Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

ht0cjk58i

Máskor is csináltál vele programot?Azzal nem volt baj?Corelben nem próbáltad még meg rajzolni DXF formátumban és utána a Lazyvel generálni?

Szedlay Pál

Milyen régen láttalak már itt a fórumon!

Szedlay Pál

Akkor én most itt köszönöm neked a fórum lakói nevében az a sok jót amit már értünk tettél. [#worship][#worship][#worship]

000000000

Érdekes, hogy eddig akiknek segítettem kivétel nélkül megköszönték. (személyesen, mail-ben vagy telefonon )
Sőt volt olyan is aki anyagiakkal akarta kifejezni köszönetét.
Ilyenkor komolyan mondom én érzem xarul magam ha erősködnek, hogy tegyem csak el, mert nekik ennél többet is megért a segítség.
Ekkor jön a birkózás, hogy de nem, de igen...  
Általában én győzők :)

9npx2xk89

Mindig baj volt vele, de mindig ezzel a géppel csináltam, a kód jó, a mach3 hülyül meg.

ht0cjk58i

Küldtem Mach-et próbáld meg ezzel én több gépen használom évek óta és semmi baj nincs vele.Ha gondolod Corelt is küldök.2D alakzatokat mindig abban rajzoltam, DXF import és Lazy.Észre vettem, hogy a PLT fájlból csinál ilyen szakaszos íveket de a DXF-ből nem.

000000000

Ezt aláírom és tanúsítom.Voltam Pálnál,sokat segített,s tényleg nem fogadott el semmit.

ks46twg3x

Sziasztok!

Keresek zsebmarásra is használható LazyCam-et!

Szedlay Pál

Itt csatolok egy táblázatot.
Egy nagyon alakos test marására generáltam egy G kódot.
A táblázatban látható a gyorsulás, sebesség és a megmunkálási idő. Exakt stop, tűrés 0,02mm, nincs tűrés.
Ha valaki gépet tervez ez talán segítség abban mennyire érdemes dinamikus gépet építeni egy nagyon alakos maráshoz.

hthttp://cnctar.hobbycnc.hu/Szedlay/t%e1bl%e1zat%20mach3.jpgtp://" border=0>

Szedlay Pál

http://cnctar.hobbycnc.hu/Szedlay/t%e1bl%e1zat%20mach3.jpg" border=0>

ebalint

Szia!

A 90000 mm/s2 nem elírás?

keri

Mivel szimuláció, ezért lehet bele bármit írni.
Függvény szélső értéknek jó, hogy lássuk mi van akkor ha kvázi végtelen a gyorsulás és csak a gép végsebessége számít.

keri

Mondjuk az is érdekes lenne, hogy mi volt az a pálya amivel ez jött ki.

D.Laci

T45 "szét rázó" tesztjei után megfogadtam hogy soha többé nem nézem meg hogy mit bír a gép:( de most kivételt tetem. És az elmélet igazolta a gyakorlat, mely szerint a G61 sem áll meg a szakaszok végén csak nagyobb gyorsulást-lassulást enged meg mint a G64.
500 step/mm max.seb. 5000mm/min gyorsulás 5000mm/s2 (0.5G).
Mozgatott tömeg ~100Kg (Z tengely). (750W BLDC szervó)
G1 Z0 F5000
G1 Z2
.....
Itt már lehetett látni  hogy a motor tengelye nem fordul el annyit amennyit előzőleg megnéztem hogy mekkora a 2mm elmozdulás.
0.2-03G gyorsulásnál úgy vélem hogy még követi a pontos pályát.
ui. a motort leszerelve is ugyan az a helyzet.
A step jeleket is kellene detektálni, hogy kiderüljön az igazság.

s7manbs8

A Mach előre hol mutatja, hogy mennyi idő lesz a munka elvégzése ? Kösz.