Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

dravecz

Üdv a szakiknak.

Valahol olvastam, hogy a "fektetett" ibm géppel sokan szívtak a mach3 használata közben. Rángatott, nem működött stabilan a cnc.
Abban kérem a segítségetek, hogy az egyik haverom szerezne nekem egy gépet, és kérem a tanácsotokat, hogy ez a gép jó lenne-e a mach3 hoz.  

Lenovo ThinkCentre M55p (8811)

Állóházas számítógép (8811)
    Pentium D-945 3400 MHz processzor (LGA775, 4MB L2, 800MHz FSB)
    1024 MB DDR2-ram (4 slot, dual-channel)
    160 GB HDD
    Hagyományos méretű DVD meghajtó
    Intel Q965 (ICH8) Express chipset
    Intel GMA 3000 - 256 MB alaplapi VGA vezérlő (ezt kiváltanánk egy Gigabyte GV-N84STC-512I) mert ha jól tudom nem szereti a msch3 az alaplapi kártyát.
    ADI 1983 HD alaplapi hangvezérlő
    Intel 82566DM Gigabit alaplapi hálózati vezérlő
    1 x PCI Express x16 slot hagyományos méretű kártyához
    2 x PCI bővítőhely
    1 x PCI Express x1 slot
    5 x SATA vezérlő
    10 x USB 2.0
    1 x soros (RS-232) port
    1 x párhuzamos (LPT) port
    2 x 5,25" beépítőhely

Szerintetek ez megfelelő stabil rendszer lenne a mach-hoz?

000000000

Persze hogy elég, még sok is a csicsából, de ma már ez a "trendi". Bár ehhez a konfigurációhoz képest röhejes, hogy vannak olyan vezérlőprogik (pl. az enyémek DOS alapon),amikor egy P1-es gép is bőven elég 4 MB vidoókártyával.:)

2dbfy8y

Igen egy tápról megy a két moci!
A táp tud 5A-et mocik kb max 3A-t vesznek fel.
Ha nagyobbra raktam neki az áramot, nagyon melegedtek, és a hangján is lehetett hallani, hogy gerjedtek.

2dbfy8y

Holnap tudom ezeket a teszteket megpróbálni.
Én erre az egyszerű dologra nem is gondoltam, hogy így mit csinálhat!
Holnap kiderül.

dravecz

a mach 3 hivatalos weboldala szerint az 512 es kártya "kell" bele.  
Vagy csak túlzás a honlapon írt dolog?
Op rendszer? A weboldalán írja a win7-et is. De sokan azt mondják, hogy xp-n fut csak stabilan. Vélemény?

3vv2btrhv

Win7-nél rendszergazdaként szoktam indítani , igaz csak digitalizálok léptetö motorral . De van egy jelenség amit jó lenne ha mások is megfigyelnének , ahányszor elindítom , mindig más logoval jön fel , és a léptetö motor csak a második ujraindításnál lessz egyenletes járású .

000000000

Vannak itt nagy Mach szakértők, majd ők megmondják a tutit. Tudod, én ha csak tehetem, kerülöm a csicsavilágot.
Az viszont biztos, ha visszaolvasol, vannak verziók, amik rejtélyesen működnek, és érzékenyek. Aztán olyan Felhasználó is van, aki 1.2 - 1.8 GHz es mezei P4-el teljesen elégedett a Mach használata kapcsán, mások meg idételen duál, triál,:) processzoros erőgépekkel is kínlódnak.
Szerintem sokat ne költsél gépre, vegyél 10 e. Ft körül egy használt P4 2 GHz gépet, min. 512 Mb Ram, XP-vel, és tuti jó lesz, kockázatod is minimális.

Béni

Mielőtt indítod a kódot, kapcsold ki a szerszámpálya kijelzést!
(Egy próba erejéig.)

PSoft

Több mint két évig használtam a következő összeállítást,az első gravírgépemen.
P3-as asztali gép,800MHz-es INTEL proci,768Mb ram,64Mb-os VGA,XP-SP2 Blade Editionnal.
MACH-ból,az R2.0.076-os verzió a Magi-féle H2-es felülettel,és szintén a Magi-féle H2-es léptecsvezérlővel.

Nem emlékszem,hogy ez idő alatt lett volna olyan problémám,ami a PC "gyengeségére" lett volna visszavezethető.
Pedig nem egyszer voltak 3-4 órás,elég aprólékos gravírmunkák is a gépen.
Az is igaz,hogy ez csak dolgozós gép volt,mindenféle "csicsa":)) nélkül.

MACH-ból,azóta is ezt a 2.0.076-os verziót használom.

000000000

Gratulálok, ez a beszéd! Kisebb gépet mint P4 a Mach-hoz már nem merek itt írni, mert dühöng a nagyzási mánia sokak agyában, és P4 alatt akkor jönnek a fapados, maradi szöveggel.

Mellesleg ezt jó, hogy nekem címezted....
Én ugyanis egy 486-DX/66-os PC-t is tisztelek még, és csodásan működnek rajta a vezérlőprogramjaim többsége, még CNC-t is rángás nélkül vezérel. Van is még ilyen gépem, nincs szívem kidobni. Igaz, a kis 3V-os eredeti elemecske egy ilyen 20 éves alaplapban már nem a régi, és a rendszeridő bekapcsoláskor bizonyára nem lesz pontos, ha ritkán veszem elő.:)

PSoft

Hova/mikorra is datálható a MACH-X kiadása?
Hol jártak akkor a PC-k a P utáni számozásban?

Igazából én sem tudom,...inkább csak kérdezem.
De valószínűsítem,hogy nem a 4-es szám állt még akkortájt a P után.:)

Cseréld ki azt a döglött elemet,aztán,....még 20 év.:)

Egyébként,...nekem is van olyan "műszerem" amit egyre ritkábban veszek elő,így ötven-hatvan között,már félúton.:))))

svejk

Tény, hogy a friss verziós Mach3-ak már erőteljes gépet kérnek.
A Mach3 2.xxx verziók még megelégszenek az 1-2 Ghz köztiekkel.

Immár több mint 8 éve a Mach2-es nekem sokáig egy P3 366MHz-es Compaq Armada 1750-es laptopon ment 192 MB RAM-mal.

ks46twg3x

Sziasztok!

Tudtok abban segíteni, hogy hogyan állítsam be a Mach3-at, hogy a 4. tengelyként beüzemelt forgató pozícióját szög (0...360) kijelzéssel lássam?

xfg6v697j

Alapból fokban jelzi ki,de ha arra gondolsz,hogy ne menhjen 360 fölé akkor a generálkonfigban pipáld ki,a "Rot 360 rollower"-t.

ks46twg3x

Köszönöm. Próbálom!