Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

xfg6v697j

Én eddig még csak XP alatt futtattam a mach-ot.

3vv2btrhv

R3.043.066 verzió van most meg .

xfg6v697j

Akkor ezek szerint nem fog segíteni a 062 sem,mert nálam ez a két verzió nem dadogott.
Nálam is aprókat kell lépnie a gépnek és azt szaggatás nélkül,és ez a két verzió tudta csak .
A tőbbivel szaggatott.

2dbfy8y

Lehet hülyeséget mondok! [#rolleyes]
Nem lehet, hogy kevés a puffer kondi, és amikor több tengely mozog, nem jár emiatt elég simán?

000000000

Tibor!
Arról is írjál, milyen vezérlőt használsz, és milyen mikrolépéssel?
Egyébként, Win 7 alatt nekem is volt mindenféle bajaim. Ezért gyorsan visszaálltam az XP re.
És, másokat is hallottam panaszkodni itt, rá.

000000000

Ezért jó a nyílt forráskódú oprendszer.
Ha valahol bibi van, csak átfutja az ember a forráskódot, javítja, újra fordítja és már mehet is a móka tovább. [#nevetes1][#nevetes1][#nevetes1]
Emitt, meg kénytelen olyan oprenszert választani, ami jó a feladatra.
Vagy a szoftvert igazítja az oprendszerhez.

Rabb Ferenc

Lásd #10954! H1 és gondolom féllépéses üzemmódban, mert a H1 azt szereti.

kuv5p7226

Ja-ja...
Én is minden reggel felkelek, s kávézás közben úgy vázlatszinten írok egy real-time oprendszert. Ha nagyon lustizok és még üldögélek egy kicsit, akkor tesztelem is.
Ez már csak így megy mifelénk, linuxos csókáknál.

000000000

Jogos!
Az a legkevesebb, hogy új nap, új méretre igazítás.

Jó ez a "reáltájm".
Ettől olyan tudományosnak látszó.
Amúgy, gyenge humbug.
Annak a körnek nagyon tetszik.
Ez a lényeg.

A magamfajta Windows használó, meg azzal bajlódik, hogy a gép még csak ma kezdte futtatni a múlthéten indított dolgaimat.
Hiába.
Ez nem "reáltájm".

kuv5p7226

A real-time az teljesen mást jelent mint amit gondolnak róla. Egyáltalán nem feltétele, hogy gyors legyen.

000000000

A "reáltájm" nagyjából a "szuperheterodin" megfelelője.
Egy marketing hablaty.
Mindenki képzelje bele, amit szeretne.
Persze, hogy nincsen köze a sebességhez, meg a szavak jelentése, meg az értelemnek egymáshoz.

adamant

Egy pici infó gyűjtést szeretnék hátha tud valaki ebben a dologban valami okosat mondani nekem mert semmit nem találtam :(  

BIOS ban belehet állítani az LPT portnál, hogy  
SPP, EPP/SPP, ECP ezek közül melyik a helyes?

"Parallel Port
Ugyanaz áll rá, mint a soros portra, csakhogy ehhez tartozhat még egy másik beállítás is (Parallel Port Mode), ami lehet SPP, EPP/SPP, ECP vagy ECP/EPP. Ajánlott az ECP, EPP vagy ECP/EPP beállítás, ami magas adatátviteli sebességet ígér a porton át, illetve megadja a kétirányú adatátvitel lehetőségét. Ezzel azonban bánjunk óvatosan, mert régebbi nyomtatók esetében ez problémát okozhat és elképzelhető, hogy csak össze-vissza karakterek kerülnek a papírra; ez esetben maradjunk meg a - ha lassabban is, de - biztosabban működő SPP."

Előre is köszönöm!!

adamant

Jaaj és a lényeg lemaradt, hogy a Mach3 hoz melyik az ideális?

000000000

Rabb Ferenc!
Bocsi! Figyelmetlen voltam:((  

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Hunka Tibor!
Akkor egyérdemű a hiba oka. A vezérlő miatt van a dadogás.
Ha, lecseréled valami fejlettebbre akkor rendesen fog működni.  

kuv5p7226

Ne szédíts már... a real-time nem hablaty!

Nem azt jelenti, hogy kurva gyors hanem azt, hogy az egyes rendszerhívások pontosan megadott időkorlátokon belül lefutnak.

Kicsit kifejtem.
A kernel (az oprendszer magja) ütemezi a felhasználó programjainak az időszeleteit. Teszem azt 1 msec-es felbontással fut a programod. Ha rendszerhívás történik a te programodban, az általában le fog futni. Ilyen hívás pl. egy file megnyitása. Ezzel felborulhat az időszeletek kiosztása, mert a másik folyamatnak már meg kellett volna kapnia az 1 msec-et, de még mindig nem kapta meg, hiszen a te rendszerhívásod fut. Ugyanez vica-versa, egy másik, éppen futó rendszerhívás miatt meg te nem kapod meg időben az időszeletedet.

Rendszerhívást is meg lehet éppenséggel szakítani, de akkor azt neked, a felhasználói programodban kell tudni kezelni minden egyes alkalommal.

Remélem igazi programozó ezt nem olvasta, mert iszonyat pongyola az egész, de a lényeg benne van. Nem a gyorsaság hanem a megbízható pontosság a lényege a realtime oprendszernek.