Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

svejk

Vedd meg bármelyiket, amelyiken statikus kapcsolók vannak, aztán ki kell belezni és csak pár szál dróttal összekötni az UC300-al.

A http://cnctar.hobbycnc.hu/Svejk/MPG.jpg" TARGET=_fnew>képen a kézikerék, tengelyszelektor, MPG/Continous és a multistep/velocity választó látható.
Másik két madzagon lóg a Feedrate és Spindle ovverride poti.  

Azt nem tudjátok véletlen miért török sok marót? :)))

Egyébként ilyen közel még sosem álltam ahhoz hogy normális kezelőpultom legyen :))

Béni

Nem értem a "török"  kérdésed ... [#nemtudom]
Már régen elvonultak ...  

(Régi pápua közmondás: "Sok marót az tud törni, akinek sok van.)

besirkyjh

Mert biztos olcson veszed :)

svejk

Logikus és jogos mindkét válasz! :))

Két-három hetente kapcsolom be a gépet, de olyan még nem volt, hogy 1 maróval elvégezzek valamit, legyen az bármilyen egyszerű feladat. Ha más nem leejtem, a kicsikbe beleakad a kezem.

Sajnos egyre jobban rádöbbenek, hogy nem nekem való hobby ez... :(

NewUser

Ezzel nem vagy egyedül :-)

svejk

Akkor már ketten biztos őszinték vagyunk ebben a témában! [#nevetes1]

besirkyjh

Annál nagyobb a sikerélmény !

Ne a cnc-t vedd hobbinak hanem azt amit vele gyártasz .

Rengeteg mindent ( de tényleg ) szeretnék kiprobálni de a másik hobbim ( pénz keresés :) ) elveszi sok idömet töle .

Sokat foglakoztam audio technikával és mindig is tetszettek a deprez müszerek de csak a gyártok tudtak szép müszerlapokat csinálni hozzájuk .Hangfalak készitése is igazi kihivás profiszinten .
Csinálni akarok egy mini fröccsöntö gépet amihez rengeteg szerszámot kel majd készitenem ( aluminium ) , stb stb .
Most elkezdett érdekelni a 3D-s nyomtatás is pl .
Biztosan van ilyen dolog Neked is ami ugy mond megdobogtatja a szived .
Vagy az is szép dolog ha probál az ember másoknak tudása szerint segiteni ( ez is lehet hobbi ).

000000000

Ehhez mit szólsz?: http://www.cncdrive.hu/shop/index.php?productID=538

Igaz mellé még kell eszkábálni pár gombot a tengely kiválasztására.

000000000

Előbb utóbb csak csak megtanulok linket beilleszteni:

http://www.cncdrive.hu/shop/index.php?productID=538" TARGET=_fnew>kézitekertyű

000000000

Ez csak rutin dolga szerintem. De mivel hobbi ezért a rutin lassan jön. Én is sokat török szerszámot, bár mostanában, hogy egyre többet gépezek már csökkenni látszik a törések száma. [#lookaround]

w0hgtwf3w

Kérek szépen egy kis segítséget.
Mach3 4. tengely beállításaival kapcsolatos dokumentum vagy leírás hol található.
Előre is köszönöm.

Béni

Köszi, ezt megtaláltam.
Kész szerkentyű lenne jó.

svejk

Szerintem csak ami az eredeti manualban van, az van. De nem olyan bonyi az még én is be tudtam üzemelni saját fejem után.
Mi a fő kérdés? Hátha válaszokból tanulunk még.

w0hgtwf3w

kösz akkor nekiállok abból, biztos sikerül

svejk

Mondjuk azt én sem tudom hogy hol kell azt beállítani, hogy ne fokban dolgozzon, hanem a megadott átmérőn kerületben. Pedig valahol mintha olvastam volna róla.

Nekem eddig még mindig elég volt a fok mint mértékegység.