Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

svejk

Config/Ports and Pins/Motor output/Dir Lowactive- pipa-vagy X.

gp24ssft3

Ez nagyon gyors volt. Ezer köszönet

lari

Meg tudná valaki mondani, hogy  a mach-ban a blue képernyőn hogyan lehet beállítani azt, hogy a space billenytű működtesse a feedhold-ot?
Az alapértelmezet felületen ez azt hiszem így működik...

svejk

Elkezdtem azon gondolkozni, hogy a leendő kezelőpulton milyen nyomógombokat érdemes elhelyezni, hogy minél kevesebbet kelljen egerészni, vagy érintőképernyőzni.

A mach3 gyári felületén van sok olyan gomb, amit én még nem is ismerek.
Pl. mi a funkciója mikor érdemes használni az alábbiakat?
- Block Delete
- M1 Optional Stop
- Reverse Run-nak?  

svejk

Valami jó kis kipróbált, strapabíró USB-s touch padot tudtok ajánlani a pultba?

Gyati, a Tiéd milyen típus is?

svejk

No meg persze szintén valami strapabíró mini billentyűzet is kellene.

A Mediamarkt-ban nem látok ilyeneket, pedig ott legalább jól körbe lehetne fogdosni.

svejk

Egyébként nagy kár, hogy Gyati fórumtársunk ilyen szerény, pedig szuper, példaértékű pultot és képernyőt hozott össze.  
Volt szerencsém élőben látni.

Béni

Te már láttál egy-két gépet, találkoztál olyan emberekkel, akik ismernek olyanokat, akik CNC gépekkel dolgoznak.
Kérdezd meg tőlük, milyen funkciók vannak és miket használnak a gépeken, mi az ami esetleg hiányzik ... ! [#smile]
(Amikor elkezdtem a saját screenset-et ugyan ezekkel a kérdésekkel szembesültem. Pár éve CNC-zek, de így sem jutott minden eszembe elsőre, sőt másodikra sem ...) [#nyes]

svejk

De hiszen épp azt teszem, Titeket kérdezlek akik dolgoznak az iparban, vagy van gyakorlatuk a Mach3-ban.  

Nyitott szemmel járok, nézek mint a luki nyúl, de az a baj, hogy azért ez a Mach3 nagyban különbözik bármely ipari vezérlőtől.

Kíváncsi lennék a program fejlesztői vajon miből indultak el?

Béni

"Kíváncsi lennék a program fejlesztői vajon miből indultak el? "
Hát ... valami igen jó kocsma lehetett, mert a katyvasz évek alatt sem tisztult le ... [#eplus2]

A "luki nyúl" tetszik. Pár éve hallottam először, állítólag egyes helyeken az üregi nyúl beceneve. (?) [#nevetes1]

Béni

De komolyabbra véve: érdemes lenne összeszedni azokat a funkciókat, amire a gyakorlatban valóban szükség lehet.
Pár napja felmerült a végálláskapcsolók - ESTOP téma. Pl. az is megoldható, úgy hogy ne okozzon pozícióvesztést és valódi vészstoppot. Csak akarni kell ...

Rinaldo

[#nevetes1][#nevetes1][#taps]

VViktor

Szia István.
Amikor cnc lángvágó/plazma vágó gépen dolgoztam a Reverse Run nagyon hasznos funkció volt,hisz ha elhagyta a vágást a láng egy reve miatt,akkor vissza tudtam menni a g-kódnak megfelelően és nem kellett újra indítani a programot.
Az M1 Optional Stop-ot meg plazmavágáskor hasznosítottam ,ha pl: sok alkatrészt raktam fel a táblatervre akkor nem kellet megállítania vágást folyamatosan ment.Mivel a M1 Optional Stop az az Opcionális megállás.
Hogy ezeket a funkciókat maráskor lehet-e ,vagy kell-e használni,nem tudom még nem kellettek nekem.

svejk

Valóban elég katyvasz és ráadásul az angol helyesírásuk is csapnivaló.

svejk

De mi történik visszajátszáskor, ha van a G-kódban pl. G41?