Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

KoLa

Én a licenszes verzióval szívtam évekig!
Megvettem a licenszet a Magi Istvántól! erre kaptam email-ben egy fájt, de az égvilágon semmi nem változott! nem akart a program csatlakozni regisztrációra vagy ilyesmi?...
Tök, magára maradott volt utána is!

svejk

Leginkább ezért népszerű a Mach. :)

KoLa

Nem úgy van ez hogy! van egy Mach3 licensed és kell hozzá érteni hogy , milyen segédprogramokkal működik úgy ahogy kell?
A cégnél! a Mach3-s plazmavágót nem lehet tönkretenni sehogy sem! 2.63 verzió!rohadt stabilan működik már tíz éve! az én otthoni mach3, 2.63 configomhoz képest az esztergán! most is elő kell majd vennem! egy munka kapcsán! már félek előre!

s7manbs8

Akkor ez elég egy komplett nyák furkálásra is ezek szerint ha igaz , Na kiderítem mindjárt ...

s7manbs8

Na én most megtesztelem neked ... :)

PSoft

Na,...

Hogy áll a...panelfúrás?
Belefértél a demo-ba?

000000000

Valaki tud róla, hogy a Mach3 ba van megoldás a 6 tengely dró kijelzése, kézi mozgatására?
Hol találok ilyet?

Köszi, ha segítesz.

s7manbs8

Ja, még pont lemegy demóba . :) Szerencse.

s7manbs8

Tesztelgetem, tesztelgetem, a Z tengelyem megakadt egyszer eddig, kicsit visszább vettem a sebességét. Igencsak felfele menetben történt, mert lefele húzza a súly, akkor lehet felfele nem szabad annyi sebességet engedni neki, lejfele mehetne többel is mondjuk ha úgy nézem.

s7manbs8

Megversenyeztetem a Mach-ot a Turbo CNC-vel ... melyik a gyorsabb ...

s7manbs8

Hopp a TurboCNC elkezdett dadogni és leakad vele  a gép .. a vezérlő is bekrepált , se kép se hang se füst ... na a főbizti ment ki, túl kicsit tettem bele, most kapott egy nagyobbat, megint meg, de a TurboCNC nem tudom miért olyan most majd holnap megnézem.

svejk

Szerintem a Mach3 10 éve még csak terveben volt.
Akkor használd otthon is a céged verzióját, de vidd a PC-t is hozzá mert javarészt attól függ a stabilitása.
Egy plazmavágó 2D-ben talán nem is kér akkor erőforrást mint egy marógép 3 tengelyyel, vagy az esztergád menetvágáskor.

KoLa

Igazad van! túloztam kicsit! csak 7 éves!
Azért a plazmavágónál is vannak trükkök bőven! ez a gép szépen össze van rakva!

juh0557j0

Sziasztok!

Van egy szivatás amire nem tudok rájönni.
Most épül egy 4 tengelyes gép.
Két dologgal vagyok elakadva.

A Home ALL gombnyomásra csak 2 tengely áll rá a Home kapcsolóra, a többi meg sem mozdul. Nem jövök rá mi ennek az oka.

Van X Y A és B tengelyem.
Először az Y megy home-ra, majd az X.A másik kettő meg sem mozdul.
Viszont ha egyesével nyomom a ref gombokat akkor mindegyik külön-külön beáll.

A másik gondom az, hogy csináltam Home ALL gombot a saját képernyőn ( Screen 4 szerkesztővel).
Nem csinálja meg azt amit a gyári képernyőn levő gomb, pedig a beállításai azonosak.
Szerintem valami hiba van ebben a szerkesztő programban, mert az M3-M4 parancsokhoz tartozó reléket sem tudom képernyő gombokkal vezérelni. Mindig csak az M3-hoz tartozó relé húz meg, hiába állítom a másik gombra a CCW-t. Találkozott már valaki ilyesmivel?

frob

Sziasztok , segítség kellene, ritkán van időm a gépemmel foglalkozni, most megint volt 5 perc, és rájöttem hogy a főorsónál voltam elakadva ezelőtt pár hónappal is :)
Lényeg, frekiváltó megy motor megy, de ha megnyomom a főorsó indító gombot a képernyőn, akkor csak kb 10% fesz jön ki a pwm en, ha elindítom a pides beállító programot a mach-ban akkor szépen viszi fel a fordulatot tehát az működik, má rmint a pwm  is, de a gomb melletti csúszkát hiába huzigálom nem változik a főorsó fordulatszáma
arra gyanítok hogy várja a motor fordulatszámát valami jeladóról, de ügye ilyen nincs, nem is tudnám hova rakni a motoron, szóval mit és hol kell állítani hogy menjen vagy netán csak akkor pörög fel ha elindítom automata módban?

Előre is köszönöm a segítséget!