Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Imádom a csicsa-Giga világot.:)
Méri a semmit, és elkápráztat a csodálatos eredménnyel. Istenem, hova jutottunk....

svejk

A lottó ötösöm lenne ilyen biztos, minthogy arra gondoltam az előbb, hogy ezt nem hagyod ki! [#nevetes1]

svejk

Mellesleg Te tudod mit mutat ki a teszt képernyőn?

A neve egyébként driver teszt nem LPT port teszt.

Hogy ez miként működik lila fogalmam sincs.

000000000

Fogalmam sincs, szerencsére nem kell használmom soha, jól megvagyok Mach nélkül.
A lényeg az lenne szerintem, hogy minimum elvárásként egy ilyen tesztnél ha nem lát igazi, működőképes fizikai lpt-t, akkor ez jelezzi ki, és akár innetől kezdve le is állhatna az egész teszt. Ha nem ezt teszi, totál komolytalan, hiszen mint már volt róla szó a "System excellent" csík is mindig azonosan zöld, szerintem ez egy kis fix képecske, csak úgy dísznek, hogy még szebb legyen a semmi, és a felhasználó az egyik kábulatból a másikba essen, micsoda gyönyörűséget élvezhet.:)

svejk

Mint a neve mutatja driver teszt. Hogy ez mit jelent pontosan nem tudom, mert nem vagyok hozzáértő, de gyanítom a fizikai LPT porthoz semmi köze.  
Az a zöld csík szokott sárga is lenni Slow felirattal.

Egyébként én egyáltalán nem védem a Mach3-at, mert már okozott pár álmatlan éjszakát nekem is, de eddig még majd minden megoldódott, vagy elfogadtam olyannak amilyen.
Mostanában egyre többet használom munkára fogva megelégedéssel.

Sajnos hozzáértés híján többet nem tehetek, mert egyelőre még hasonló tudású jobb szoftvert nem sikerült találnom/megszeretnem.

Sz.József

ANTAL GÁBOR

Lassan ott tartok hogy olyan gagyi (Kb  8 éves )  gépet   működtetek  amin alig van USB port . Mach fut rajta de UC 100 al tupírozva   Minden OK . Nem tudom hogy  van az alsó határ . Valószínűleg a bontóból kellene gépet hoznom...  

tfpk6pks3

Ez a kis tesztecske azt hivatott jelezni, hogy a "drájver" mennyire képes zavartalanul (mármint a windows-tól zavartalanul)működni.A windows mint tudjuk nem híres arról, hogy soha nem csinál semmit. Állandóan, hol írni, hol olvasni, vagy éppen lehet csak ásítani akar, de valamit tesz. Ez a Mach3 szempontjából nem jó, mert elveheti az időt a vezérléstől, főleg lassabb, vagy rosszul beállított gépek esetében. E dráver dolga kordában tartani a windows-t. Ez a teszt pedig a drájver és a windows -gondolom heroikus [#vigyor2] - küzdelmébe próbál bepillantást engedni. Az a vízszintes vonal, lehet szőrös is és az a bizonyos zöld csík az "excellent" felirattal is lehet más színű és írhat csúnyákat.

ANTAL GÁBOR

Hát igen : Okos enged szamár... :minek a  "drájver és a windows -gondolom heroikus - küzdelme "ha van más út is ?  Őszintén bevallom én sohasem nézegettem a tesztet . Minek ?

xit3medzv

DPC teszt. Azt kutatja real-time kéréseknél mennyi eldobás várható.
http://www.thesycon.de/deu/latency_check.shtml" TARGET=_fnew>DPC Latenc

PSoft

"...nem vagyok hozzáértő, de gyanítom a fizikai LPT porthoz semmi köze."

Ezt a tesztet,egy olyan ASUS P4-es notebook-on futtatom,amelyiken nincs is nyomtatóport.:)
(de még,soros port sem):((

Szép...tüskés,mint a süni.:))

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Vegyes/Driver_teszt.jpg" border=0>

svejk

Illetve az is valószínű, hogy a "zöld csík" és a "vonal egyenesség" nem ugyan azt méri/jelzi ki.

Valószínű ezeket a kérdéseket is csak Polgárdi Balázs, vagy olyan ember tudná megválaszolni, aki rendszeresen olvassa az eredeti mach3 fórumot.

000000000

Telepítettem egy win7 32-t, de a mach3 vista verziót áruld már el hogy honnét töltötted le?
Kiváncsi lennék a testre,de a 3.xxx verziók sem a 2.6 nem indul el települni rajta...

Béni

Valami gond lehet nálad, mert gond nélkül települ 64 bitesre is.
Vista verzió nincs, csak egy kis "buhera" van hozzá. http://www.machsupport.com/software/downloads-updates/" TARGET=_fnew>Itt.

000000000

Köszi! így már oké.
Csakugyan EKG-mentes a driwer teszt..
És szerintem az ssd-vinyó miatt lehet.
Holnap  normál vinyón is megnézem,ugyan abba a gépben.