Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Hátha segítség a teszthez Neked  http://www.robsy.hu/xtest1.tap" TARGET=_fnew>ez is.

9npx2xk89

Sajnos ez nem jó semmire. Össze vissza mozgatja a tengelyt, nem derül ki belőle, hogy valamelyik mozgás után a mach3 nem tolja e el a pozíciót.

000000000

Hát persze, hiszen véletleszám generátorosak a pozíciók. Viszont a kezdő és végpont azonos, ha egy mérőórát is felteszel, annak a program futása után is annak kell lenni a gépeden.

kuv5p7226

Nem izélgetni akarlak, de így nem fogsz ötről a hatra jutni, hogy az egész folyamat egyes lépcsőit nem látod át tisztán, csak nyomkodod a gombot, hátha történik valami jó dolog is.

Már ott nem világos nekem a dolog, hogy miért a Fanuc 5 tengelyes posztprocesszorát választottad. És ez az 5-6 lépcsőfokból csak az első...

Gugliztam neked pár anyagot, szívesen segítek is, de így senki nem tud mit kezdeni a helyzettel.

9npx2xk89

De amikor eltolja a pozíciót utána jól áll vissza a 0,0 pontra ezt írtam. Nem lépésvesztés van, hanem valami mach3 nyűg. Hiába mozgatom ide oda, mindíg visszaáll a nullára. Én nem véletlen tesztet csináltam, hanem 50* elvittem a két végállásig és vissza, és pontosan stimmelt a 0,0 pont.

9npx2xk89

Köszönöm szépen, hogy keresgéltél nekem mach3 postprocesszort, de a belinkelt kód a D31 kivételével (amit egyébként ki is dobtam belőle) szabvány. Azért használtam a nagyon kiherélt verziót, mert abban semmi olyan nincs amit ne kéne megérteni bármelyik gépvezérlő proginak. Meg is érti, csinálja is, aztán egyszer csak meghülyül a mach3 és ront, vagy  lehagyja a végét... Nem a gép áll meg az utolsó sor végrehajtása előtt, a mach3 nem csinálja meg, Visszaugrik a kód elejére mint aki jól végezte a dolgát, lefuttatom újra, végigmegy.

Motoros

A G kódodat lefuttatva nálam végrehajtja rendben és a végén Z 10 nél megáll.
 Valóban valami rejtélyes Mach gond lehet.

xfg6v697j

Ezt "O5000" célszerű lenne elhagyni,mert ez alprogram kezdetet jelent a MACH3 esetében.

D.Laci

Valami "kártevő" garázdálkodik. Format C...

frob

Sziasztok, lassan de jó lassan :) eljutottam odáig hogy elindítsam a gépem, a motorok mozognak, viszont végállások, motorok beállítása..etc még hiányzik, a közel 11000 hozzászólást nem nyálaznám végig ha valaki megszánna és egy rövidített leírással megküldene mit is kell beállítani meg hogy.

Előre is köszönöm!
R.

svejk

Neked Robi nem okoz gondot az angol, http://www.machsupport.com/wp-content/uploads/2013/02/Mach3Mill_Install_Config.pdf" TARGET=_fnew>tehát itt
Ha mégis akkor pedig http://www.machsupport.com/wp-content/uploads/2013/02/Mach3HU.pdf" TARGET=_fnew>itt.

Ha ezeket 3-szor elolvastad elölről, majd 2-szer visszafelé akkor már képbe leszel.
Akkor már tudsz felrakni okos kérdéseket. :))

9npx2xk89

Megáll Z10-nél, vagy kihúzza a Z-t 10-re és utána áll meg?

kuv5p7226

Az "Oxxxx" a program neve/sorszáma, azzal nincs baj, kivéve ha az 5000-es foglalt az adott vezérlőn és valami makró, program, bármi más van ott.

kuv5p7226

Javaslat (programozok 30 éve, ez szokott bejönni):

Kezdd el rövidíteni ezt a programot és futtasd. Mindig vegyél el egy sort belőle. Két lehetőség lesz:
- A végén marad egy 3 soros kódod és az is hülye
- Egyszer csak megáll a probléma és a sor visszaírásával megint meghibban

Miről futtatod? Pendrive-ról? Vincsiről?
Nincs esetleg valami cache probléma? Pendrive hiba?

Én a vindózzal helyből bizalmatlan vagyok, még akár valami vírus is megpróbálhatja magát hozzáírni a fájl végéhez és emiatt hasal meg a cucc.

Egy linuxos gépen mit látsz a pendrive-on (ha az van)?

9npx2xk89

Pendrive-on viszem át, a marógép nincs hálózaton amiről meg átviszem, azon a nod32 figyel.