Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Meg nem is Bill Gates írta. :)

000000000

Gondolom, akkor nagyon puritán lehet a felület.
Semmi Tvision.
Pedig, az kéne a kényelemhez, még ha DOS -os is.

xfg6v697j

Rakd ki ledekből,mintha hétszegmens kijelző lenne,vagy ledmatrix.
A körbeléptetés meg kell,hogy menjen neked is,hiszen épp most írtad,hogy nyomógombot raksz jackli helyett.

s7manbs8

Menü ilyen:

1. Select G code file
2. Manual setup
3. Test G code
4. Run G code
5. Home position
6. Exit

elég az ...

000000000

Biztosan elég, mert gondolom használod.

Gondolni kéne a potenciális felhasználóra is.
Magyar nyelvű környezet, meg ilyesmi.

s7manbs8

Amúgy magyarul van  ott valami hasonló, csak most vagánykodtam egyet.

s7manbs8

Eddig még más programot nem használtam gyakorlatilag csak a magamét. :) Emezeket csak megnéztem milyen.

Motoros

Szurkolunk, hogy utolérje a TCNC-t, de addig még egy pár sort [#email]

000000000

...lehetne egy topic homemade CNC szoftverek...

000000000

Három tengely, plusz forgató?

A menüpontok között ha jól láttam, vagy egy szimulátor is.

Béni

"... lehet-e olyan képernyőrészt szerkeszteni, hogy ha megnyomok egy gombot, akkor szépen körbelépked a tengelykiválasztás és ez a képernyőn nekem ne egyesével jelezze ki egy-egy LED, hanem alfanumerikusan írja ki ugyanarra a helyre mondjuk egy 15x15 mm-es területre, hogy X,Y,Z vagy A. "

Lehet. Írok hamarosan ...

s7manbs8

4 tengelyt kezel jelenleg. Annyi nekem annak idején elég volt, mostanában nem fejlesztgettem sokat, csak az SMD ültetés miatt, meg ilyenek. De még majd akarom ...

s73tgf9vg

Szia. Köszönöm a választ, így már tudok tovább keresgélni!

s7manbs8

Ha már ennyire Machozunk, lehetne egy olyan topicot nyitni, hogy aki már használta, használja és megy rajta rendesen a program,  a konfigurációját leírná, hogy neki milyen alaplap és benne egyéb kártya van, amit szeret a program. Ez lehet segítene az új próbálkozóknak, vagy ha gépet akar lomolni az ember, akkor milyet vegyen meg erre a célra.

s7manbs8

Tegnap még kipróbáltam, hogy a Step jel hosszával mit változik egy lassú optoval működtetett léptető meghajtó. Egy TLP181 féle optóval, ami potom pénz aránylag, ott 0-5 us időt adva akadozott, 5-nél már alig, 6-nál már jónak tűnt, de adok neki 10-et úgy nem hibázhat ée ez a port bit-től is függött, mert van amelyik kimeneten meg  kevesebbel is jó egy másik vagy a opto szórása miatt  lehet ...

No, de meg egy keyboardra is csináltam régebben LPT-ről adatátvitelt és ott is emlékszem, hogy maga az LPT kimenet volt hogy kellett neki vagy 7 us jel hossz legalább, hogy működjön, opto nélkül is.