Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

robroy007

nem kell félni ha csak számot látsz ! de hívd fel a Klaviót és megmondják ahhoz a számhoz ki tartozik évekre visszamenőleg  

mikor kérdeztem kiknek a számai azok amivel találkoztam itt ott amott meglepődtem meg pislogtam, h drágán eladott gép cégnek és kalóz licence fut rajta olyané akit tutira meg sem közelített a projekt!! [#boxer]

y9au2mspr

Sziasztok.

Mi lehet az oka annak,ha egy autocad-ben rajzolt dxf-be mentett,majd a lasycam programmal g-code-ra konvertált rajz sokszor nem tartalmaz minden rajzot. A lasycam minden rajzot lát,de g-code mentést követően sok minden lemarad. Talán a 2004 dxf file-nál fordul elő a legkevésbé a jelenség.
A második kérdésem pedig az,ha elindítok egy műveletet és az derékszögeket tartalmaz,a mach 3 a sarkokat ívben veszi be és ez által nem lesz sarkos az utvonal. Minél gyorsabban járatom annál nagyobb az ív. Ez nem is lenne gond,de ha csak 1mm lemezt szeretnék aprítani azért a nagyobb előtolás előnyős lehet. Viszont ha a sarkokra rádiusz kerül az baj lenne.

xfg6v697j

A sarkok lekerekítése a constant velocity muatt van.
Tegyél a Gkód elejébe egy G61-et,és jó lessz,vabgy  a generalconfig-ban jelőld be az egzact stop-ot.

2dbfy8y

Mire szeretnéd használni ezt a gépet?
Marás?  
Nem akarom leszólni a Lazy-t, de szerintem egy VCarve is sokkal többet ér, egyszerűbb, és kevesebb benne a hibázás.
Én is sokat bajmolódtam a Lazy-vel, de nem éri meg.

y9au2mspr

Köszi a tippeket. Hamar ki is próbálom.

y9au2mspr

Szia,Plazma vágó gépen használnám. Lemezek darabolása a fő cél.Nem akarok leragadni a lasycam-nál,csak ez a mach3 -nál adott volt. Este megnézem az általad említett VCarve programot. üdv.

cc7nypid

Sziasztok!
Tudna valaki részletesen segíteni a magyar kezelőfelület beizzításában?
Kibontottam a mach 3 mappában a magyar kezelő felületet és semmi változás...kb. itt tartok.
Előre is köszi, üdv mindenkinek.

xfg6v697j

view/load screens
És kiválasztod a neked tetsző képernyőset-et a mach3 mappában.

cc7nypid

Sziasztok!
Tudna valaki részletesen segíteni a magyar kezelőfelület beizzításában?
Kibontottam a mach 3 mappában a magyar kezelő felületet és semmi változás...kb. itt tartok.
Előre is köszi, üdv mindenkinek.

cc7nypid

Azt akartam írni, hogy ezeket hol keressem?

cc7nypid

Megvan, műkszik !
Nagyon köszi!

y9au2mspr

Köszönöm,megoldódott az általad írtak szerint

se6a9e636

Sziasztok!Nekem meg az lenne a gondom a mach3-ban,hogy nekem is le maradnak dolgok,de a legfőbb bajom az,hogy nem a megfelelő arányban készíti el a dolgokat.Teszem azt pl:van egy 60x87x25mm-es mdf lapom amit főmotortartónak szeretnék ki marni.De csak pinduriban csinálja meg.Már én is kipróbáltam több rajzoló progit.ArtCam,LazyCam,CncGraf pro,Solidworks...Mi lehet a gond vajon?Ha valaki tud segítsen már légyszi köszi előre is.

ANTAL GÁBOR

két tippem van : a motor tuningban nem jó adatokat adtál meg : Nullázd le a DRO t . nyomjál egy ( a tengelyre megcsinált) hot key t majd állj meg . Olvasd le a DRO értékét és mérj utána tolómérővel e valós elmozdulásnak.  Ha  keveset mozdult a valóságban akkor aránypárral számold ki a helyes motor tuning értéket   ( persze azt alapból a hajtás paramétereiből is ki lehet számítani
  A másik tipp : a coll / mm problematikája    ( Mi van a  G kódsor elején ?  G20 ? G21 ?  )  

se6a9e636

mindjárt megnézem