztése, aztán csak néhány pontot kell beírnom és kész!ha szükség volt erre a pontosságra!

A Linuxnál is, csak fordítva kell használni a g41 g42, de működik minden!
Teljes a káosz, míg ki nem ismeri az ember, hogy mit, hogyan gondoltak ki az íróasztal mellett!

2dbfy8y

Én úgy emlékszek, hogy valamit a rájárásokkal kellett trükközni.
És meg tudtam esztergálni egy golyót egy rádiusz késsel.
És szabályos is lett, kb r5-ös kés volt.

KoLa

Igen! éppen ez a gond,esztergán is úgy működik mintha a szerszám ujjmaró lenne!
A ráállásnál  a Linux kiabál! az esztergán, ha közelebb vagyok mint a csúcsrádiusz!

ANTAL GÁBOR

Utánfutó kapcsolófejhez kellett egy gömb .( no nem autóra mielőtt kiabálnátok hanem a terepen működő gumilánctalpashoz .) Természetesen CNC vel . Kinagyoltam egy hegyes szimmetrikus háromszög alakú késsel , azután a simítás egy R5 ös körlapkás késsel . Ugyanazt a módszert alkalmaztam mint Kola.  Rajz +5 mm offset.  
( szerencsére még nem ismerem a Mach minden funkcióját ezért a triviális utat választottam )

by4h3cix4

Köszönöm.

by4h3cix4

Üdv lenne megint egy kérdésem.Keret nélkül szeretnék marni:https://www.youtube.com/watch?v=NYlNzLQX5jI
Valahogy így milyen programmal lehetne ezt meg oldani?Aspirét használok .

3vv2btrhv

by4h3cix4

Köszönöm! De nem tudom meg nyitni az oldalt.