Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

2dbfy8y

A modell tetején a nulla!
Igazából a post okés, már rég óta használom.
Ez laserhez való progi, csak rengeteg apró pontból áll, és egymillió pár száz ezer sor lett!
 [#nevetes1]

bznc93pf5

én is mindig a modell tetejét választom kezdésnek padig a tengelyközép a pontos!
leaser nélkül is elég sok az adat,

000000000

Két feladat van a magyarosítással kapcsolatban.
1. A tömörített fájlban található Bitmaps/MillBitmaps könyvtárban levő képeket bemásolni a feltelepített Mach3 azonos nevü könyvtárába.  
2., A tömörített fájlban levő T2-uj.set képernyő fájlt bemásolni a Mach3 könyvtárba, majd a View->Load Screens menüpont segítségével betölteni.

PITU

szervusz György
köszönöm szépen a segítséget !!!!!!!!!!!!
minden ok !  :)

2dbfy8y

Lehet nem jó helyre írom, de hátha tud valaki segíteni.
Mi okozhat olyant a mach-nál, hogy kb 2 helyen csinált plusz kb 0.1mm túllépést?
Utána odébb jóval, megcsinálta ezt visszafelé is.
Nem tragikus, de jó lenne kideríteni a hiba okát.
Vagy akár a motornak amit adtam nagyobb áramot, az okozhat túlszaladást? Motorvezérlő pico driwe, 3200 mikrolépés / fordulat. De nem tipikus lépésvesztésnek tűnik. Vagy csak ez a mach?

kua93zk4w

Megoldódott a portprobléma.
Legújabb mach volt telepítve.Letöröltem és telepítettem egy régebbi verziót,az egyből elfogatta a nem alaplapi port kártyát.

ra8nsmk6w

Meg tudod mondani a kártya tipúsát. Már a harmadik kártyát (moschip) próbálom. Azért ezt a gyártót mert ezt ajánlották minden oldalon

000000000

Sunix chipes kártyák 99%-ban működnek Mach-al  
Csak a port címeket jól kell megadni mert nem az alap 0x378, vagy 0x278, lesz.

ra8nsmk6w

Sajnos én csaK olyanokat tudok mondani amelyikkel biztos nem működik. Persze nem kiabálom el mert még nem adtam fel. Egy hét után már kissé szkeptikus vagyok

000000000

Egy biztos aki még nem csinált ilyet annak a működő kártya se biztos hogy fog üzemelni.
A port címének beállításával én is megszenvedtem elsőre.  

3vv2btrhv

OxefOO  
Nekem ez jött be a Sunix kártyával .

xfg6v697j

nálam az MCS98xx-es PCI kártyák mennek.
Sajna az utolsó két számra nem emlékszem.

kua93zk4w

Ez egy Sunix 2 port van rajta, ha kell holnap megnézem a pontos tipusát.  
Először hiába írtam be a port címet, utána letöröltem a mach3-at egy régebi verziót telepítettem és elsőre elfogata minden szórakozás nélkül.

ra8nsmk6w

moschip 9865. Már próbáltam a hozzáadott cd-t és a honlapon lévő WHQL drivet is. A windows tökéletesnek látja.

xfg6v697j

Nálam két bépen is hibátlanul együtt működik a mach3-al.
Én ezt a drivert tőltöttem le hozzá.
MCS98xx_Win_32bit_driver_v2.0.0.19_WHQL
Az egyetlen gond,amit tapasztaltam,hogy ha 2. portnak adod meg a mach-ban,akkor a 2-9 pin nem jó bemenetként,de ezt át lehet hidalni,úgy,hogy az alaplapit adod meg 2. portkén,és a PCI- pedig 1.-ként.