Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Tudomásom szerint h1-nél csak szoftveresen lehet állítani.Port&pin sherline 1/2

xfg6v697j

A H1 alapból féllépéses,nem ismer mást.

frob

Köszönöm, meg fogom lesni!

3vv2btrhv

Most ott tartok , hogy H1 inditása , PC Win7 inditása , Mach3 renszergazdaként inditva , 25 000 Mhz beállitása , program futtatása , átálítás 100 Mhz-re ,program futatása , majd a PC ujraindítása . Ha nem ebben a sorrendben csinálom következetesen dadog .
A jó sorrendem inditom akkor már csak egy bizonyos távolságra veszit egy lépést   következetesen .

D.Laci

Minek neked a 100kHz?
Féllépéses üzemmód esetén 400lépés/fordulat, 100.000/400=250 ford/másodperc., azaz 15000 f/min.
Őrülj ha a 25kHz-t kitudod használni…

keri

5 fázisú léptetőmnek fél lépésben kevés a 25khz, kb. 50khz szép frekvencia lenne elég, gondolom mikrolépésnél kellhet nagyobb frekin mert 16 mikrolépés még szögletesen mozog.

D.Laci

H1-es vezérlőről van szó.

keri

Annak tényleg nem kell

3vv2btrhv

Ha 25 000 khz en futtatom , dadog a rendszer , ezért állítom a 100 khz-re . Futtatam a driver tesztet , és egyenes vonalat mutatott .

7p7wzer7

Sziasztok,

Milyen alternativa letezik LPT port elhagyasara Mach3-ho? Ami erdekelne, hogy kikuldje az osszes megfelelo adatot valamilyen interface-n (soros port, usb, stb.) es azt fel tudjam dolgozni kulso eszkozzel (kontrollerrel es sajat programmal), mint az UC100-as, csak nyilt forras koddal, es pluginnal.  
Koszi.

frob

Minden bizonnyal van hozzáférhető kapcsolódási pont, különben, hogy írnának az emberek hozzá bármit is, ettől függetlenül engem is érdekelne, hogy hol lelhető fel. Neki is esek keresgetni! :)

frob

000000000

Szerintem az UC100 és az UC300 olcsóbb és ráadásul  magyar és több fórumtárs köztük én is megelégedéssel használom. A terméktámogatás is kiváló. Miért kellene akkor külföldi, netán problémás árut venni? Én inkább venném a Magyar terméket.

frob

Oké van benne valami :)
Bár jobban szeretem ha nem kell még az öcsipanel öcsipaneljét is legyártanom ahhoz hogy be tudjak kötni valamit...