Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

ra8nsmk6w

Ha a key grabberből inditod a mach-ot akkor szerintem nincs rá szükség. Legalább is én nem emlékszem rá. Viszont gomb az nekem is ragadt be és 3 vezérlőt is eldobtam. Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy mostoha körülmények között forgács záporban ment amig ment

emfst7wwa

Próbáltam a keygrabbert, de valahogy nekem belassult tőle a pc. A mach verzióm lenne régi? Azt sem tudom megnézni melyik verzióm van.
Csak az engin-t látom, az Version R1.83.027

2dbfy8y

[#eljen] Ez az igazság.
Gyorsan, és nagy balhét tud csinálni.

2dbfy8y

nálam 2.63-asverzión ment simán

000000000

Sziasztok
Nemreg vasaroltam az ebayrol (Kinabol)egy CNC gravirozo-maro gepet amelyet Mach3 vazerloszoftverrel hasznalok es az a problemam, hogy egy tengelyen(Y) nem tartja a gep a megadaott erteket (mintha minden fogasvetelnel egy kicsit kb. 0.05mm eltolodik, igy egy 10mm mely zseb marasanal 1.62mm a kulombseg). A masik ket tengely (X es Z) tokeletesen mukodik. A Mach3 programot a gep melle kapott ertekekkel/modon allitottam be. Ha valaki barmi otletet tudna adni, ami hasznal, kerem jelezze. Elore is koszonom.

000000000

Orsó vagy szíj hatása van a Y és az X nek?
Egyforma a kettő?
A lépésfelbontás egyforma?

000000000

Tisztelt Daniel!
Az alabbi linken megtalahato a gep.

http://www.ebay.com/itm/4axis-CNC-Router-3040-ballscrew-engraving-drilling-and-milling-machine-engraver-/221171397703?ssPageName=ADME:X:AAQ:US:1123" TARGET=_fnew>Gravirozo Marogep

Golyosorso mindkettoes a lepesfelbontas is egyforma.

Udv. Elemer

000000000

Még azt nem kérdeztem, hogy melyik irányba van az eltolódás?
És, mindig azonos irányban?  
Esetleg, a motor tuning beállításairól tudnál képeket mutatni?

000000000

El kellene kuldeni a motor tuning es a port menupontok kepeit. A portan eleg csak az output-ok, vagy a hasznalt xml file.  
A gephez nem kaptal mach3 konfiguralo szoftvert??

sanka74

Szia! Én is közreműködtem egy kínai cnc beüzemelésében a nyáron és ősszel....Gyakorlatilag csak az x és y tengelyeknek az értékei voltak jók, a forgatót és a z tengelyt újra kellett számolnom, mert nem jó step/unit értékeket adtak meg. Azon kívül a forgató vezérlője sem volt jól beállítva,a marómotor vezetékei nem voltak árnyékolva, így az LPT kártya, amit már én raktam bele, világított mint a karácsonyfa. Az eredeti USB-s kártya nem volt jó. Most működik rendben.

sanka74

Ja, és a forgató vezérlőjénél az árambeállítás is nagyon gyenge volt, emiatt tévesztett, mint utóbb kiderült, illetve szoftveresen is állítottam rajta. Lehet nálad is ilyesmi a probléma, mivel a Z-röl van szó, az asszimetrikusan van terhelve.

sanka74

Nem lehet hogy itt is az árambeállítással van a gond? Mint nálam?

000000000

Melyik verzió ez a Mach3-ból?? Csak azért kérdezem, mert a beállitásoknál pár menüpont gyanús. Lehet hogy régebbot használsz mint amit a vezérlő megkiván. Ha elküldöd a verzió számot akkor megnézzük mi lehet.

ksjus5vax

/watch?v=zHrRqeqdHQ8https://www.youtube.com/watch?v=zHrRqeqdHQ8" TARGET=_fnew>Forgatás
csewe erre gondoltam hogy ezt ha megszerkesztem Stl be kimentem hogy tudnám maró programot írni rá ?