Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

xfg6v697j

A képernyőszerkesztő segítségéve
A Goto Zero gombot átállítod sima gombnak,és teszel bele egy kis makrót,ami a neked tetszú sorrendben küldi nullára a tengelyeket.

ksjus5vax

Úgy nem lehet hogy egyszerre küldje a z tengelyt Elmegy X 0 és y 0 majd z 0  és ne ereszkedve haladjon XYZ irányba a B tengely? De ilyenkor még szoftveresen nincs összekötve a slave axix-ban.
Hol lehet az ne oldalazva Z nullázón le.Nem értem nekem a sorrend az jó csak a merüléssel van bajom. Megközelítéssel van baj az adott koordinátához.
 Ha nem sikerül le videózom miről is van szó hátha úgy könnyebb.

xfg6v697j

Ez a leírásod kissé kuszára sikerült.
Én úgy értelmezem amit írtál,hogy GOTO ZERO gomb megnyomását követően,az X Y menjen a nullára,és csak utána az  A B.
Ezt nem lehet állítani,csak úgy,ahogy leírtam.
Egy gomb saját makróval.

ksjus5vax

Értem már köszönőm. Hát elégé kusza lett az tuti :) De azért ki gubancoltad az érthetetlenségem Jövők egy sörrel vagy kettővel. Józsinak meg neked is.

000000000

Sziasztok,  
hogy tudnék MACH3/LasyCam-al könnyen G-kódot készíteni felületkitöltéshez?

Béni

Egy fórumtárssal megbeszélt Brain eszmecsere sajnos a pesti találkán elmaradt.
Ezért csináltam az első lépésekről videót. Ha időm engedi, akkor lesz folytatás is.

http://youtu.be/ddpbORN7liQ" TARGET=_fnew>Mach3 Brain 1.

ANTAL GÁBOR

köszi Béni ! Sajnos koránkelőként este hamar kidőltem , reggel meg olyan sok volt a látnivaló...

ANTAL GÁBOR

A 10591 ben már kérdezősködtem és most megint előjött . Ha valakinek van periódusidő mérője akkor mérje már meg nekem a Mach STEP idejét.  
( f = 25 kHz ) Én szkóppal kb 23 us nak mérem és teljes döbbenetemre az érték nem változik ha állítgatom a step pulse időt a motor tuningban.(a párhuzamos port opto nélkül direktben szolgáltatja a jelet )  

svejk

Alaplap és processzorfüggő függő a minimális érték.
Nálam most 0, 1 vagy 2 us-ot beállítva a valóságban egységesen 2 us, felette a maximum 25us-ig a beállított értéket adja.

ANTAL GÁBOR

kösz. Én nyújtani szeretném . Kellene min 50us ( 800 lépéses vezérlő, 320 lépés /mm ,900mm/perc  
ami 4.8 Khz nek felel meg tehát bőven bele férne) )
 Lehet hogy csinálok két monoflopból egy késleltetést és egy impulzus szélesítést aztán meg remélem valaki megcsinálja egy kontrollerrel

Lpeti11

Üdvözletem.
A kérdésem a következő: Mach3-ból forduatszám szabályzás hogy valósítható meg 230v-os, 500W kefés főorsómaróhoz? Esetleg valami triakos megoldás bevált-e valakinél? [#kerdes]

4ybj8h3c8

Felejtsd el. Most vágtam ki az impulzusszélesítőt és vele párhuzamosan a MACH3-at.
Téveszt. Lenyeli az irányváltás miatt az első jeleket.

etc77f5nr

A MACH3 wizardban könyebb mint lazycam-ben.

t334wehtf

Mach3 + Canopen-es végfokok lehetséges összeállítás-e???

ANTAL GÁBOR

szia ! küldtem egy mailt a  
laserarts@t-online.hu ra de visszajött . Érdekelne e tapasztalatod a imp szélesítő dolgában  Engem megtalálsz az adatlapi címen