Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

s73tgf9vg

Nem, mégsem ezt keresem. Olyan funkció kell ami addig mozog amíg nyomom.

xfg6v697j

Szerintem csak azt tudod,beállítani,hogy a gyorsjárat hány százalékával menjen.
Az angol képernyőnél TAB-ot nyomsz és akkor láthatóvá válik az az oldal.
Slow jog rate.

sanyi84

Ha hiba van sincs hiba. Megáll a gép maximum, eljátszottam egyszer direkt. Nem szántott, nem volt gond, egyszerűen letiltotta a mach3 a futást. Egyszerűbb 2 apró nem terhelő módosítást a műhelybe csinálni mint a szobai géphez rohangálni. 1-2 vonalról, pár furatról van szó sokszor, ez nem akasztja ki a mach3 at futtató gépet. Ebből nálam hiba még nem volt.  

vomberg Gondoltam egy olyan szép és jó gép mint az okuma nem lpt porton megy valami herélt mach3 al. Viszont a pár mp alatt kész programozása, könnyű kezelhetősége szerethetővé teszi. Mint a Hurcot. Elsősorban nem az op rendszer dönti el a gép használhatóságát hanem a gépépítő szándéka, a gépet nem az op rendszer kezeli hanem a gépkezelő. Nem is mezei xp van rajta- bár ezt lehet csak én gondolom így.

etc77f5nr

Kézi sebességet vedd le xx%al addig mig előtolás sebességgel nem megy.

3vv2btrhv

További kérdésem is van .
Mach3 - H1 vezérlő egy darab léptetö motor .
Hogyan tudom elérni azt , hogy a léptetömotoron lévő vonal laser a lehetö legtökéletesebb EGYENLETES sebességel haladjon . Most egy 64:1 lassító áttételen keresztül van rászerelve .
A Mach3 beállítására vagyok kiváncsi, mert a hardveren nem tudok változtatni .

kr97pwss2

Látom boncolgatjátok, hogy melyik operációs rendszerrel megy a Mach3 jól. Az én tapasztalatom, hogy az UC100-al Xp, Vista, Win7 Win8!! tökéletesen működik. És még elfut, főleg a mai többprocesszoros gépeken a Mach3 mellett a CAM program, internetböngésző is. Több ipari alkalmazásban használt PC-hez is vettek már tőlem UC100 és UC300-at, mert egyenletesebbek a jelek, stabilabban fut vele a Mach3 és nem terheli a gépet.

000000000

Rosszul gondolkozol. A csicsavilág nem segít rajtad, a "vas" a lényeg esetedben. Ugyanis egy max. féllépéses hajtás esetén (a H1 ilyen) a kimenő fordulatszámot csak nagyobb lassítással tudod egyenletesebbé tenni, de akkor meg már a léptető motorod válik használhatatlanná a nagyobb határ fordulatszámoknál.
Sajnos át kell térned olyan microstep hajtásra, ami tud nagyobb felbontásokat, pl. Klavio MSD vezérlők.

000000000

Érdekes ez a mai világ....:)
Veszek egy szép csicsa programot, "meghalok, elszédülök" tőle a minitor előtt annyi varázslója, pipája, ablaka, miegymása van. Azonban bajok adódhatnak a lényegével, rángat szegény picit néha, nem egyenletes, fagyogat. Oké, akkor kb. még annyi pénzért veszek hozzá egy UC 100-at, ami ezt a hibát kijavítja. Azaz így már duplájába van a vezérlő. És akkor ez a mai modern szemlélet, és trend, kétszer is fizessünk?:))) Nem értem én ezt a világot, illetve nagyon is értem....

Miki2

Tibor!
Ha a Te általad írt DOS-os program egy ici-picit nagyobb nyilvánosságot kapott volna, lehet, hogy már elfelejtettük volna a "csicsát".
Sajnos hiába kértünk Tőled egy rövid leírást a program beállítási lehetőségeiről.
Eddig csak olyan válasz érkezett tőled, hogy segítel beállítani a gépet.
Figyelmen kívűl hagyod, hogy a felhasználó nem szivesen zavar Téged minden piszlicsáré dologgal.  
Szeretné a gépét egy egyszerű logika mentén saját kezűleg beállítani.
Aztán következne a felhasználás.
Nem tudjuk, hiába kértük a felhasználható kódok listáját, és azok szintaktikáját.
Mennyire egyeznek meg az általánosan használt utasítások az ISO G-kódok szintaktikájával.
Itt nem az Általad készített egyedi utasításokra gondolok.
Ezeken a dolgokon kellene picit elgondolkodnod, mert míg ezeket az alapdolgokat nem ismerjük, hiába bizonygatod a DOS, és az általad írt vezérlőprogram stabilitását.
Hozzáteszem, én is DOS-os programot használtam éveken keresztül, teljes megelégedéssel.
Pedig még grafikája sem volt, a Tiednek meg az is van....valamilyen szinten.

Miki2

Én ྜ-ban vettem egy gépet, szerintem ugyanattól a cégtől.
Az első lézeres felületdigitalizálót nekem fejlesztették ki.
5 évig használtam, és végig jól dolgozott.

000000000

Nem hiszek az univerzális CNC vezérlőben, mert egy SMD beültetés, vagy 3D relief marás, digitalizálás, esztergálás más-más technológia, nem létezik erre egységes, hatékony utasításkészlet.
Ha pedig pl. a CNC esztergavezérlőmmel kapcsolatban a Robsy oldalon található ismertető, letölthető demó nem elég Neked alapinfóként, akkor valószínűleg Téged ez a változat nem érdekel, és mást használsz nagyon helyesen. Jól van ez így, Mindenkinek más és más az alkalmazási, döntési, kiválasztási, tetszési szempontja, a Tiedhez ennek a vezérlőnek nem sikerült utat találnia. Örülök, hogy a Mach-al teljesen elégedett vagy.

sunraw

A diagnostics fülön kellene elvileg látnom, ha egy output aktív?

xfg6v697j

sunraw

Akkor valamit rosszul csinálok. Van erre valami egyszerű teszt, hogy ellenőrizni tudjam?

xfg6v697j

http://data.hu/get/6842179/lptteszter.rar " TARGET=_fnew>Ezzel ellenőrizheted,hogy mi változik az LPT-n.