Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Pali79

Köszönöm!

xkbv3nx0d

Bekötöttem egy pár külső nyomógombot a marómhoz, hogy bizonyos gyakran használt funkciókat gyorsabbá tegyek.

Elvileg OEM triggerként állítottam őket, illetve a megfelelő hotkey-eket fel is konfiguráltam nekik.

Amit szerettem volna 2 kivételével működik is.

Az egyik nyomógombra a HOME pozícióba állás funkciót szeretném, aminek egy "talált" lista alapján a 105-ös kódot állítottam, viszont ebben az esetben csak a Z tengely küldi haza, a többit nem, ha viszont a felületen rányomok a REF ALL HOME gombra tökéletesen megy.

A másik pedig az AUTO TOOL Zero lenne, aminek nem találok hotkeyt...

ha van valakinek jártassága ebben kérem segítsen.

köszi

xfg6v697j

Mivel azok a gombok makrót tartalmaznak ,ezért nincs oem kódjuk.
De meg lehet oldani makróból,csk kissé kacifántos.

ksjus5vax

Sziasztok.  
Egy olyan buta kérdésem van hogy létezik e a mach 3 ban belül Tangentiál control-nál ha egy 3d testet szeretnék ívben lekövetni a maróval hogy azt le kövese ?? Vagy az más programmal tudom csak megcsinálni hogy az A tengelyem kövese a felültett? Válaszotokat és segítségeteket előre is köszönőm.

xfg6v697j

Nem teljesen világos,hogy mit is akarsz.
A forgatóban lenne a munkadarab,aminek a felszínére rámarnál valmit?

krnj79r9n

Sziasztok,

Adott egy marógép, ahol csak X és Y tengelyeket viszi szervó motor.
A Z tengely pneumatikus, egy előre beállított mélységbe ütközőre lenyomja.

Azt hogy tudom megoldani mach3-ból, hogy programból kapcsoljam a pneumatika vezérlő szelepét? Tehát mikor elindul a megmunkálás, az X, Y pozícióba áll majd G-kódból kapcsolja a szelepet és Z-t lenyomja ütközőig. Majd folytatja a marást.

xfg6v697j

Ha nincs felhasználva a Z dir jele,akkor például azzal megoldható.

2nbj3n5m

T Úrak kell egy kis segitség.
A forgatót szeretném a billentyüzetről mozgatni
mit és hol kell beállitani?
A válaszokat előre is köszönöm.
Janko (Száraz János/

krnj79r9n

Köszi!
Ez jó ötletnek tűnik. Így nem is kell külön spec kód a G-kódba, hanem amikor Z-t leküldené a dir jel kapcsolja a szelepet egy relén keresztül.

2dbfy8y

A leg egyszerűbb megoldás:
A mach3 menüjében van fenn config fülön egy sistem hotkeys setup, ott a kívánt tengelyhez hozzá tudjuk rendelni a kívánt gombokat.
Rákattintunk a kívánt tengely +, -  meletti ikonra, és leütjük a kívánt billentyűt, és kész.

emfst7wwa

Sziasztok,
Ps3 kontrollert szeretnék illeszteni a mach3-hoz.
Abban kérnék segítséget, hogy letöltöttem a hozzá tartozó joypad plugint, de a beállítási leírás alapján nem találom a menüt: config/config plugins  
Hogy tudom működésre bírni illetve beállítani?
Nem tudom, hogy volt már erről szó?
Ötlet, javaslat? Hátha van valaki próbálkozott már vele.
Előre is köszönöm!
Robi

2dbfy8y

A config fülön keresd a config plugins alatt, ott kell zöld pipát rakni!

2dbfy8y

Én már használtam irányítás célra egy ilyen game padot,de egy beragadó gomb végett kidotam, jobb a billentyű, vagy egy numerikus usb-s billentyű.

emfst7wwa

Köszi, de pont nem írtam a lényeget.
 Nekem nincs config plugin-om

emfst7wwa

Megpróbálom, mert egy ezres volt, és pont illik a dupla joy mozgatás ahhoz, amit a melóban is használok (Zeiss CMM mérőgép). Tesztnek kipróbálnám.