Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Zoltán!

Van olyan is?  

Melyik a win7 kompatibilis Mach3?

A freki 25 -ön van. De magasabbon is ugyanaz.
A pc elég jó.

000000000

Most jöttem be a műhelyből.  
Olvasva az írásod. Megfordítottam a sorrendet.

Gyorsan, bekaptam egy felest, és öntök utána egy sört:))
A többit majd holnap.

De, lehet, így fordított sorrendben már nem is lesz jó?:))

Az elsőt, és a harmadikat hogy kell?

9hpa53xy

Első:Jobb klikk az ikonra>tulajdonságok>kompatibilitás fül> kompatibilitási mód használata >XP

Harmadik: ctrl+alt+del  (feladatkezelő) > folyamatok > itt megkeresed a mach > prioritás > magas (előtte nem árt menteni, mert kaphatsz miatta szép omlást)

Vagy még van LinuxCNC Live CD is ;)
Akartam javasolni hogy az utolsóval kezdd, akkor nagy baj nem lehet :D

000000000

Kösz, kipróbálom az elmondottakat.

A linux nem játszik.  
Mach3 kell 6 tengelyen.

Gondolatolvasó vagyok. Tudtam én, hogy az utólsót akartad elsőként:))

9hpa53xy

Mondjuk nem értem miért szeretik az emberek annyira a mach-ot. Én egyszer feldobtam a gépre de semmit nem csinált. Egy épkézláb jelet sem sikerült kicsalnom belőle. A pingvines ment rögtön... Laikus vagyok még, azt azért hozzáteszem.

besirkyjh

Elvileg a Vista kellene hozzá ,32 vagy 64 bites .
Biztos van aki ezt használja , nekem nincs Win7-em .
Elég komoly forumja van pl a :http://www.machsupport.com/forum/index.php/board,58.0.html" TARGET=_fnew>Cnczone

besirkyjh

Szia  

Gondolom ilyenkor a Mach3 a hibás ? :)

Elsö programom a DOS-os cncgraf volt ( németül ) nem tetszett .Uánna Linux jött de az sem tetszett ( olyan duci benne a pingvin ) .
A Mach3 jött és azota azt használom ( 2005 )legálisan .Volt olyan hogy belefurt az asztalomba , nem ilyedtem meg , kikapcsoltam a flexet és utánna nem furt bele többet :)

4pmudt7rb

Tisztelt fórumtársak!
Tud valaki megoldást a következő problémára?
Olyan szerszámpályákat kell generálnom ami az esztergába befogott m.d. homlokfelületén van, négyzet, háromszög vagy kör alakú és nem a forgáspont körül kell, hanem egy-egy körcikkbe. Ehhez kellene "valami". Persze a végén még kellene egy teljes kör kivágás, a forgáspont körül. A gép amin a megmunkálás történne, egy "felállított eszterga" jellegű. Körasztal (tokmány) "C", keresztszán az "X", hossz szán a "Z".  Z-n van a marómotor. Meg lehet ezt úgy oldani, hogy hagyományos x y z  koordinátákat tartalmazó nc fájlt adok a MACH-nak, ott pedig a "Formula Axis Correction" ablakba beírom a megfelelő képleteket? ha igen akkor ezek a képletek érdekelnek engem, de nagyon. :)
Előre is köszönöm mindenkinek, aki agyalni hajlandó a dolgon. Ja, a barátomat (aki mindegyikünk barátja) már régóta kérdezgetem eredménytelenül. :(

9hpa53xy

Nem hibás senki :) Nekem kissé összeszedetlennek tűnik az egész (ettől még lehet jó). Nomeg én win 8.1-en próbálgattam...

000000000

A tokmányodat milyen felbontással, és dinamikával tudod pozícionálni? A szervo hajtásod hány W-os?

4pmudt7rb

A tokmány egy Ø1500mm-es 40mm vastag MDF "körasztal". Ő a leggyengébb lácszem, iszonyatos 15mm/s² gyorsulással. :) De elégedett lennék ezzel is ha használni tudnám. A legkülső átmérőn elméleti 0,01mm elmozdulás jut egy step jelre.
1500step/fok. 250W DC szervó mozgatja egy "holtjáték mentes" csigaáttételen keresztül.

000000000

Érdekes mechanikai felállás.
Nem tudom, a Mach hogy küzd meg ezzel a nagy C tengely sugárral.
Végül is fejlesztettem már olyan posztprocesszor programot (ha érdekel előkotrom), ami X, Y, Z  derékszögű koordináta G kódot X, Z, C-re (hengerkoordináta) alakítja át.
Komplett step/dir vezérlő program is van, ehhez, ami vezérli a C tengelyes gépedet.
Sajnos az egész dologban az a problémás, hogy a középpont felé haladva a C tengely sebességét növelni kell, és ehhez nagy átfogási tényezőjű, nagy dinamikájú hajtás kell.

3vv2btrhv

Mit készítesz te ezzel ??

4pmudt7rb

Nem az én ötletem volt ez a felépítés. Egy ismerősömnek segítettem a megvalósításban. Ő még annyit sem ért hozzá mint én. :) Nem gond, ha távol esnek a paraméterei az ideálistól.
Nem szériázásra készült.(mondjuk attól még lehetnének jobb paraméterei) Érdekel a megoldásod. Ha nem sikerül Win alatt megoldani, mindenképpen keresni foglak.

4pmudt7rb

Ø700mm-Ø1500mm 1,5 -5mm vastag műanyag szigetelő lapok megmunkálása, sok furattal, áttöréssel, kis példányszámban. Talán nem is volt érdemes rá gépet építeni, de házon belül kell megoldani, a gyorsabb átfutási idő miatt.