Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

zotykó

Klavió screenjét hol találom?

Olyat szeretnék a végére össze hozni, hogy gyorsabban közelít az érzékelőig, érintkezik, aztán megint kicsit fölmegy és lassan pozícionál megint. Ettől remélem pontos lesz.

Aztán meg rájöttem miért működött rendellenesen a saját scriptem. Mert alap esetben szakadásként volt beállítva és miközben mentek a motorok, olyan tüskék képződtek, hogy azt hitte megérkezett. Kipróbáltam úgy, hogy alap esetben rövidzár van a probe bemeneten és amikor oda ér akkor megszakítom. Teljesen jól működik. Tehát az illesztéssel van gondom. Azt már meg fogom tudni oldani. :-)

Olvastam olyanokat, hogy nem pont ott áll meg a gép, ahol kell és pontosítani kell a magassági korrekciót. Erről mi a véleményetek? Azért lehetett, mert akinél ilyen előfordult, túl gyorsan hajtott a Z tengellyel és így lassan tudott megállni? Vagy késik az érzékelőtől a leállítási utasításig az adat? Ennek az időnek a hossza konstans? Mennyire megbízható ez?

ht0cjk58i

Helló ezt bróbáltad?
http://5mp.eu/web.php?a=tapinto&o=bEzWH2HsRg" TARGET=_fnew>Mach3

000000000

Keresőbe beírod, T2cnc és ott megkeresed.

000000000

Neerőlködj !
Már küldtem neki scriptet mailban, nem értem miért teszi a bal..szt....

000000000

Oh! Akkor rendben.
Vagy mégsem?[#eljen]

HJózsi

Letölthető a http://www.machsupport.com/software/mach4/" TARGET=_fnew>MACH4 Demo változata!
Ezzel a demo változattal a kinézetet lehet tesztelni, valamint a képernyő szerkesztőjét, sajnos a mozgásvezérlést nem ...

9pk59nuy

Kár, hogy nincs neki eszterga...

HJózsi

Lesz majd, de mikor? ...  

000000000

Ne izgasd magad ezen, Józsi:))
Nyugdíjas korodra, hagyjál, megadnak egy jó esztergát.  
Amivel játszhatsz unalmas, nyugdíjas óráidban. Addigra biztosan kész lesz.  
Pláne, hogy azt hallottam, még mindig túl alacsony a nyugdíjkorhatár.  
Ezért, előbb, utóbb emelni fogják.  

zotykó

"nem értem miért teszi a bal..szt.... "

Ez nem tetszett!  
Ami neked egyértelmű, az másnak nem biztos, Mert mindenkinek más tudásalapjai vannak. Te ebben vagy jó én meg másban. Ha nem akartál segíteni, akkor miért tetted mégis? Hogy most úgy érezd, van jogod le oltani???
Örültem volna ha valaki elmondja pontosan a script tartalmát.

000000000

Mert még egy válaszra sem méltattál...

Szedlay Pál

Egy tesztet csináltam.
Arra gondoltam ha van egy egy adott G kód akkor ha kétszer akkora sebességgel szeretném, hogy elkészüljön akkor a sebességet megduplázom és a gyorsulást számításom szerint négyzetesen növelem a motor paraméterben. Ekkor a számtan szerint fele akkora idő alatt kéne végezzen. Viszont nem ez történik és ez ellene szól a mateknak. Mit rontok el?

zotykó

Azt észre vettem én is, hogy gravírozásnál, ahol a mozgások összetettek, nem mindig megy a mozgás a nagyobb sebességgel. Volt olyan, hogy egy marás elkezdődött nagyobb sebességgel, de közben lassúra váltott egy irányváltoztatás alkalmával. Aztán egy következő fázisnál megint gyorsan ment.

Inkább újra szoktam generálni a G-kódot akkor nincsenek ilyen trükkök.
A gyorsuláson nem szoktam változtatni, mert az be van lőve a mechanikához.

hostya

Szerintem semmit nem rontasz el..

Ha a gépeden a tengelyeket(xyz) hajtó motorok képesek a dupla sebesség, ill. a négyzetes gyorsulás végrehajtására, a Mach akkor is a 'leglassúbb' tengely sebességéhez igazítja a többit..

Lehet hogy nem így van, de nekem ez a tippem.

Szedlay Pál

Köszönöm hozzászólásotokat.
Ez egy teszt, motorok nélkül. Nem a rendszert hanem a programot akarom tesztelni ehhez nem kell mechanika hisz ez nem vezérlő csak egy stepp jeladó.
Ebből következően nincs semmi rákötve a számítógépre, ehhez a teszthez nem is kell.
Veszek egy akármilyen G kódot.
Lehet egy ilyen egyszerű is  
g1 f500
x0
x10
x0
x10
M9

Itt nincsenek különböző tengelyek, de akár lehetnének is, mert a motorkonfigba az összes tengelyen átállítottam a gyorsulást, megtehetem amíg a frekvencia engedi. Tehát nem a motorok és a mechanika szab határokat, hangsúlyozom NINCS. És ettől függetlenül nem azt csinálja amit elvárnék tőle és nem tudom miért lassabb mint kéne, hiszen a matek szerint pont fele idő alatt kéne végezzen.