Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

2f428kduf

Attól tartok ezen a gépen a Mach3 csak demo, nem volt kedvem megkeresni a cd-t, ha csak ennyi a baj, az a kérdés marad, hogy állítom a Z tengely mozgását.
Keresem a CD-t. Köszönöm

000000000

Sziasztok kedves fórumozók!

Egy olyan kérdést szeretnék feltenni, hogy a mach3 programban hogyan lehet maró szerszám korrekciót végre hajtani? Körzseb marásról lenne szó, ahol alprogramokkal van megírva a program, és 20mm-es marás van programozva, a mart furat pedig 19.95mm Az lenne a kérdésem hogy van-e erre valami olyan "elegáns megoldás" mint a normális cnc gépeken? Mármint pl T0101 ahol a gép a korrekciót rendeli hozzá a behívott szerszámhoz? Itt jelen esetben a maró átmérőjét korrekciózni, hogy ne kelljen egy 20-as körhöz 20.05mm-es programot írni. Sajnos én a Z irányú korrekcióval is megbuktam...

Lehet hülye kérdés, sajnos semmilyen próbálkozás nem járt nálam sikerrel...

Nagyon szépen megköszönném ha esetleg valaki tudna ebben nekem tanácsot adni.

Tisztelettel: Joci

000000000

Írj nekem egy levelet!

2dbfy8y

Szia!

Igazából ugye itt a programban benne kellene lenni a g41 d1, vagy g42 d1 vagy amelyik szerszámhely korrekcióját hozzá akarod rendelni!
Igazából ezekkel a parancsokkal hozzá kéne rendelni neki a tárhelybe beírt szerszám sugarat, vagy átmérőt! Igazából ismeri ezt a mach.

000000000

Milyen géped van?
Lehet, kevesebbet lép a kellőnél. Vagy kottyanása van.  
Próbáld ki más szerszámmal is.

dravecz

Üdv.

A mach3-nak mi a gépigénye? Milyen gépet érdemes, kell összerakni, hogy stabilan menjen? Mekkora proci, memória, stb. Milyen op. rendszer a legoptimálisabb, amit tényleg jól, stabilan fut?

000000000

Régen rendeltem, nagyon stabil. Visszaállási pontossága 0.002mm. Akkor jót visz ha próba marás után nagyobbra írom a programot... 6-os 8-as carbid maróval próbáltam, de sosem visznek jót a szerszámok elsőre, hiába kerül 30.000be egy maró, ez sajnos így van. Melóban mi korrekciózni szoktuk (3D esztergán dolgozom) mivel a cnc-be be vannak programozva a használt szerszámaink, és a vezérlés figyelembe veszi.
Azért keresek úgymond "elegánsabb" megoldást :)

000000000

Köszönöm szépen a gyors választ. Sajnos nekem valami ok miatt nem megy eddig... de rá fogok jönni :)

hyuekyh7a

A Mach azt hiszem nem számol az átmérővel, majd az új mach4 az igen.
De a szerszámkopással igen ahoz fel kell tölteni a szerszámtárat és a programban meg kell adni a használni kívánt bankot T? H ? D ?

hyuekyh7a

A másik amit lehet használni , én szoktam is igaz nem csapágy illesztéshez, a tengely ero mellett ott van a skála amiben alapesetben 1 van na ezt megváltoztatva százalékosan lehet módosítani az x y z méreteket.

kuv5p7226

Ez a szerszámok tűrése miatt van, ha 300.000-be kerül, akkor is ilyen a tűrése.:-)
Magyarul egy marószár pár századdal mindig kisebb átmérőjű mint a névleges érték. A szára az igen, az H6-os. de a köszörülésnél a vágóél csak úgy alakítható ki, hogy lemegy az átmérőből is egy lehelletnyi.

000000000

Köszönöm szépen!

000000000

Jaja...tudom... Pont ez az ok amiért korrekcióra keresek választ, de sajnos nem lehet megcsinálni a mach3-al...  
2000 fontért rendeltek nekünk 3 darab lépcsős fúrót, hogy szerszámhelyet meg időt spóroljanak és 50 darab után már mást mértek, és a sok buta angol nem érti mi van :D Okkal martuk eddig a furatot de na... okosabbak mint egy magyar forgácsoló :D

000000000

Szia!
Miért ne lehetne megcsinálni mach-3 al?
Ezért van a G41-42..kód
Tökéletesen működik !

000000000

Ezek a magyar forgácsolók...

Na persze!
A 3D-s eszterga!
Az, egészen más.
Ezek meg itt szutykolnak az egy, meg a 2D -sekkel. [#nevetes1]

Az életbe nem fogok rájönni, hogyan lehet nem 3D-ben esztergálni.