Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

2dbfy8y

Mire gondolsz hogy akadozik?
Egy msd vezérlőnek mi lehet az ideális kb?
Okozhat ez a kár léptetési hibát is?

s7manbs8

Azokban biztos elég gyors optó van, bár ha nincs előtte meghajtó IC, vagy hosszú LPT kábel, stb, akkor előfordulhat, hogy nem árt némi us időt beállítani neki, nehogy lépést vesszen, de ha alapból megy nem látszik gond, akkor nem sok kell neki, elég vagy 2 us időt adni neki, az elég tartalék lehet.

ag8iuddv9

Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni,hogy Mach3 darabszámot tud e számolni.

Révész Richárd

Olyat tudok, ahol megadod, hogy hányszor hajtsa végre a betöltött G codot.
De gondolom nem ilyet szeretnél.

svejk

Minden bizonnyal egyszerű makroval megoldható és akár DRO-ba is kiíratható, de sajnos én fű vagyok ezekhez.

Majd csak előkerül Béni, vagy esetleg Csewe fórumtársunk, ők otthonosan mozognak ebben a világban.

000000000

Nem annyira elegáns, de egy működő ötlet a megvalósításhoz: egy szabad kimenetet (pl. hűtőfolyadék be-ki, stb...) használj fel arra a program végén, hogy működtetsz vele egy impulzusszámlálót, aminek kijelzője így mindig eggyel növekszik az elkészült darabszámnak megfelelően.

ag8iuddv9

Nem ez kell nekem, egyszerűen mondva hányszor nyomom meg a start gombot azt kellene számolni.

ag8iuddv9

Jó ötlet, ha más nem lesz megoldom így,köszi.

ag8iuddv9

Várom őket hátha elő kerülnek.

Motoros

Tud számolni direktbe, makró sem kell. Keresgélj a menüpontok között sajnos így séróból nem ugrik be, de ott van.

Béni

A Start gomb megnyomását lehet számolni, ha éppen az a feladat.
De ha a program lefutásának számait akarod tudni, akkor azt az M30 vagy M2 helyén kell megoldani. Ipari gépek darabszámlálása is így van megoldva.
A számlálónak egy DRO az ideális. Beállítható, hogy a program leállítása sem törli vagy módosítja az értékét. Könnyen lehet nullázni, kezdő értéket beállítani. Vagy a szerkesztését tiltani, így csak kijelző marad.

Melyik a szimpatikusabb?

ag8iuddv9

A program lefutásának számait szeretném.

ag8iuddv9

A válasz gomb lemaradt,Béninek szántam.

Béni

A kicsomagolt anyagot a Mach3 könyvtárba másold!
Töltsd be az 1024_KK.set screenset-et!
M300-at írva M30 helyett a Reset meletti DRO értékét fogja növelni minden lefutás.
(Az M300.m1s a macros/Mach3Mill könyvtárba kerül. Ha más nevű profilt használsz, másold át annak a könyvtárába!)

Béni