Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

etc77f5nr

Az nem megoldás, hogy megcsinálod helyette. Próbálja meg használni szerintem aztán a saját topicjában tud kérdezni. Segíteni fognak/fogunk neki.

000000000

Hali!
Ezt nézted már?
http://www.dakeng.com/man/ace.html
régi program de lehet,hogy beválhat.
Igaz a corelből is lehet kiálló betűket marni,ilyenkor a hát teret kell kontúrozni.Használd a mach saját converterét
az is ingyenes.

etc77f5nr

Persze ezt nem rossz indulatból írtam! De szerintem egy bitmapról leszedni a vectorokat, majd adni neki egy magasságot/mélységet nem olyan vészes. Ha gondolod segítek, hogy hogyan kell Aspireben megcsinálni. Irj mailt. Ez itt már nem mach3 téma :)

5z7aew5x

Tudod, Matricással több mint 25 éve ismerjük egymást, és csak egy szavába kerül, hogy kocsiba üljek és megmutassam, megtanítsam, hogy csinálnám...
Annak idején nagyon sokat tanultam Tőle, szakmailag és Emberileg is, hátha most én is tudok segíteni egy kicsit...[#eljen][#wave][#integet2]

000000000

etc77f5nr

Nem azért írtam, mert tilos és nehogy segíts :) De ha a késöbbiekben szeretne csinálni hasonlót akkor menni fog neki bármikor :)

000000000

persze, igazatok van!
lehet, hogy nem tudtam jól megfogalmazni a kérdést- de azért jó volt a beszélgetésetek...
én megmegvilágosodtam,  
hogy a 2D is 3D, merthogy tapintható, mintahogy a vak kisfiú olvassa a sóskiflit a Braille-t
(nemrég tettem búvárvizsgát, nem tudtam, hogy tudni kell úszni)
(szörfözni könyvből tanultam, régen még voltak könyvek, papírlapok, lapozni kellett...  :)
(és ha a kámaszutrában találok egy jó pózt, mégha megmutatja is valaki, nem hiszem, hogy mással csináltatnám)
:)

000000000

na jó, nem hüjülök tovább, még kimoderál valaki.... merthogy ez MACH3
mindenesetre az is tévhitem volt, hogy a végén minden CNC MACH3-al működik (mint az IC-k)
és hogy az eladó gépekhez tartozék a program...

dravecz

Üdv Urak!
Szeretnék kis segítséget kérni. Szeretnék én is boldog cnc tulajdonos leni, és pvc lemezt szeretnék vele furkodi. Milyen programot ajánlotok egy igazán kezdőnek? Mindig más más mérető lemezbe kell furkodi! Tehát elég sokat kell változtatni a programba. Pl.Van mikor 1 műanyagba /265x320 mm/ telibe van furkodva van mikor el kell hagyni körbe 2-3 cm-t. Van hogy csak 200x100 mm-es lemezt kell furkodni, van hogy 400x400. Milyen progi lenne jó nekem? Nagyon kezdő ember vagyok.  

http://kepfeltoltes.hu/view/130811/864517998N_vtelen1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

dravecz

5z7aew5x

Érdeked a kérdés...
Magát a CNC gépet, a hobby kategóriában, Windows alól, többnyire a MACH3 szoktuk vezérelni. Tehát ez kell ahhoz, hogy a gép működjön.[#nevetes1]
A működtető program rendszer képes feldolgozni egy ISO szabványon alapuló kódrendszert, ami a munkadarabot elhelyezi egy koordináta rendszerben, és pont, szakasz, vagy pálya vezérelt módon végrehajtja a megmunkálást.
A fenetebb említett gépvezérlő rendelkezik olyan varázslóval, ahol nem kell tudnod G-kódos programot írni, csak meg kell adni a képernyőn szereplő paramétereket.[#nyes]
https://lh5.googleusercontent.com/-IBRgQJYWXmo/Ugif-DXytlI/AAAAAAAAC6k/xTkeHwrmqj0/w600-h287-no/furkep.jpg" border=0>
Azért minden képpen javasolnám, hogy teljesen "vakon" ne fogj neki a dolognak, mert lehet baj is belőle...[#csodalk]

5z7aew5x

Érdeked = Érdekes

bznc93pf5

ArtCam, Cut2D, ezek generálnak Gkódot is egyből de én 2Dre jobban szeretem a Corelt, utána export DXFbe azután AC konvert Gkód és mehet a marás

bznc93pf5

és akár fúrás

dravecz

Corel draw 11 em van. Abban hogy lehet egyszerűen ezt megrajzolni? esetleg tudnál küldeni mailban egy mintát hogy kell ilyen sok kört megrajzolni egyszerűen