Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Akkor sürgősen csinálj vírusirtást. Mielőtt áthurcolod másik gépre is. Meg, azon is, amivel bármilyen kapcsolatba került. Akár pendrivon is.

Több gépemen megy. Van, amelyiken vagy 4 éve használom rendszeresen.  
Soha nem hibázott, csak én.

istvan58

Uj gép, szűz telepítés, garantáltan virusmentes.

s7manbs8

Kösz, ez eszembe nem jutott volna, a jobb egérgombot próbáltam, de arra nem történt semmi.

ht0cjk58i

Eddigi tapasztalataim a Machben, hogy hobby gépre való progi, nem szereti a bezárogatást, tálcára tevést, háttérben mást futtatást, és egyéb nyalánkságot.Ha ezeket valaki el akarja kerülni: net nuku,virus védelem-tüzfal nuku,csak a szükséges progik,háttérben semmi nem fut.De ha ezek kellenek akkor másik PC linbe kötve és volt problem nincs problem.Jó nem olcsó megoldás de ez van.Ne hiában alkalmazzák a gyártók ezt a megoldást, 1 Pc szerkeszteni, 1 Pc a gépet "kezelni" lin-ben.Ha a kész progit ki küldöd a gépre és elindítod a progit te akár filmet is nézhetsz az előtted lévő gépen.Lásd: rétegelt lemezbe martam 10*10 mm kereszteket 10mm távolságban egymástól egész táblában kb: 9 óra munka a gépnek, én közben a Need For Seed-et toltam rajta, és semmi vész.

istvan58

Ez mind világos és betartom....el is mentem a gép mellől, aztan mikor visszajottem csak ált a program felénél kb.

ht0cjk58i

Az lehet áram ingás is, nem biztos , hogy elmegy az áram de jócskán meg ing akkor lehet ilyen.

istvan58

Na az lehett...

istvan58

Vagyis nem vettem ilyesmit észre de nem zárható ki biztosan.

ht0cjk58i

Sajna elég 1 kis lökés és itt az eredmény,elég az is ha csak pár tized másodpercre esik ki az áram azt + ugye nem vesz észre az ember.

ht0cjk58i

Érdemes 1 szünetmentesre beruházni, nem kell oda nagy 1 kicsi is +teszi.

000000000

Erre nem tudok mit mondani. Az általad leírt hibát sokféle dolog előidézheti.
Az sincs kizárva, hagy az a Mach3 példány hibás.
Többet telepítettem ipari használatra is. Szűz gépre. Soha nem kaptam jelzést a program hibázásáról.
Persze, vannak hibái. Vagy hiányosságai. De, az más. Melyiknek nincs?
Ha, előfordult hibázás, annak mindig más volt az oka.
Persze, ez, az én tapasztalatom. Másnak lehet más.  

Nem azt akarom mondani, hogy ne használj mást.  
Csak azt, ha a kés elvágja a kezem, nem biztos, hogy kést kell cserélni.  

000000000

Ha ennyire trágya a 230 voltos hálózat akkor érdemes szünetmentes tápegységet tenni legalább a PC-re.
Vagy használjatok ITX alaplapot és ITX tápot, mert ez 12 voltos akkuról is működik.
Így egy akkut vagy szuper kondenzátort közbeiktatva áthidalja a kisebb nagyobb kimaradásokat.

000000000

Nagy részt egyet értek Sipos8 -al. Az a pc, ami a CNC –t hajtja, az legyen a gép része. Semmi más.
Minden, önállóan tevékenykedőt száműzni kell a PC ről.
Beleértve a képernyővédőt is.

PSoft

Van egyáltalán létjogosultsága manapság a képernyővédőknek?

Idejét múlt,ostoba,fölösleges dolog.
Sose használom(tam).:)

ht0cjk58i

Nem beza, nem a kést kell cserélni!!!!
+ kell látni a sorok közét!!!!!!!Tudom lehet érthetetlen, de volt már dolgom nem 1 gyártó szervizesével és mind a saját malmára próbálja hajtani.De a MAGYAR EMBER + oldja fillérekből.Szóval nagyon sok olyan hiba van amit csak megérzésből lehet hamar meg állapítani és nem mindig a legbonyolultabb dolgokban kell keresni a hibát.Erről tudnék már lassan könyvet is írni  [#wink].Pl:Nem is olyan rég, gép 3 fázis fali csatival, a gépben lévő 2 motort kivéve ami a gép végében van, a kábel a csatiból a fal mellett lóg a földre, a gépkezelő ríttig a kábelra pakolja a ragasztó granulátumot.Ez még nem lenne baj,de a csali fedlapja eltört így a csati picit ki csúszott az alzatból.És ? Ríttig az a fázis marad meg a mi a gép motorjait vezérli inverteren kivéve az elején említett hátsó 2 mocit (azok simán 3 fázis). Mikor a gépben lévő anyag a hátsó mocikhoz ért a motorvédők lementek alfába.Kb pár percbe telt mire észre vettem a hiba forrását!!Erre a szervizes rég szét szedte volna , hogy ez + az a baja, csak fizessünk(jó sokat). Szóval nem mindig a leghátulján kell keresni a hibát!!!!!!!