Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

xfg6v697j

Tartok tőle,hogy ezt csak valamilyen CAD CAM programmal tudod megvalósítani.
Azon a téren pedig nem vagyok járatos.

000000000

Mondjuk ha áttkonfigolod a tengelyeket...akkor ezzel:
http://kepfeltoltes.hu/view/140128/tang_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

Beálíthatod, "virtuálisra az A-tengelyt és akkor a Z-fogja követni az A-tengely szögét![#alien2]

000000000

http://kepfeltoltes.hu/140128/tang_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

000000000

A Mach3 verzioszam a kovetkezo: R1.83.027
A csatlakozo kabeleket is megprobalom le ellenorizni, esetleg vegzek is egy tesztmarast hatha tenyleg az a gond.

tibs

Meg a postprocessorban kell egy gépet konfigurálnod. Meg kell adnod a fejforgató
tengely betűjelét, a pivot hosszát(ez a fej fordulási pontja és mondjuk a patron befogó alsó
vége közti távolság és még plussz a szerszám hossz)
Meg kell adnod a tenygelyek felbontását, +/- mozgási tartományt.
Nem egyszerű de nem is lehetetlen.

000000000

Itt ez gond lesz. EZ valami ősrégi verzió lehet, mert R3.XX-nél járunk.
Lehet hogy meg is javul ha felteszed egy újabb verziót ami mindenképpen R3.37. Sajnos nagyon sok új kártya kéri az R3.41 vagy újabb verziót.
Ezek letölthetőek próbára díjmentesen. Az a baj ha új kártyád van ami egy bizonyos frekvencia és szoftver felett megköveteli az újabb verziójú mach3-t ellenben hibázni fog.

000000000

Koszonom a tippet, a legujabb mach3 amit talaltam az a Mach3Version3.042.020. Lecserelem erre, utanna megirom mi lett az eredmeny.

000000000

Sajnos a mach3 csere utan sem lett jobb a helyzet :(

Kep:
http://kepfeltoltes.hu/140129/910372524P1290003_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

a 2 bekeretezett reszen latszik hogy a zseb fala nem egyenes

xfg6v697j

Ez alapján azt mondanám,hogy X+ irányba téveszt a géped.
Ilyen hibát nem a mach okoz.
Vedd vissz a gyorsulást,bár nincs tul nagyra állítva,és ha még mindíg téveszt ,akkor lassabban mard.
Szerintem ilyen hiba akkor alakulhat ki,ha a mechanika az egyik irányba valami miatt nem mozog olyan könnyen,mit a másikba.

w0hgtwf3w

Ahogy látom az ilyen típusú problémák mechanikai eredetűek is lehetnek.
-Nézd meg a kuplungokat (ha van)
-Minden alkatrés mozgását nézd meg simán kézzel is (nem-e akad valamelyik irányba)
-Itt ahogy a belinkelt képen látszik nem csak az "y" tengely hanem a "z" sem jó.  
A legszerencsésebb az lenne ha közölnéd a lakhelyedet és valamely közelben lakó fórumtárshoz hónod alatt a géppel elmasíroznál.
Időben és idegeskedésben is nagyon sokat nyernél.

w0hgtwf3w

alkatrés = alkatrész

000000000

Koszonom a tippeket, atnezem a gepet szerkezeti szempontbol is. Nem lenne gond valakihez elmasirozni, aki jobban ert a gepekhez. En Hollandiaban elek, ha esetleg valaki el meg itt a kornyeken, es segiteni tudna ha nekem nem sikerul boldogulni, az jo lenne.

000000000

Csak mivel nem teljesen merolegesen keszitettem a kepet azert latszik ugy, hogy masik iranyban sem egyenes a fal, de tolomerovel merve tokeletes: 25.01mm (25x25-re volt programozva)
Masik iranyban Z0=26.8mm es Z-5.8=kb.24.5

000000000

Bovites:(25x25-re volt programozva R0.5mm maroval)

besirkyjh

Szia

Elsöjorben én szereznék egy olyan configot a Mach3-hoz ami már valakinek jol müködik és azzal probálkoznék ( biztos van valakinek pont ilyen masinája ) .Ne bízz abban amit a kis kinai adott hozzá ( neki mindegy ) .

Volt már nálam hasonlo de az nem volt golyosorsos de ott a " step puls és dir puls " 0 - 0 érték volt ( bizonyos vezérlöknél van jelentösége de egy probát meg ér ) .

Érdemes lenne az X és Y tengelyek kimeneteit meg cserélni a Mach3-ban hogy a hiba át megy-e az Y tengelyre ( ha igen akkor szoftver vagy vezérlö gond van ) ( ha nem akkor léptetö vagy X mechanika pl : kuplung elfordul a tengelyen , gyanus de lehetséges ) .