Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Mach3 alatt az usb-s kütyük tudnak PWM-kimenetből 2db ot is csinálni.

Ugye a mach3-ban csak 1 et lehet konfigurálni,
Miként lehet egy második PWM-kimenetet is összehozni a normál printer porton?

Szép napot!

Béni

Melyik funkcióhoz tudod hozzárendelni a második PWM jelképzést?
(Milyen "USB-s kütyü" tud több PWM-et?)

000000000

No ez lenne a kérdés hogy miként mivel.!?
Pl az UC-lpt és usb áttalakitóban is van második pwm.

xfg6v697j

Én már csináltam ilyet,egy PIC segítségével.
Egy használaton kívüli tengely step/dir jelével lehetett állítani a kitöltési tényezőét a pwm-jelnek.

Béni

A PWM az nem az analóg kimenet.  Szerintem.
(Az UC300-ban nem találkoztam külön PWM konfigurálási lehetőséggel.)

kr97pwss2

Akkor egy kicsit pontosítanám a dolgokat. A Mach3 LPT porttal csak 1 PWM-et tud kezelni, ami a főorsó fordulatát szabályozza. Az UC300-5LPT-ben ezen kívül van még 2 PWM kimenet, amihez hozzá lehet rendelni a főorsó PWM-jét, vagy Brian-ből más bonyolult funkciókat (Pl. habvágóhoz fűtésállítás, vagy plazmavágóhoz vágóáram állítás). Ezeket a jeleket a Mach3 LPT porttal nem tudja előállítani, csak a főorsó PWM-jét.

kr97pwss2

Igen a két analóg kimenetet nevezem én is PWM kimenetnek az UC300-on. Nem túl helyesen, mert a kártyán a csatlakozón, már megszűrve és megerősítve jelenik meg 0-10V-os analóg feszültségként.

3d730xvev

Sziasztok!
mach3-nál ha a Motor Tuning-ra kattintok nem történik semmi (nem jelenik meg az ablak), mi lehet a gond?

xfg6v697j

Talán egyetlen tengely sincs engdélyezve a port and pins-nél.

3d730xvev

kivannak pipálva, akkor engedélyezve van

Rinaldo

Akkor szokott ilyen előfordulni ha a korábbi Mach 3 nem lett rendesen eltávolítva vagy esetleg egy másik partíción is van Mach 3 a gépeden! Csak az újra telepítés fog segíteni de előtte távolítsd el a most hibásan működőt de az eszköz kezelőből is a driverét !Ujra indítás telepítés és ismét újra indítás!

Pali79

Ha a 4. tengelyt forgatásra használom akkor a mach3 motor tuningjában a step/mm-t step/fok-ként kell értelmezni? És a sebességet is fok/min-ként kell felfogni?

keri

A Config>General Config menüben pipáld ki az adott tengelyre a bal felső résznél hogy "Angular axis" meg olyat is lehet hogy kezelje a körbefordulást.

Pali79

"Angular axis" be van pipálva, de a "kezelje a körbefordulást" nem látom. Kifejtenéd picit?

svejk

Helyesebben: hogy hogy kezelje a körbefordulást :)

A General Config jobb alsó felében van még 3 pipa lehetőség.
- túlmehessen-e 360-fokon
- használja-e a soft limitet forgatásnál
- meg talán valami olyasmi, hogy G0-ban a rövidebb irányba induljon el az adott érték elérésére.

A fentieket csak irányadónak vedd én nem vagyok gyakorló felhasználó.