Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Kösz az infókat, megnézem hogy úgy mit mutat a képernyőn is meglátszik elvileg.

Szedlay Pál

Ha pontosan lemérem akkor tudni fogod a választ?

xfg6v697j

A kirajzolásnál megduplázódik,de amikor marod,akkor mindííg az elsőn fogja mutatni a marást.
Akkor is,ha tizszer tolod el.

s7manbs8

Aha, értem, kösz. Most néztem még meg, hogy forgatnom is kell egy valamit úgy jobban elfér, azt meg a  

G68 A0 B0 R90 -nel tudom, 90 fokkal elforgatva, meg a végén G69-re visszaáll az eredeti állapot .

Úgy jobban kifér az anyagra, egyszerűbb, mint átkódolni generálni megint.

s7manbs8

Azt nem tudom, de mivel még arányában se látom mennyi, így az ötlet kevesebb.

s7manbs8

Most nézem, amit itt mar a gép, hogy itt is van ahol megáll pl. elég sokat és az lehet fix érték, ha gyorsabb is a feed rate-ed, lehet ilyen ok is.

zotykó

"A segítség akkor segítség ha önzetlen"

Alelúja!!![#worship][#eljen]

zotykó

Te. Még egy dolog jutott eszembe. Nem lehetséges, hogy a kernell freki alacsonyra van állítva a progiban? Arra gondolok, hogy 25KHz a freki és a lépésszám másodpercenként túl lépné?

s7manbs8

Na megtörtént az első Mach hibázásom, illetve nem tudom mi az oka, de valamitől egyszer csak az Y tengelyem vagy 8 centivel arrébb ment, kuplung nem csúszott meg, lehet az Y tengelynek a gyorsulását meg sebesség maximumát csökkentem, hátha az volt az oka. Még nem fogom a programra, inkább a beállításra fogom rá.persze lehet lépést vesztett, az is lehet nem mechnanikai okból. Azért valameddig csak bírt menni hibátlanul eddig.

s7manbs8

Mondjuk ez most azóta lett, hogy a G52 kódot használom, illetve ez a 2. menet a G52-vel, ez lehet esetleg gyanús, mindenre gyanakodni kell azért.

ppxgww95

"Az elmúlt néhány napban. 3 fórumosnak küldtem emilben segítséget.
Van közötte komoly is.
Szerinted, a háromból, mennyi köszönetet kaptam?"

Én nem vagyok egy nyerészkedő típus, de velem is előfordul ez, bár statisztikailag sokkal ritkában.
Engem nem az zavar, hogy nincs leborulással átitatott köszönet, hanem az, hogy az olykor nem kevés idővel kidolgozott megoldásom (?) használhatóságáról és megfelelőségéről is elmarad a visszajelzés ...

2dbfy8y

"Mondjuk ez most azóta lett, hogy a G52 kódot használom, illetve ez a 2. menet a G52-vel, ez lehet esetleg gyanús, mindenre gyanakodni kell azért."

G52-vel vigyázni kell, hogy adott végrehajtás után mindig add be neki G52 x0 y0 -át.
És utána told el újból. Én már rég óta alkalmazom, sose volt vele gondom.

s7manbs8

A kód az nem lehet rossz, mert az elsőt végrehajtotta, meg a másodiknak is a vége felé rontott csak, most szerszámot is tettem bele másikat, mert lehet meg volt már kopva.

2.es kukorica maróval milyen mélyen mehetek bele egy menetbe ? Most 1mm volt, lehet még mehetne több is egyszerre, így hogy fogta magát és más irányba ment, pedig már több mm mélyen volt a szerszám mégis bírt menni benne, nem tört el, illetve a tengely akadt meg inkább .. de megnéztem a kuplungnál is nem lazult ki semmi úgy néz ki, nem az volt az oka.

9npx2xk89

A kódot a solidcam csinálta a solidworks-ös rajz alapján.

ht0cjk58i

Bizony, minden szerszám korrekció és eltolás után ki kell lépni a korrekcióból illetve az eltolást 0-ra vissza kell álítani, mert az utána lévő parancsokat is azzal hajtja végre.