Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

svejk

Köszi!

Ezt a To Go-t valami példán kereszetül esetleg be tudnád mutatni?
Mert nem igazán értem.

AZ MPG szerintem is káosz...

Béni

Ha reliefet marsz, akkor teljesen értelmetlen, mint generált kódoknál többnyire.
Ha manuálisan programozol, akkor néha érdekelhet, hogy mekkora távolság van még hátra az adott mozgásból. (Meg lehet saccolni, hogy könnyíted e a satut, vagy nem.)  [#nevetes1]

svejk

A funkciója akkor most már dereng, de hogy kell használni?
De majd csak holnap...

s7manbs8

Na most egy Mach3 ma próbálnám a motorokat hajtani, csak a Mach Resetet kért mindig, aztán valami emulációt kapcsoltam be az EStop inputra és akkor hagyta abba ... Most meg LPT kábelt keressek,mert ez sincs itt hirtelen.

8e8gzzjjj

Sziasztok valaki eltudná nekem küldeni cat2d full verzióját? mert csak trialt találtam köszönöm ide kéne küldeni akinek megvan makk18@freemail.hu

Béni

A Shuttle mód G kód futtatása közben érdekes.
Ha jól értem, a "tekergetés" sebességével befolyásolható a végrehajtás sebessége (előtolás). [#nemtudom]

svejk

Mintegy feed rate??
No ezt kiprószálom...

Estelég még arra To-Go zéróra egy kis gyakorlati útmutató?

Béni

To Go és Goto Zero az két külön dolog ...

To Go:
Próbál már ki, hamarabb van, mint ha magyarázom ... :)
Ha letöltöd a Screenset-et, amit csináltam, ott a Dist To Go alatt a normál koordinátákkal együtt láthatod.

http://hobbymaro.puhasoft.hu/Beni/Pict/DistToGo.png" border=0>

svejk

Persze-persze, elírtam.

No ez jó ötlet, így biztosan megértem majd, köszi!

Devecz Miklós

Sziasztok!

Lehet, hogy valahol már le van írva, de ezen a fórumon kinszenvedés a keresés.

Hogyan lehet szoftveresen vezérelni a főorsó fordulatszámát frekiváltón keresztül?

Mi kell hozzá? (kapcsolás, beállítás stb.)

Most kezdtem a CNC felujításához, ez a funkció eddig még nem volt benne. Most szükség lenne rá, mert a frekiváltó el lesz dugva, és így körülményes lesz a potival való szabályozás.

xfg6v697j

#9132-tól,és a #100045-től kezdődően id van róla szó,van kapcsolási rajz is.

gs7g6k8ch

Helló!

Tapasztalt valaki olyan hibát Mach3-nál, hogy marás közben megállítja a főorsót?
Abban már biztos vagyok, hogy a Mach a hibás az ügyben. (Főorsót kapcsolom ki-be, fordulatot nem szabályozok.)
Elég nagy baj, hogy az előtolás viszont megy tovább...
Verzió: R2.63
Esetleg van javaslat, hogy melyik verziót próbáljam meg? Melyik a legstabilabb?

Köszi!

279nwbpsa

Ezek szerint még nem oldódott meg ez a hiba? :(
Próbáltad másik verzióval is mint R2.63 esetleg azóta?

Jordan Gabor

UDV, meg tudnátok mondani, hogy a stepcraft USB verziója vezérelhető-e Mach3-al?

Kösz,
JG

6nxdinzyn

Sziasztok !
 Nagyon kezdő vagyok előre leszögezem. Vettem  egy gravírozó gépet . A szoftver Mach3. Tanulmányoztam , de sok kérdőjel van még bennem. Úgy érzem  valami fordítva működik. Beindul a gép csak egyenlőre   "imitálom" a marást.  A z tengely  megítélésem szerint fordítva működik .Amikor marni kellene  "fent" van .Amikor meg fel kéne jönni és máshová ugorni akkor  "lenn" van a gép fogalmazzunk úgy hogy az anyagon. Példa programokkal próbálom,tehát nem saját program aminek  jónak kell lennie.Párhuzamos porttal csatlakozom  akontrollerhez. Az esetleges tippeket előre is köszönöm.