Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

Olyan ez, mint a svájci bicska. Sok semmi, nagyon drágán.
Kompromisszumok sorozata sehova nem vezet.
Szerintem, ha egy ember használja őket, olyan ez, mint a több wécé a lakásban.
Hiába több helyiség a papír fogyasztás állandó.
Ha meg egy vállalkozásban tényező egy gép áramfelhasználása, ott már egyéb gondok lesznek.

Van ugye a tervszerű termelés, meg a kicsinyes "szutykolás".
Mindenki igénye szerint választ.

(én pl. nem tudok egyszerre két gép előtt ülni)
Nekem a két gép is annyit fogyaszt, mint az egy.

eymcv9wt

Inkább szegelgess...[#crazya]

000000000

Ok!
Köszi a tanácsot.

sanyi84

Nekem egy gépen fut a mach és a cam. Nem akadályoz semmiben. Sőt. Amíg megy a megmunkálás a másik részt rajzolom. Nem csicsa dolog. Ez a mai technika. Iparban is kezd elterjedni a módszer, legalább is neves gyártóknál. Nem csak a fanuc bg editjére gondolok. Mondjuk az okuma módszerère. De az csicsa világ. Akinek az is jó maradjon a pnc721 szinten. Az is jó cucc de annál tovább kell lépni. Van most eg ùj linuxos kàrtya. Azok lesznek a hobbi jövő vezèrlői. A maga pár wattos fogyasztásával.  

000000000

Nem akartam én senkit, semmire rábeszélni, vagy lebeszélni.
Nekem nagyon célszerűtlennek látszik ez a felállás.
Logikusabbnak tűnik, egy egy gép csak a cnc vezérlésével foglalkozik.
Hozzákapcsolva egy másik, ahol az ember kényelmesen leül és rajzolgat, vagy teszi, amit éppen akar.
Ha készen van a program, pl. soros porton keresztül átküldi a megmunkálógép merevlemezére.
A megmunkálógép működtetéséhez nem kell bivaly erős gép (egyelőre). Szóval, nem nagy többletköltség egy másik gép.
A 3D modellezés, meg a többi, már mehet egy nagyobb gépen. (aminek ugyan nincsen értelme, de már a programok így születnek) A .NET ugye? [#nevetes1]
A biznisz, az biznisz.
Ismétlem, nekem édes mindegy, hogy ki és hogyan gondolja. Azért jegyeztem csak meg az eddigieket, hogy felhívjam a figyelmet, egy dolog a rongyrázás és más dolog a számítástechnika, ami azért inkább ÁMÍTÁSTECHNIKA mára.

000000000

sziasztok...
csúcs, ahogy röpködnek az érveitek...  :)
és a tisztelet... :)
nekem pl minden 1-2 gépnél van egy számítógép, nem 4 magvas, de stabil...
(vágóplotterek, cnc garvírozók, Braille írógép, CNChímzőgép, szélesnyomtató, habvágók, nyomtatók, stb)
és oda ülök, ahova akarok...
(van persze magvas is)
és ha valamelyik kiakad egy konvertálásnál, vagy cdírásnál, nincs szükségem azonnal rendszergazdára...
lehetne egy mekintos, terminálokkal, és lehetnék sznob is...
természetesen tiszteletben tartom sanyi84 elveit is...

2nbj3n5m

Én egy DOS-os géppel dolgozom 1994 óta.
Az összes Bp-i OTP neonreklám dobozos betüit
azzal vágtam ki.A cég kitől vettem a progit az én "baszogatásomra" fejlesztett mindent.

Janko  /Száraz János/

kuv5p7226

Iparban is kezd elterjedni a módszer, legalább is neves gyártóknál.

Ugye azért legalább egy picit meglepődsz ha azt mondom, hogy ott 3-4 processzor is üzemel a vezérlőben?

Akármilyen csicsa is van az ipari vezérlőn, a lényegi munkát, a pályaszámítást és időzített léptetést azt függetlenül végzik a rongyrázós firlefrancoktól. Ha egy X86-os gépen a Windows megfingatja a procit (pontosabban a kernel ütemezőjét valamelyik applikáció), akkor a jobbik eset az, hogy csak beleszánt a felületbe a szerszám egy kicsit valahol.
Ipari szemmel nézve a Windows soha nem fog üzembiztos holminak minősülni.

000000000

000000000

[#eljen][#worship][#wave]

000000000

Bocsánat, ez Vombergnek ment volna.

5z7aew5x

Bátor gyerek vagy! Valószínűleg azért mert nem tudod, hogy egyszerre több program/folyamat futtatása, erőforrásra való várakozást generál, és ha van egy "agresszív" folyamat ami nem szabadítja fel maga után az erőforrást, (tipikus hiba a túlzott memória lefoglalás) akkor a többi várakozó folyamat előbb-utóbb megunja a várakozást... na ilyenkor fagy le a windows, mert ezt az állapotot rosszul kezeli a mai napig. Sajnos tapasztalat, hogy még nagyon erős gépen sem szabad a pontos hardver időzítést igénylő folyamatok (MAC3) mellett mást futtatni.
A win7 alkalmatlan a MACH3 futtatására, az inkább a modellezéshez és a CAM programok futtatására használható. A gépvezérléshez inkább az XP való, persze azt is "jól kiszoktam herélni", hogy ne fusson a háttérben mindenféle csicsa-vacak. Az ipari gépeknél nem véletlenül nem bíznak semmit a konzolként használt számítógépre, olyannyira, hogy például külön hardvere van ami  interpolál, és a pályát vezérli. Becsületes ipari vezérlő soha nem operációs rendszer alapú, és főleg nem windows-os.[#integet2]

5z7aew5x

Na például a Hurco Ultimax sorozatú gépeknek DOS alapú a konzol PC-je... ugyan nem is fagy le, de nem egyszerű mutatvány például Ethernet porttal hálózatba kötni...[#csodalk]

s73tgf9vg

Sziasztok!
Hogy tudom mach3-ban beállítani, hogy a tengelyek a billentyűk nyomására ne gyorsjárattal menjenek, hanem előtolással?

s73tgf9vg

Ó fenébe megtaláltam. CTRL billentyű. Elnézést.