Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

istvan58

Igen igy van, de általában mindenki használ Lpt elválasztó kártyát aminek van saját tápja és igy tehermentesül a szgép lpt porja.
Pl az el levalasztó kártyám fordit, igy negativ impulzus kell az lpt-röl hogy a vezerlő pozitivat kapjon.

istvan58

Ja persze a haromtengelyes vezérlőhöz nem kell külön levalasztó.

000000000

Nagyon hasznos információk, köszönöm!

Még az ősidőkben írtam egy kis dos-os vezérlőprogramot, ott nem is gondoltam a step jel esetleges megfordításának szükségességére :-)
Érdekes lehet ennek a szoftveres megvalósítása...

besirkyjh

Az hogy mi jön ki az LPT porton az lényegtelen az a lényeg hogy mi kel a vezérlönek :)
Abbol meg már van annyiféle mint égen a csillag :)

istvan58

Hali,
Mach 3.043.066 ban nem tudok a g kódban előre lépni, hiába nyomom meg a "run from here"-t mindég előröl kezdi..a régebbi verzió nem csinálta ezt.

istvan58

Na egy kicsit gugliztam es ismert hiba hogy a "run from here nem megy a legfrisebb 0.66 os verzioba. Erdekes hogy nem javították még, már elég régi ez a verzió is.

svejk

Van az a bizonyos bosszantó hiba a Mach3-ban, hogy néha elfelejt a főorsó elindulni.
A héten nekem hozta a hibát kétszer is, de nem jöttem rá mikor jön elő a hiba.

Ilyenkor alul a:
 "Scripter compile error in M3.m1s" hibaüzenetet dobja.

Ez még nem is lenne baj, ha közben a tengelyek nem indulnának el. :((
ha nem vagy elég gyors, akkor szia szerszám. :(

Mach3-ból való kilépés - újraindítás nem segít.

Az egész Windows újraindítást nem próbáltam.
Viszont ha a szóbelei M3.m1s file-t felüliratom egy másik Mach3-ból valóval TotalCommanderben akkor utána működik minden rendesen.

Legközelebb csinálok egy fájlmentést és összehasonlítást.

Egyébként erre még nincs orvosság?
Úgy tudom verziótól függetlenel előfordulhat.

xfg6v697j

Épp egy hete szívtam ezzel a jelneséggel,kénytelen voltam a képernyőgombbal indítani a főorsót.
Mikor legközelebb használtam,már jó volt,úgylátszik,a Pc újraindítás megoldotta a dolgot.

svejk

Régebben párszor előfordult nálam, de aztán sokáig nem jelentkezett.

Legalább azt jó lenne tudni mi válthatja ki és akkor kerülné az ember azokat a műveleteket.

svejk

Mondjuk most többször felváltva használtam az MDI módot és sebtiben megírt pár soros kód futtatását felváltva... de nem találom az összefüggést.

xfg6v697j

Sajnos az okot én sem derítetttemki.
A másik hiba amikor tesztelgetek G kódokat,hogy gondol egyyet,és az istennek sem lehet feljebb vinnia sebességet az alap 6mm/min-ről,vagyis hijába írok én a Gkódba 'F10000'-et,akkor is 6mm/min-el megy.
csak az újraindítás segít.
OK,ismeretlen[#nemtudom]

fa_kukac

Szia! Nálam is rendszeresen előfordul, a képernyőn el is kezd villogni a spindle, mint ami elindul, de nem indul. Ilyenkor tényleg gyorsnak kell lenni, mert az orsók ettől függetlenül mennek. Ha stoppolok és  újra rákattintok a zöldre, akkor már megy rendesen. Kb minden 100-adik indításkor megteszi. Volt olyan program, ahol M5-el kikapcsoltam amikor távolra ment gyorsban, és mikor odaért megint M3, és ott is megcsinálta. Erről le is szoktam gyorsan, mert olyankor nem vagyok a gép mellett.

fa_kukac

Az én 5letem az lenne, hogy - mivel vízhűtéses a motorom- és külön vezérlő kimenetről megy, a hűtés akkor is elindult eddig, ha a spindle nem, tehát párhuzamosítom "vagy függvényes "  alapon, és akkor nem lesz gond.

ra8nsmk6w

Vagy 3 éve egy hosszabb munkánál többször is előfordult. Minden alkalommal eltört a maró.
Akkor kivezettem kézi inditásúra, azóta igy használom! Jó sok marót megspóroltam[#nevetes1]

RogerCo

Sziasztok!

Azt hogyan tudom megoldani a Mach3-al, hogy nincs automatikus szerszám cserélőm, de szeretném, ha az M6 parancsra végrehajtaná a szerszmáhossz mérő scriptet.
Tehát fut a program, elér egy szerszám cseréhez, főorsó megáll, kéri csréljem ki a szerszámot, és nyomjam meg a CycleStart-ot.
Kicserélem, megnyomom, és fusson le a script, ami elviszi egy fix helyre a főorsót, és megméri a hosszát a szerszámnak, korrigálja a Z-t, és megy tovább a program.
Lehetséges ez?
Köszi