Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

5z7aew5x

Danibá! Nem oktattalak ki, és seggbe sem foglak rúgni, nincs is miért. Ne haragudj!
Nem kell mindjárt mindenért megsértődni és duzzogni mint egy kisgyerek...
Egy abszolút kezdőnek nem szabad az ArtCam-el kezdeni a tanítását, főleg, hogy azt sem tudja mi az,hogy G-kód meg, fúróciklus, vágósebesség, stb. Tudjuk, hogy ArtCam-ban profi vagy, de egy abszolút kezdő ettől csak megrémül, és hanyatt homlok elszalad...[#integet2]
Én is leírhattam volna, hogyan kell megoldani Fanuc-on paraméteres programozással, vagy Heideinhain vezérlőn, de nem tettem. A Corel11 meg esetleg meg a számítógépes ismeretek miatt lehet, hogy elérhető számára...[#nyes]

000000000

Szia,
Psoft,
mondd légyszi, hogy veszel fel pontot koreben?
én csak úgy tudtam, hogy 0,001 mm átmérőjű kör, azzal meg kibővíti a fúróátmérőt
??

3vv2btrhv

Van egy problémám .  
Win7 re telepítettem a Mach3 vezérlöt H1-es léptetö motor vezérlö  a müködtető .
Nem történik semmi , néma csend és hulla szag !!  
A port , pin beállításokat változatlanul hagytam.
Mi a jó beállítás ??  

A másik gépemen XP- van amin tökéletesem rendban müködik a rendszerem .  
Van valakinek tapasztalata ez ügyben ??

000000000

"Win7 re telepítettem a Mach3 vezérlöt"

Az ilyenek láttán mindig padlót fogok.
Segítene valaki?
Mit várnak a versenyzők a minél frissebb oprendszertől?
Azt, hogy végük már cnc se kell hozzá?
Vagy a gravírozó esztergálni és lekvárt főzni kezd?
A magamfajta tudatlan azt hiszi, hogy a fő cél a cnc. Ehhez kell valamilyen program. hogy ez futni tudjon, kell egy oprendszer. Eddig ugye a dolgok összefüggésben vannak egymással, meg a józan ésszel.
Nekem mindig a fórumtárs kétmagos gépe, vagy azzal való villogás ugrik be.

Ennél azért már futottam össze meredekebb dolgokkal is.
Valamilyen Windows-on linux emulátor, mert a linux azért... felkiáltással.
Holott, a Windows futtatja a linuxot...
Na mindegy.
biztosan a meleg miatt nem tudom felvenni a fonalat.

Ha most azt mondom, hogy a hardveres dolgokhoz a Win95 osr2 a legcélszerűbb, már karmolják is magukat a népek.

eymcv9wt

Azt elfelejtetted írni, hogy az XP-n alaplapi van, és te a Win7nél PCI-os karival próbálkoznál, ami nem biztos, hogy a MACH számára megfelelő kártya az ami benne van.
Emailben meg már elküldtem a javaslatokat.

sanka74

Szia! XP kell neki, mi is szívtunk ezzel egy csomót, végül a win7 sem volt jó meg a vadi új számítógép is küldött fals jelet az LPT portra. A Win7 esetében az OCX driver tesztet sem tette fel valami miatt, gondolom vírusnak gondolta....innentől kezdve semmire sem jó.

eymcv9wt

Ettől olyan ez a fórum, hogy egymást kioktatják feleslegesen a nagy okosok, pedig fogalma nincs arról mi a konkrét eset. Mint ahogy azt te is tetted most.
Ha látnád azt ami van a helyszínen, és hogy miért kell hogy Win7 legyen akkor nem írnál ilyet mint a kiselőadásod.

bizonyos választ megkapod a korábbi hozzászólásomban, az okot meg nem fogom leírni hogy miért win7. az nem az én "hatásköröm" az op.-on változtatni.

3vv2btrhv

A Win7 en fut a David_laser Digitalizáló programom  , amit MEGVETTEM . Tehát ehez kell igazitani a Mach3 vezérlöt .

000000000

Nekem úgy tűnik, hogy nem látsz az indulattól.

000000000

Biztosan én vagyok a tudatlan, ezért csak kérdezem.
A két programnak egyszerre és egyazon gépen kell futni?
Mert ha nem, nem értem a problémát.
Én még olyat nem hallottam, hogy a kocsi fedélzeti számítógépét venné igénybe az mp3 lejátszó.
Az is lehet, hogy csak én vagyok pancser.
Sőt!
Biztosan.

bznc93pf5

teljesen igazad van de én akkor is a Corelt használom sajnos az ilyen egyszerű feladatra is mert azt megszoktam és akár álmomban is tudom kezelni, az AC-ben meg kellene egy kicsit gyakorolnom hogy jobban menjen, csak gyakorlás kérdése és persze egy kis lustaság is.[#eljen]

bznc93pf5

az amit írtál hogy 0,001mm az jó akkor ha az ACben a fúró opciót választod , akkor nem fogja kibővíteni, ugyan ez érvényes akkor is ha nagyobb átmérőjű kört rajzolsz, és az a legjobb ha az eredeti méretű köröket rajzolod mert akkor egyből látod a végeredményt, persze az ACben  a fúrás opciót kell választani a Gkód generálásához.

000000000

tehát: hogy veszek fel pontot corelben?
merthogy a pont nem objektum?

bznc93pf5

rajzolsz egy kört és az átmérőt beállítod 0,001mm-re

eymcv9wt

Persze biztos igazad van... használj nyugodtan 100 számítógépet 1 munkára.
És fizesd ki a termelt áramot is, amit a gépek felhasználnak. 2 gépnél ez dupla áram fogyasztás.
És kérdésedre a válasz. Igen 1 PC-n kell működnie a két programnak. Jobban mondva 3-nak (ami egy saját). Jobb, ha elfogadod a helyzetet, úgysem tudsz mást tenni.