Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

istvan58

Sziasztok,  

Be lehet úgy állítani a homing speed-et hogy max sebességel menjen a végálás kapcsoló fele és lassan amikor leszál róla.
Nekem nem sikerült,  csak az általános homing speed-et allitani.

etc77f5nr

Elvileg azzal a sebességgel "száll le" amivel rámegy. De szerintem nem lehet max al menni a végállás fele. Megközelíted kézzel majd ráengeded.

istvan58

Mert jó lenne ha egy beálitot sebességel menne home fele ,  ha nem is max de legyen 50% pl. és viszafele mondjuk 5%¡

etc77f5nr

Ha kézzel megközelíted max sebességgel akkor miért nem jó ha 5%-al megy rá és le róla? :)

istvan58

Mert elvileg egy pontos homingollást csináltam, induktiv szenzoral figyelem a pozíciót és egy másikkal fordulatonkénti index jelet generálok. Ezek együtt adják a home pozíciót.  De a home pozíció igy is sebesség függő.  Ha pl viszafele sokal lassaban jönne akkor nagyon pontos lenne. Igy most 20% on jól megy de mehetne gyorsabban home iranyba.

istvan58

Végűl is jó csak ha gondoltam vannak valami trukkok :)

etc77f5nr

Lehet rá írni makrót biztosan :) Én ezt tudom csak mondani sajnos :)

istvan58

Na , mindegy...csak mindég maximalista vagyok :).
Most 5....30% között ugyanott áll meg, 0.01mm pontosságal.Ha gyorsabb túl szalad egy kicsit.

robroy007

Gondolj bele mi történik,ha maxi gázzal bele rongyolsz a kapcsolóba!

Meg tud-e állni a csattanás nélkül?
Pont azért kell a referencia,hogy azután lehessen max tempóval száguldozni, de addig csak nyugalom  

Te se mersz a sötétben rohanni a fal felé amíg nem tudod, hogy fél lépés vagy 20m van előtted  

Az indulást követő pár percet gyök2 tempóval is ki lehet várni max addig a főorsót melegíteni lehet

svejk

A General Config-ban a jobb felső sarokban mennyin áll a Debounce érték?

Az illesztőhardveredben biztos nincs jelentős késleltetőtag?

Egyébként ha mindig azonos sebességgel home-olsz, akkor szinte mindegy mennyit szalad túl, az annyi mindig annyi lesz.

istvan58

Hmmm....igy belegondolva igazatok van.[#worship]

remrendes

Jo reggelt!
A Port / Pin konfiguracion kivul van meg valami amit be kell allitani a szoftverben egy motor kiprobalasahoz? Neha mar sikerul leptetni a motort, de olyan 1/4 fordulat utan megall es remeg.

4ybj8h3c8

Motor Config. Alacsony értékekkel indulj, ha normálisan lép, akkor gyorsítsad fel.

remrendes

Koszonom. Igazabol nem lep normalisan. Arra akartam kilyukadni, hogy https://www.youtube.com/watch?v=3umpTUA-4u4&feature=youtu.be" TARGET=_fnew>ez Mach vagy driver oldali beallitasi hiba lehet inkabb?

s7manbs8

A videón milyen módon lépteted ? G kóddal vagy billentyűről ? Először lassan megy, aztán meg mintha fel akarna gyorsulni ?