Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

ksjus5vax

Hát nekem R2.58 azt nem tudom hol lehet jobban megnézni hogy hányas verzió  

svejk

Miféle szerzet ez a Max valami?

xfg6v697j

A help-re kattintva ki fogja írni.
Legalább is a mach3-ak kiírják.

ksjus5vax

Version R2.58

2jx6cp7v3

Akinek esetleg szüksége lenne ezekre.Ennyim van, de szerintem még létezik több lima.

https://www.dropbox.com/s/s78i5s30qx0qsn4/kinai%20pdf.rar" TARGET=_fnew>Dropbox

http://data.hu/get/7052710/kinai_pdf.rar" TARGET=_fnew>Datás link

Remélem közöttük van ami kell.

2jx6cp7v3

Szia
A pinkiosztást nem neked írtam.
"Válasz 'torrente' üzenetére (#11143)"

Ha megy a géped el ne babráld el félreértés miatt :).
Nálad ha nem a Mach3 verzió a ludas,(feltételezem, ha csak relifnél jött elő), akkor G64 G61. Először ezt ellenőrizném a helyedben.
Ezek közül szerepel valamelyik a g kódban?

sanka74

Szia! Előtte valamikor jól ment?

torrente

Sziasztok!
Nem oldódott meg a probléma.. Valamit félreértettél Danibá, kézi vezérlővel normálisan megy minden, ezt írtam az elején is. Nos, a motorokat megcseréltem de ez se hozott eredményt. Piq felvetése lehet, hogy megoldás lesz, azaz a kapott leírásban szereplő kártya és az én kártyám bár nagyon hasonlít de egy pici eltérés van, lehet, hogy más a pinek kiosztása. Ha esetleg átküldenéd a meglévő leírásaidat az hasznos lenne.. spe78@freemail.hu

yy2yggmv7

Ha van LPT port tesztered nézd meg , hogy a PC-ből
egyáltalál jól jönnek e ki a jelek.
Nekem volt olyan gépem amin még nem volt nyomtató telepítve és nem működött rendesen az LPT port.
Szerintem csak a PC oldalon lehet gond (pl. I/O dll.) ha a kézivel megy a vezérlő.
Lehet, hogy tudod de van egy számítás arra, hogy a Motor Tunning-ban mikor milyen értéket kell beírni a Steps per-be.
1/orsó menetemelkedés szorozva a mikrólépések számával.pl:  1/3=0,333x1600=532,8 ez a kínai vezérlő 1/8- ados mikrólépése.
Ezt lehet, hogy tudtad és sokan itt, de mostanában még nem láttam leírva.
Én még ellenőrizném az Eszközkezelőben -Portoknál-Nyomtatóportok-Erőforrásoknál az  
I/O tartományt.
Az itt elhangzott engedélyező jel problémát nem tartom valószínűnek mert ha nincs engedélyező jel akkor semmit nem csinál a motór(se hang se semmi)
Bocs ha nem mondtam újat, de nem tudom mennyire értesz ezekhez ha az első CNC-det csináltad.

yy2yggmv7

Még valami eszembe jutott.Kapcsolóüzemű táppal működtetett motorok sokszor megbolondulnak én áttértem a toroidos tápra azóta semmi gondom nem volt még.
Nálam a V-Type kínai vezérlőnél kapcsolóüzemű táppal megtáplálva az egyik motor magától lassan forgott.

2jx6cp7v3

Szia
Bocs nem írtam külön,de az 11175 ös hozzászólásban a pdf-ek vannak belinkelve. feltettem 2 tárhelyre is akinek kell szedheti.

yy2yggmv7

Bocs de a Port setup-ban a Port#2-be nem kell pipa ha csak egy LPT portot használ.

000000000

Torrente küldtem neked levelet!  

2jx6cp7v3

Mail ment.
Ha esetleg nem jutnál dűlőre a szoftveres oldalon, Én a helyedben kicsipogtatnám azt az LPT-kábelt,(ami be megy ki is jön-e egyáltalán) pláne ha most lett vásárolva. Lehet ki lett belőle spórolva pár ér. :)