Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

svejk

A mach3 csak step/dir-t tud.

4va4kwi

Ha max cl modebe van kapcsolva akkor quadratura jel jön le.

ANTAL GÁBOR

Írtam egy megoldást a leveleződre

torrente

Köszönöm a tanácsokat, de még mindíg változatlan a helyzet. Tehát az egyik motor egy irányba hajt, egy másik csak búg, a harmadik meg semmit se csinál. A portok és pinek be vannak állítva a vezérlő leírásának megfelelően. Amit kipróbáltam: felcseréltem a tengelyek Port és pinkiosztását, de a probléma megmaradt minden motoron ugyan úgy mint volt, csak átkerült szoftveresen másik tengelyre. Ez kicsit olyan mintha a vezérlőkártya lenne rossz. Mondjuk azon sem csodálkoznék, ha a kábel lenne hibás, elég gyenge minőségűek a csatlakozói..

000000000

A motorok jól vannak bekötve?
A nem működő motort, raktad már a működő helyére?
A PC test (GND), átmegy a vezérlőre?
Milyen motorjaid vannak?
Hány, vezetékes?

000000000

Mindenképp megcserélgetném a motorokat is.  

torrente

Nem cserélgettem a motorokat, de a kézi vezérlővel mindegyik egyformán normálisan működik, tehát az nem változtatna semmit-szerintem. Vexta 8 vezetékes motorok, 1,8 fok/lépés.

000000000

Jobban járnál, járnánk, ha logikázás helyett végig próbálnád a gyakorlatban, amit tanácsolunk.  
Mert az, valamit fog mutatni, amivel tovább lehet lépni.  

Mert, ha minden lehetségest, és annak feloldását le kellene írni. Az napokig tartana.  
Ezért inkább a behatárolás.

Mintha azt írtad volna, hogy kézi vezérlővel se jó?

s7manbs8

Laptoppal hajtod ?

svejk

"Ha max cl modebe van kapcsolva akkor quadratura jel jön le."

Őööö... ezt hol is kell bekapcsolni?
Nem is tudtam hogy van ilyen. :(  

000000000

Szerintem erre gondolt.

http://cnctar.hobbycnc.hu/P%e1l/CNC/Mach3/MACH3%20CL%20mode.JPG" border=0>

ksjus5vax

Sziasztok!  
Egy olyan problémám lenne nem tudom ki erre a megmagyarázója és orvoslója relief marás közben rángatózik a gép és lassabban mar nem folyamatos z mozgása. Maga a relief jó mikor elkészül. Nem csak relief-nél fordult már elő  vector-nál is.Mach beállítási gond lenne ?

Válaszotokat előre is köszönőm.  

2jx6cp7v3

Szia
Szerintem próbálj meg más pinkiosztást.
Lehet nem olyan "kék" van nálad mint ami a pdf ben van.
Első alkalommal ezt én is bekaptam.
A kínai pár verziót kidobott a kékből, más dip és más pin-kiosztással.
Ha még ne oldottad meg, tudok dobni neked pár tb6560 manual-t. Nekem is más doksit küldött a kínai, Nálam xyz így sorban (step-Dir) 2-3, 4-5, 6-7, és 1 engedélyező jelet igényelt csak az pedig az 1 -es pin.
Lehet nem ez okozza nálad a gondot, de egy próbát megér ha átnézel több dokumentumot.
Üdv piq

xfg6v697j

Néhány mach verziónál előfordul ez a probláma.
Például a 3.042.040 kifejezetten hajlamos erre a hibára.
De például a 3.043.062-es jól megy.

ksjus5vax

Nekem az x és y meghajtóm M880 12Nm mocikat hajkurász as a Z-meg 3Nm M542 leisai-ik. Tudom ez is kínai hogy hányas Tb  van benn gőzöm sincs nem szereltem még szét. Annyira nem vagyok ott az elektronikában. Pin kiosztást majd lehet kipróbálom.