Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

996dwuf96

Ha rám gondolsz akkor sokra nem megyek vele de ez az én hibám.Nekem ezt teljesen az alapoktól kell megértenem .[#worship]

guliver83

Te is leírhatnád, hogy nálad mi a hiba és mit nem értesz!

wvdn6us49

Sziasztok! Találkozott már valaki hasonló problémával:
ArtCAMben készítettem egy feliratot, megcsináltam hozzá a progit, majd elkezdtem kimarni. Minden működött szépen egészen az 500. programsorig, ott hibára futott a Mach3, még hozzá olyan hibát csinált, hogy az 500. sor tartalmát vitte tovább az 501., 502., 503. stb. sorra, így megzavarodott és nem mart tovább. Megnéztem az ArtCAM által létrehozott programban 500. sor után hibátlanul következik az 501. sor a megfelelő koordinátákkal, tehát nincs sor ismértlés...
Ötlet?
Köszi!

http://kepkezelo.com/images/bdznhw5v4gssszgi5pg.jpg" border=0>

http://kepkezelo.com/images/d5vr4k2tyx9xrl383rtj.jpg" border=0>

robroy007

jogtiszta licence????

mert a demó csak 500 sorig fut aztán nem
bár neked szerencséd volt mert az utolsót tovább másolgatta [#nevetes1]

wvdn6us49

ftp://machsupport.com/Mach/
Inne töltöttem le, nem hiszem :) hogy jogtiszta...

robroy007

a program tiszta mert demó verzióban fut

csak neked nincs akkor hozzá licenced!

000000000

papa fabio de ez gebazos a licenszelése ne minden verzioval jó...
licensz fájl (Mach1Lic.dat)

de lehet bármilyen névre kiálitani...

000000000

cxmcdtrx

A papa fabio licenszet általában minden kínai vezérlőhöz felmásolják. Nekem ez több kínlódást okozott, mintha demo programot használtam volna,
úgyhogy ezt a gépeim közelében nem akarom többet meglátni... :-)
Az újabb verziók ezt a licenszet látszólag elfogadják, de elég sok furcsaságot okoz a működésben.

wvdn6us49

Köszi a segítséget

000000000

igen...
de van jó megoldás rá....:)

B.Zoltán

Sziasztok. Segítsen rajtam valaki, ha tud.

Próbáltam volna a menetvágást beüzemelni Mach3 programmal, de nagyon belebonyolódtunk a fiammal.
A 2.63-as Maró verziója helyesen mutatja a fordulatszámot, ha forog az eszterga, de az esztergás verziót nem tudjuk szóra bírni, a fordulatszámot se mutatja, a menetvágást pedig vagy csinálja vakon (nem is kell hogy forogjon az eszterga), vagy az újabb verzióban (3.043.066) nem is mutatja, nem is vágja, a G76-nál megakad a végrehajtás, valamire vár... bár forog az eszterga.

Most ismerkedünk a Mach3-mal, úgy látszik, nagyon hülyék vagyunk hozzá. Bár a maró programmal már dolgozgattunk egyszerű dolgokat, és ott nem voltak gondjaink, gondoltuk, hogy a Turn változatban se lesz olyan bonyolult a dolog.

Ha a főorsót nem a Mach3 vezérli, akkor nem is tudok menetet vágni? Itt van a gond? És nem kéne neki mutatnia a fordulatszámot, hogy hogy forog az eszterga, ha jönnek az index jelek?

4ybj8h3c8

Üdv

Van valami megoldás arra, hogy a nyüves Mach3 előre beállított állandó Feedrate értékkel induljon el?

ANTAL GÁBOR

Független főorsómozgással nálam szépen ( ipari minőségben ) megy .  Igaz én Uc 100 at használok . Mekkora a főorsó fordulat ? Mert extrém alacsonynál bajok vannak .  Amikor G76 nál nem megy tovább akkor angolul nem írja ki hogy nincs jel ?   ( gondolom a G95 ott van az elején )

ANTAL GÁBOR

Ja és kell a korrekt licensz