Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

értem amit mondassz de arra gondoltál, hogy mi van, ha valamit félrekötsz és esetleg leég a panelról néhány rézfólia vezeték? Akkor az egész drága USBs vezérlőt kidobod és veszel egy újat? Olcsóbb ha ilyenkor csak az olcsó "öcsipanelt" kell kicserélni. Ha az öcsipanelen minden optocsatolós akkor ha valamit véletlenül zárlatba kötsz akkor is csak az öcsipanel fog megsérülni.

frob

Rendben ebben is van valami :)

887uiwjpw

Sziasztok,
egy kis segítséget szeretnék kérni.
Kellene nekem egy olyan kód/parancs amivel egy LPT kimenetet HIGH-ba tudok rakni míg egy másik kóddal ezt nem érvénytelenítem.
Hasonló mint az M3-M5 kombó, csak másik kódszó páros kellene.

Egy második relét akarok vezérlni de a leválasztó kártyámon csak 1 relé van(ez megy az m3-m5-el).
ezért a 4. tengely egyik kimenetét szeretném relé vezérlésre használni.

Hogy bírom ezt beállítani? Brain kell hozzá, vagy van valami egyszerű beállítás?

Üdv szmore84

D.Laci

000000000

Vagy bármelyik makróba írd be, hogy Activatesignal(jel száma), ill. DeActivatesignal(jel száma)
Bővebben itt:
http://www.machsupport.com/Mach3Wiki/index.php?title=VB_Constants_for_Signal_Names" TARGET=_fnew>Mach3 wiki link
ÉS akkor a makrót meghívva ki vagy bekapcsolja a  jelet.

xfg6v697j

M11P* = bekapcsolja a kimenetet.
M10P* = kikapcsolja a kimenetet.
A csillag helyére annak az OUTPUT-nak a számát kell beírni,amelyiket az adot port/pin-re konfiguráltad.

2f428kduf

Tisztelt Uraim
Segítséget szeretnék kérni, elkészült egy kis, inkább gravírozónak nevezhető marógépem, ha kézzel írok egy G-kódot, azt pontosan megcsinálja, azt amit írok. A gép Nyák készítés céljából készült, mert ritkán csinálok két egyformát. Azért írok ide, mert félig ide tartozik, miszerint a gépet a Mach3-al járatom, a PCB-t pedig az Eagle-val készítem.
A bánatom az: sehogy sem tudom közös nevezőre hozni őket, a fúró-file még csak-csak, de a pcb nem megy.Persze olyat szeretnék, ami körbemarja, olyan már sikeredett, ami úgy megy mint a nyomtató: sorról-sorra, hát ez nem tetszik.Sokáig tart.
Az a kérésem, egy sikeres PCB gyártó adjon tanácsot, Ő hogyan csinálja, de az első szőrszáltól az utolsóig, tekintve, elég vénember vagyok, tudom ez nem jogosít arra, hogy hülye legyek, de már a hetvenediket taposom, a gyerekkorra jobban emlékszem mint a tegnapi ebédre.
 A fáradozásait előre is köszönöm

s7manbs8

Egy dolgot csak előre mondhatok biztatásul, hogy igencsak meg lehet oldani, hogy működjön a dolog, ha jól láttam régebben, én még nem csináltam ilyet, de olvastam régebben, hogy nem lehetetlen.

Motoros

Ha http://sgforum.hu/listazas.php3?id=1137591519&order=reverse&index=29&azonosito=hobbycnc" TARGET=_fnew>IDEKattintasz akkor a #2. hsz-nél találsz pár ide vágó mondatot.

887uiwjpw

Köszönöm mindenkinek az infót

2f428kduf

Tisztelt Uraim
Úgy tűnik, valami eredményt elértem: a mill-outlines.ulp-vel egy plott-filet csináltam, ezt a Lazy-cammal behívtam, csinált is egy G-kódot ami jónak tűnik, de a Z tengelyt nem mínuszba írja, ahogy nekem tetszene, hanem 1- ről megy 0.1 mm-re.Nekem a Z nulla pontja a felső végállás, Z értéke csak mínusz lehet.
Valahol biztos lehet állítani a Z-t: DE hol??

D.Laci

„a felső végállás” az valószínű a referenciakapcsolód is egyben, az csak a gépi nullpont. A szoftveres nullpont, amit használsz az ott lesz, ahol a szerszámmal megérinted az anyagot és nullázod a Z értékét.
0.1 az a fogás mélységed lesz, azt állítsd negatívértékre a LasyCamban.

2f428kduf

Köszönöm. Azt hiszem leesett.
Tehát ezt kell tennem: a nyák rézlemezére és a szerszámra rákötöm a végállás kapcsolót (ezt a kütyüt már elkészítettem), így ha a szerszám a rézlemezhez ér, az rögtön megáll. Nullázni a Z-t, levenni a csatlakozókat, Reset. De csak minuszba kell menni,hogy marjon is, a 0.1 még 0.1 mm-re van a réz felett. Igaz ennek a megoldása csak finomítás kérdése.
Még egyszer köszönöm

2f428kduf

Mégis-csak szükségem van azokra a "szőrszálakra". Az amúgy is meglehetősen kicsi PCB-nek csak egy kis részét, talán 10%-át rajzolja. Ez is eredmény, legalább már tesz valamit. Bizonnyára lehet állítani mekkora területet dolgozzon fel: de hol? Unit-nak nevezett mértékegységet mutat, emlékezetem szerint ez a plotterek mértékegysége, de nem tudom mekkora.
Aki tud segítsen

D.Laci

Demó vagy full verzió a Mach3?
A demó az csak 1-200 sort csinál meg.