Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Én csak kézileg mozgattam a Machhal a motorokat, de nekem nem akadt le egyszer se. P3 gépen 800 MHz.

istvan58

az ok hogy egy egy tüske....de mi van akkor ha állandó mint pl. nálam?

svejk

A #11790-el jó lesz, ne aggódj.

svejk

De tudod két fajta Mach3 feslhasználó van.  
Az egyiknek van UCxx-je a másik pedig majd fog venni :))

s7manbs8

Ha van olyan, akinél az ö gépe jó a Machra, akkor meg kell tőle venni ha eladja.

istvan58

Béni

Set Next Line: a G kód végrehajtását az adott sorral folytatja a Mach3 egy Ciklus Start után. Előzményekkel nem foglalkozik. A Run From Here erre a feladatra jobb.

Block Delete: Feltételes mondat figyelés ki/be. A feltételes mondat az, ami / jellel kezdődik. Az alábbi kis programot töltsd be a Mach3-ba és kapcsold ki és be a Block Delete gombot!
(Ez egy hasznos funkció, érdemes meghagyni ...)

G0 X0 Y0 Z10
/ Z0
G1 Y30 F400
X-30
/ Y-30
X30
X0 Y0
G0 Z20
M30

Rabb Ferenc

Jól mondod, hogy a Set Next Line az előzményekkel nem foglalkozik :)

Azzal sem, ha közben leállítottad a marómotort. Ezért ilyen esetben jó ötlet előbb nyomni egy F5-öt, és csak utána a Cycle Start-ot. Én már tudom :((

svejk

Nohát! Ez a block delete tetszik, már volt rá eset hogy jól jött volna.
De hol a túróban vannak ezek a dolgok leírva?
Vagy ezt tudják az ipari gépek is és onnan ismered a funkciót?

Köszönöm!  [#worship]

svejk

Ja, a Run From Here legalább feldobja az ablakot és be lehet pipálni a főorsó indulást.

s7manbs8

Ez a Mach demo módban mennyi sort hajt végre rendesen ? Olyankor nem szokott hülyülni ? Ki akarom próbálgatni pár rövidebb kóddal. Megnézem közben ha tálcára teszem majd mit szól hozzá kiakad e ?

svejk

Béni

Ez a Block Delete egy szerencsétlen megfogalmazás, mert nincs itt semmi törlés. Optional Block a járatos neve.
Magyarul Feltételes mondat (figyelés).
Ha nincs bekapcsolva, semmi hatása, tehát a feltételesnek jelölt mondatok is végrehajtódnak.

Ipari vezérlőkön van ilyen. (Rendszeresen használom és "használtatom".)
(Ha valamiről a neve és rövid próba alapján nem tudom eldönteni, hogy mire való, akkor hosszú próba meg egy kis kutakodás a neten általában segít.) [#kacsint]

Például két hét Fanuc vezérlővel ismerkedés után olyan funkciót találtam, ami gyakorlatilag nem dokumentált és az öreg Fanuc "professzorok" sem ismerik ...
(Alprogram használata egy állományon belül.)

svejk

Irigylem a kitartásod, pedig tudom mennyire nem vagy megbékülve a mach3-mal.

ANTAL GÁBOR

Csak menetet ne akarj vágni.  Mintegy 6 órát szívtam  (diagnosztika , multiméter , szkóp ) mikorra Polgárdi Balázs megmondta a tutit hogy a demó verzió azt nem tudja .  No én egy új verzióra lettem volna kíváncsi ( az itt elhangzottak leellenőrzésére   Uc100 próba egy új verzióval ) )és gyanútlanul belefutottam a hínárba A menethez liceszes verzió kell