Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

hostya

Hogyan méred a végrehajtás idejét, az egyik, ill. a másik esetben?
Vagy minkét esetben a Mach kalkulációjára hagyatkozol?

s7manbs8

De mennyi az eltérés ? Arányilag pl.

Szedlay Pál

Lefuttatom szimulációba ott írja a végrehajtási időt, a gyakorlatban nagyon jól, pontosan számolja ki.

Szedlay Pál

Nagyon sok, próbáld ki egyszer gép nélkül.

9npx2xk89

Van ötletetek arra, hogy a az alábbi programrész miért egyenes vonalakat produkál a körív bal és jobb oldalán Mac3-om alatt? (A mach3 monitorán körnek látszik). Minél kisebb a kör, annál szignifikánsabb az egyen vonal. Biztos nem lépésvesztés, mert pozdorjába 0.5mm-es fogással is ugyan azt adja mint aluba.
G1 Z0. F300
   Y-2.95 Z-0.002
G2 X4.75 Y-2.95 Z-1. I0. J7.7
   X4.75 Y-2.95 Z-2. I0. J7.7
   X4.75 Y-2.95 Z-3. I0. J7.7
   X4.75 Y-2.95 Z-4. I0. J7.7
   X4.75 Y-2.95 Z-5. I0. J7.7
   X4.75 Y-2.95 Z-6. I0. J7.7
   X4.75 Y-2.95 Z-7. I0. J7.7
   X4.75 Y-2.95 Z-8. I0. J7.7
   X4.75 Y-2.95 Z-9. I0. J7.7
   X4.75 Y-2.95 Z-9.5 I0. J7.7
   X4.75 Y-2.95 I0. J7.7
G1 Y-3.05
G0 Z10.

000000000

Az elmúlt néhány napban. 3 fórumosnak küldtem emilben segítséget.  
Van közötte komoly is.  
Szerinted, a háromból, mennyi köszönetet kaptam?
Ja, annyit. NULLÁT!

Egyiktől megkérdeztem, meg kapta e.  
Válasz: Igen.  
Ez, az egy szó.
A fórumon is azt látom, vannak, akik azt gondolják. Mindenki kötelessége az ő segítése.
DE NEM!  

Senkinek nem kötelessége, egy szóval se segíteni senkit.  
Az, hogy segítsük egymást, (közben a világot is) az más. Ez tartotta össze a közösséget.  
De, követelődzni?
Meg se köszönni azt, ha valaki, hosszú, nyűgös, tapasztalatszerzés rögös útjától megment?  
Megossza évek alatt megszerzett tudását.  
Ez, annyit sem ér, KÖSZÖNÖM!

Igen, természetes, hogy segítünk. De az is legyen természetes, Hogy azt a bizonyos szót bepötyögjük.
No, meg, a viszont segítés is.
Meg, ha sz..rba kerül melléálni.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Erről jut eszembe.
Beszakadt a vízóra aknám beton teteje. Két, három betonozáshoz értő ember el tudna jönni, segíteni. Még, az is elég, ha egy ért hozzá. A másik kettő segít neki.  
Én, biztosan meg köszönöm.

ht0cjk58i

Helló.Mivel generáltad és milyen formátumból a G kódot?

xfg6v697j

Amíg  át nem írtam az egyik sort,adig ki sem rajzolta.
"Y-2.95 Z-0.002" erről  
X4.75 Y-2.95 Z-0.002 erre
Nálam a dro-k tanusága szeritne szépen körbe megy.
Figyeld meg a dro-k értékét te is,és meglátod,hogy a körnek megfelelően számolnak e,vagy tényleg csak egy egyenesnek megfelelően.
A képernyőn is egyenesen mozog a célkereszt,vagy követi a rajzot.

Néha elszáll a mach agya,ilyenkor újraindítás,vagy az előző még jól működő xml mentés visszatöltése,vagy újratelepítés.

tfpk6pks3

Szia Pali
A sebességet csak a g kódban dupláztad meg, vagy a motor beállításokban is?

Szedlay Pál

A motorbeállításokban csak a gyorsulást állítottam négyzetesen a sebesség már így is 30m/perc volt és a g kódban pedig 750, 1500mm/perc a sebesség, tehát azt nem kellett az a maximumon volt.

Szedlay Pál

A HSM maráshoz igen nagy előtoló sebességek kellenek. Alakos formáknál ezt nagyon nehéz megvalósítani. A Tibor45 mindig a dinamikus gépre hívja fel a figyelmet. Egy általános marási feladatnál ennek nem látom akkora jelentőségét viszont egy relief marásnál, igen. Ahhoz, hogy a megmunkálási időt harmadára rövidítsem a sebességet a háromszorosára a gyorsulást pedig a kilencszeresére kell növelni. Na ez utóbbi nem is olyan könnyű feladat még papíron sem. Ezért tesztelem az elméletem, csak a szimulációban nem akarja az igazságot.

000000000

Danibá!

mi lett volna ha itt válaszolsz vagy segítesz a fórumon bárkinek és nem privátba  

dicséretes a segítő szándékod, félre értés ne essék, és látom valami változott is a nagy botrány óta benned

a segítség akkor segítség ha önzetlen !!! még köszönetet sem szabad várni érte (más dolog,h illik megköszönni), mert ha bármi elvárás van viszont akkor az már nem segítség hanem számító haszonleső hozzá állás sajnos

adott problémára a fórumon feltett segítő tájékoztatás több embert is magával húz a segítségek terén, persze trollkodás is lehet belőle de ez intelligencia kérdése már  

vannak dolgok amit drasztikusan veszel magadra és másokat ugyan akkor kioktatsz vagy kiátkozol mindenféle hálátlan vagy ellenségeskedő embernek

amúgy a nyilvános segítség másoknak is hasznára lehet!

000000000

A tudás egy olyan dolog ami osztva szaporodik !
De, ha pénzért adod azt amit te itt ingyen piócaként szedtél össze az gyomorforgató.  

http://dl.glitter-graphics.net/pub/1808/1808181xvfslc8spe.gif" border=0>

Így várd a köszönetet is !

sanyi84

Beírtam az adok veszekbe a "huzalos" dolgot, elgondolkodtató lenne egy gyors gépnél, (bár gyors de nem pontos) reliefnél kis tömegű motorral lehetne rendesen "kenni" ezzel. Azért 2 méter 1-2 mm es "huzal" sokkal könnyebb mint 1 m 16 os orsó.

Szedlay Pál

Köszönöm segítőkészséged, de én először elméletben szeretném az új gépemet a célnak megfelelően összerakni, azután a valóságban. Ha valami nem stimmel az elmélettel azt kell tisztáznom, különben hülyén halok meg.