Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Érdekes lenne Polgárdi Balázst is megkérdezni: Hogyan módosul a gépigény Az UC 100 alkalmazásával ? Gondolom az kisebbek a megszorítások

KoLa

A Besenyő Pistabácsit ne sértegessed! mert ő sokkal okosabb nálunk!
A gugli annyi féle dimenziót dob ki - szerintem nézőpononként! - hogy tök felesleges ezen agyalni!
Van ez a sok dimenzió amit az egyik ember oktat!a másiknak!közben, az a másik ember egy olyan dimenzióban él, ahol nem gondolkoznak ezen hogy ez így van-e?
 Csak éppen dimenziónak nevezik, azt az újabb vonatkoztatási rendszert, amit éppen alkalmaznak!

kua93zk4w

Nem tudom ki lehet,de ha valaki rajtam kívül foglalkozik cnc vel néha leülnék vele beszélgetni.Akiket ismerek nem túl komolyan próbálkoznak.De a leírásod egyikre sem illik.

kua93zk4w

De  mégis van Papp László a neve nem túl testes ember nagy bajússzal.
Rádió amatőr úgy tudom esztergálni szokot.

s7manbs8

Szegelgetek más frekvenciára van hangolódva ... és nem tudja, hogy melyik dimenzióban vagyunk. :)

kr97pwss2

Az UC100-al amit teszteltem a leglassabb és legrégebbi gép egy P3 800Mhz 512Mb rammal Xp-vel. Ezzel még tökéletesen működik 100kHz-en is (igazából nincs különbség 25,50,100kHz-es működés között). Amúgy ezzel a P3-as géppel LPT portot használva 25kHz-el épp a használhatóság határán van (vannak néha a mozgásban megakadások).  
Amit pedig szerintem sokan nem tudnak, hogy UC100-al teljesen mindegy milyen operációs rendszert használsz (működik: XP, Vista, Win7, Win8!-on is), és a működéséből adódóan a laptopok energiatakarékos csipkezelése sem okoz neki gondot.

ANTAL GÁBOR

Egy barátom keresi azt a leírást ahol az alprogramok használata van tárgyalva ( Mach ban ).  Tippem szerint Béni vagy Bjam28 munkája. Én is láttam több furatot "kígyóvonalban " fúr ki példaként.  
Nézem a két kolléga honlapját de nem találom. Ki tudna segíteni ?  

000000000

"okosabb nálunk"

Nálatok?
Ez a TI problémátok.

Mutasd a vicceidet...

Ez a szemétrakás olyasfajta életérzés igenlését fejezi ki, ami nagyon távol áll az európai kultúrától.
Tőlünk sokkal délebbre (másik kontinens) lakók szűk körére jellemző.
Ha nekik jó...

7vpav5d32

000000000

Ami lényegesebb.
(nem biztos)

A BIOS-ban az árnyékramot szoktátok engedélyezni?
Akik alaplapi problémára gyanakszanak, azoknak meg kéne próbálni. Hátha segít.

2dbfy8y

Ez mit jelenthet?
Driver Watchdog Triggered

Elég hosszú progi!
Elindítani se engedi, egyből resetelést vált ki!

kuv5p7226

Valami túl sokat tököl. A Driverben (ez meghajtóprogramot szokott jelenteni) van egy időzítő, egy afféle ébresztőóra. Ha egy bizonyos ideig nem nyúl hozzá senki, akkor vészleállítást kezdeményez. Ez amúgy főleg hardveres cucc szokott lenni, egy külön kis áramkör, ha lefagy valami a hardver processzorában akkor értelemszerűen nem tudja bizgatni a watchdogot, az meg hardveres úton küld egy reset vagy hasonló megszakítási jelet.

Konkrétan ez neked hol fordul elő?

2dbfy8y

Ott mikor behívom a programot, és futtatja, a betöltést!
És nem bírja végig ellenőrizni a progit, közben kiírja a hibát!
Nem bír automatán visszaugrani a progi elejére!
Kb 1 350000 valamennyi sor a progi

kuv5p7226

Túl sok neki a program, sokáig tököl rajta. Tegyél alá gyorsabb gépet, az egy ideig óráig segíthet.

Esetleg valami config vagy ini fájlban ha van ilyen watchdog érték, azt lehet módosítani.

Kézikönyv mit mond erről a hibaüzenetről?

2dbfy8y

Köszi a segítséget!
Kaptam egy fülest!
General configban ki kell venni a pipát a " User WatchDogs" alól.