Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

2dbfy8y

Csak én azt nem értem, hogy a Z miért nem mínusz!
Felfelé fúr? [#nevetes1]
Különben ezek a G kódok meg ipari gépeknél, fanuc, siemens-nél is így vannak!
Ugye a g81 nél nem kell Q érték, az nem emel vissza, ha jól  emlékszek a G73 meg csak adott milliméterenként megszakít, de nem emel vissza!

István83

Lemaradt,bocsika a "-"jel. [#wink]
A G81-nél nem kell Q.De én nem vagyok profi csak  
pár hónapja foglalkozok cnc marókkal.

2dbfy8y

Végül is így tanul az ember!
A lényeg a cnc-ben, nem szabad feladni, és sokra lehet jutni!
Mindenki, saját hibáiból tanul a legtöbbet.

HJózsi

Mach3->Config->Safe_Z Setup...

István83

Köszönöm a segítséget.

Miki2

A G73 , és a G83 fúróciklusokban az R paraméterrel lehet beállítani a kiemelés, és ezzelegyütt a gyorsjárati síkot.
Például:R2 azt jelenti, hogy a ciklus végén 2 mm magasra kihúzza a fúrót, és ebben a magasságban áll át a következő pozícióba.

4h9cigrdt

Nem tudom hol érdemes feltenni a kérdést, ezért ide is bemásoltam :-)

Sziasztok.
Segítségetekre lenne szükségem a Mach3 beállításában. Szereltem tengelyenkén 1-1 enkóder a léptetőmotorokra. Szeretném, ha a Mach3 ne a motorok vezérlőjelei alapján kalkulálja az elmozdulást, hanem az enkóder jelek alapján mérje, de nem tudom, hogy ezt hogy lehet beállítani. Az I/O-kat az enkóder fülön beállítottam, de ez még kevés. Nem onnan szedi az adatokat.
Köszi

Béni

Ezt a funkciót a Mach3 nem tudja.
Kiegészítő elektronikával lehet zárt hurkú szabályzást létrehozni, de azt sem a Mach fogja lekezelni.

3vv2btrhv

Saknos nekem nem müködik egyik változat sem .

3vv2btrhv

Digitalizálásban elértem , hogy megrendelésem van .De egy komoly hibába futottam bele ami meghiusithatja a megrendelésemet .
Mach3 vezérli a H1 léptetö motor vezérlömet .
A hiba jelenség a következö : valamikor teljesen kiszámithatatlanul a lassu mozgatás alkalmával elkezd dadogni a léptetö motor . Valamikor tökéletes , valamikor meg képtelen egyforma ütemben müködni .
Mivel a digitalizálás ezen fázisa a tökéletesen egyforma ütemben mozgo láseren alapszik , nem tudok minöségi munkát produkálni .
Kéerem a forumot segitsen nekem .

zoli0302

Mind a három tengelyen  ? Ha csak az egyiken akkor cseréld el a motorokat vagy a motorok step jeleit és nézd meg hogy a másik tengely is dadog e

xfg6v697j

Én már találkoztam ilyen dadogással.
Némi kísérletezés után,kiderült,hogy az R3.043.062 követi le legjobban az apró lpésekből álló G kódod.
Azóta nincs ilyen gondom.

3vv2btrhv

ezt a verziot még le lehet tölteni ??

3vv2btrhv

Ja a lényeget nem irtam Win7-32bit -re kell .

xfg6v697j

http://www.machsupport.com/software/downloads-updates/" TARGET=_fnew>Ine az R3.043.066-ot leszedheted,a is tökéletesen működött.
Csak azért választottam a 062-t kmert az ismerte az M10/M11 utasításokat,a másik meg nem.