Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

PSoft

Ha Corel 11,akkor én így csinálnám...

-Beállítanám a rácsot a furatátmérőnek megfelelően.
-Beállítanám a 'rácshoz igazítás'opciót.
-Rajzolnék egy kőrt,a furatátmérőnek megfelelően.
-A karikát kijelölve,Ctrl+D (duplikálás).
-Így kiraknám a két váltott sort,a megfelelő hosszban.
-Majd a két sort egyben kijelölve,megint csak Ctrl+D,amíg a kívánt sor szám nincs meg.

Biztos van egyszerűbb/gyorsabb módja a Corel-ben is,de az én módszeremmel sem több egy A4-es lapot "bekarikázni" két percnél.

PSoft

"A fenetebb említett gépvezérlő rendelkezik olyan varázslóval, ahol nem kell tudnod G-kódos programot írni, csak meg kell adni a képernyőn szereplő paramétereket."

A mach 3-ban ez a varázsló,a Rectangular Bolt Pattern.

Azonban,ha a #10774-ben linkelt képet nézed,ott "váltott raszteren" megy a fúrás.
Ez a varázsló nem tudja a "váltott rasztert".:((

Vagy,...én nem tudom jól?

PSoft

Opppsssz!

Persze,én,...lézeres "fúrásban" gondolkodtam.:))[#falbav]

A Te esetedben a....
-Rajzolnék egy kőrt a furatátmérőnek megfelelően....nem igaz!
Nem karikákat kell rajzolnod a Corel-ben,hanem pontokat kell felvenned a raszteren.

bznc93pf5

köröket is rajzolhat, azt DXFbe export az ACban pedig a fúrás opciót kiválasztani, a mélységet beállítani és mehet a Gód, utána a marás

000000000

Nem is értem, amikor ilyeneket olvasok.
Ha, valakinek van ArtCam, minek még a Corellel is matatni.
AC benn rajzolsz egy tetszőleges méretű  kört a kezdő pozícióra. Egy másikat a kellő távolságra. Tükröző,  funkcióval 1 perc alatt, csinálsz ezer kört, a megfelelő helyre.  
Fúró funkcióval cél kör közepe, mélység megadása, kódgenerálás. Viheted a kódot a Mach3 ba.
Bármikor, bármilyen átmérőjű fúrót használhatsz. Mindig, a kör közepét fúrja.  
Ennyi.  

5z7aew5x

...Te nyertél![#vigyor] Nem néztem a váltott rasztert.[#wilting][#nyes]

5z7aew5x

Danibá nem figyeltél...!
Nem Psoft és Forgácsoló kollégákat kell "tanítani" , mert ők valamilyen módszer szerint tudnak dolgozni, mint ahogy én is...
Úgy érzem az eredeti kérdezőnek kéne ilyenkor írni és neki segíteni, tanácsot adni...[#integet2]

000000000

Az ilyen széria feladatokhoz érdemes paraméterekkel megadható feladatorientált megoldást választani. Erre példa a Robsy CNC marógépvezérlő program, amikor csak meg kell adnod a kifúrandó lemezed bal alsó sarokpontját, X, Y hosszát, az első furat kezdőpontját, X, Y osztástávolságokat, darabszámokat, fúrási mélységet és már mehet is a gyártás. Ebben a rendszerben így nincs G kód, meg az azt megelőző hóka-móka rajzolgatás csicsavilágban, konvertálásgatás ide-oda, hanem ezen adatok megadása után a grafikai szimulátor test üzemmódban megmutatja a paraméterezett furatokat, és ha jó, mehetsz élesben. Természetesen a rendszer képes G kódod is generálni, ha valakinek olyan hagyományos vezérlője van, amihez kellenek a G kódok.
A következő kép a fentiek alapján paraméterezett 590 darab furat elhelyezkedését mutatja 15, 10 mm-es osztástávolsággal.
http://cnctar.hobbycnc.hu/Tibor45/Robsy-drill.gif" border=0>

Béni

PSoft

A #10779-ben volt egy kérdés,mi szerint...

"Corel draw 11 em van. Abban hogy lehet egyszerűen ezt megrajzolni?"

Erre írtam hogy,...
"Ha Corel 11,akkor én így csinálnám..."

Nem is értem,...ha a Corel-re irányult a kérdés,miért akarsz még az ArtCam-ban is matatni.:)))

xfg6v697j

Erre szimplám a MACH is elegendő.
A Ciklusszervező M98 m99 utasítások segítségével ,minden gond nélkül programozhatók az ilyen,és hasonló ismétlődő feladatok.
És lehet álltalánosítani is a programot.

s7manbs8

Az én első verziójú programomban még színek se voltak, és csak Hercules monitorral működött. :)

000000000

Köszönöm a kioktatást.
Visszavonom a beírásom. Érvénytelen!

Ha, te, úgy gondolod, oktattam az általad nevezetteket, hát úgy. Legközelebb ezért seggbe is rúghatsz.:))

Természetesen, gondolom az érintett is, olvas, minden, őt érintő beírást.  

000000000

Nem is értem, Hogy itt most, miért nem ért senki semmit.  
Sőt nem is olvassa az összefüggéseket. Sőt, nem is neked válaszoltam:))

s2k5ycubj

Jaj Danibá,mindig kiakadsz. Inkább örülj,hogy segíthettél! Csak halkan jegyzem meg,hogy más ember problémáiból én már nagyon sokat tanultam,ezért is szoktam megköszönni,hogy segíthettem.[#buck][#buck][#buck][#integet2]