Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

svejk

MDI módban beírod, hogy G1 F100 A180  . :)

Vagy valami tetszetős munkadarab faragóra gondoltál?

w0hgtwf3w

Már az első is segítség :)
De aztán leültem az AC elé, szerintem lesz belőle valami, de csak majd a jövő hét végén, mert  most jön a meló minden nap este 9-ig.
Ha sikerül valami ígérem publikálom.

svejk

Akkor jó. :)
Bíztam benne hogy nem veszed heccelésnek.

w8zwiiw56

Sziasztok!
Kérdésem lenne.  
A probléma: Gépi home pozícióra futásnál a 4. tengelyemet, ami ez esetben az A, nem akarja mozgatni a Mach3.
Nem CNC gép.  
Az Y tengely az A-val slave üzemmódban van, a motorok egymással szemben helyezkednek el, tehát az egyik fordított forgással üzemel. A gép jól is megy, leszámítva ezt a nullázást.  
Hogyan, lehet megoldani azt, hogy a két tengely egyszerre mozogjon a home nullázáshoz?

rmkeh8a83

Sziasztok! Hol tudom  beszerezni a teljes verziós mach3-mat a legolcsóbban a demó kevés mondatot futtat?Tud valaki segíteni?

w8zwiiw56

Megvan!
Gen. config-> Home Slave axis with master
Button editor->Ref All Home
DoButton(22),RefCombination(10)

w0hgtwf3w

http://www.sasovits.hu/cnc/Mach3/3abra/3-6.jpg" border=0>
Ezt a képernyőt keresem ha valakinek megvan legyen szíves elküldeni.
A 4 tengely lenne a lényeg

w0hgtwf3w

Egy kicsit elrontottam.
Tehát olyan mach3 képernyőt keresek amely magyar csak kellene rá a 4 tengely.

svejk

Ha magadnak kell, ne erőltesd a magyart, sokkal jobb lesz a későbbiekben ha megszokod az angolt.

u3xrz0cut

P2BV10.set      
P2BV11.set
utálatos az angol.

w0hgtwf3w

000000000

Kiderült ,hogy nem sík az asztalom....

Valaki tudja e hogy a thc-funkción kívül van e más része a mach-nak ahol munka közben belelehet nyulni az éppen aktuális z-magasságban?
Ilettve a thcfel és a thcle gombként kirakható e a képernyőre?
Nem találom az oem kódját..létezne hogy nem lehet gombként kezelni?

ANTAL GÁBOR

Esténként ( valójában éjszaka ) szoktam egy irodai gépen játszani a Mach hal . A menetvágás teszteléséhez mint tudjuk kell az index. Nincs kedvem 555 tel vagy PIC cel egy jelgenerátort csinálni  Arra gondoltam hogy beállítok egy step dir vezérelt főorsót és a porton kapott jelet egyszerűen átkötöm az index bemenetre.  
 (lépések: spindle setup step dir konfigurálás , majd a motor outputs-nál ráteszem a stepet egy pinre , majd a motor tuningnál definiálom a stepet )  
Kérdés : a motor tuningnál megadott step milyen egységre van vonatkoztatva ? mert ugye mm az nem lehet. 1 körülforduláshoz szükséges step ? Ha mondjuk 600 1/ min -t szeretnék elérni akkor oda 10 et írjak ?   Kell még valamit csinálni ? ( a főorsó fordulatszámát meg kell adni vagy az automatikusan alakul ?  

Azt hiszem Hízó Józsinak van Step- dir es főorsója  

xfg6v697j

Arra figyelj,hogy a minimális jelszéleség,amit megkövetel az index bemeneten,20us.

Sz.József

Úgy rémlik mint ha az index jelet valahol lehetne imitálni... (?)
Vagy az nem jó Neked?
Az imitációra vonatkozólag a tévedés jogát fenn tartom...