Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

2dbfy8y

Szia!

Meg én ég ezt nézném meg, ami a linkemen be van karikázva!
Így van e beállítva ez, mert ha nem, akkor bizony ugrálhat!

http://kepfeltoltes.hu/131021/mach_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>mach beállítás

torrente

Köszönöm, megkaptam a leveleket, és letöltöttem a belinkelt leírást is. Annyit haladt előre a dolog, hogy már két tengely mozog , de csak egy irányba, az egyik tengely továbbra is halott. Ami érdekes, minden tengelynek van egy pici ledje, amikor jelet kap világít (beállításoktól függően erősebben vagy gyengébben-ahogy próbálgaton a pinbeállításokat..), a "halott" tengelynél két led is világít, mintha összeakadna egy másik tengellyel.

000000000

Ebből a TB6560-as kínai vezérlőből 3 típus van.
A V-type ( piros ) van a H-type és a M-type.
Az utolsó kettő kék néven híresült el a fórumon.
A legtöbb gyerekbetegségtől az M-type szenved, amiket a H-nál próbáltak kijavítani több kevesebb sikerrel.
Kinézetre a gyakorlatlan szem össze is tévesztheti a H és M típust.  
Elméletileg mind más és más pin kiosztással van és ez okozhatja itt a problémát.
Tehát először is a vezérlőt kéne beazonosítani.

2jx6cp7v3

Szia
Egy kicsivel több verzió is épült tb 6560 as Ic-vel, ha a pirosat zöldet nem számolom. Amivel Én találkoztam eddig, az 4 féle kék , 4 különböző pin-kiosztással rendelkezik.
Bele lehet azért kavarodni, pláne mint nekem is. Köze nem volt a kézikönyvben szereplő adatoknak a valósághoz.
És valami ilyesmi fantázianéven jöttek ki
a "manual" alapján
1,TB6560T4-V5
2,HY-TA4DV
3,HY-TB4DV-M
4,HY-TB4DV-N

ksjus5vax

Köszönöm az eddigi válaszokat agyalok még a dolgokon.  
Pabló nekem is fen állhat ez a probléma mit irtál a 11185 ben ?  
http://kepfeltoltes.hu/view/131022/problem_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>General logic beálításom

ksjus5vax

piq hát nekem csak a g kódban G17 van.

2dbfy8y

igazából ennek így jónak kéne lenni!
Esetleg még azt a 20 soros előreolvasást átírnám 100-ra, lehet nem jelent semmit, de ki tudja!
Vagy akár az is lehet amit Csewe írt, hogy ki kéne próbálni másik mach verzióval!
Vagy még esetleg Z mozgás rángatózás végett megnézném azt is, hogy a Z motor tuning beállítása nem e valami nagyon kicsi, és azért nem tud szépen menni. Mert ha valamelyik tengely lassú, akkor a másik is kénytelen hozzá igazodni, hogy az összhang meglegyen! Vagy még rossz esetben léptetőmotor vezérlő is tud furcsaságokat művelni! Szóval ok lehet bőven!

torrente

Sziasztok! Köszönöm mindenki segítségét, a data-ról letöltött manuál alapján végül is be tudtam állítani a vezérlőt, minden jól működik, végre:)
Már csak a mechanikát kell kicsit reszelni és kész a masina:))

hje3wyntn

Sziasztok!
Lehetséges lenne a Mach3 turn -ot legalább öt tengelyes módba használni? Van ilyen screen set?
Szerintetek?

2dbfy8y

Szia!

Igazából lehetséges szerintem 5 tengelyesnek használni. Csewét kérdezd meg, talán ő neked tud csinálni egy 5tengelyes képernyőt.
Ezt szerintem csak így lehet összehozni, a mach honlapján se látok ilyen képernyőt! A maróé meg nem igazán a legpraktikusabb esztergára,de talán nem is kezelné úgy jól.

hje3wyntn

torrente

Sziasztok! Még egy kérdésem lenne, hogy végálláskapcsolónak milyen kapcsolókat szoktatok használni (mikro/végállás), és az előzőekben tárgyalt kínai kék tb6560as vezérlő 5 tűs csatlakozójára hogyan kellene bekötni? Mach3-ban pinkiosztások beállÍtva, de még nem a diagnosztika ablakban semmit sem érzékelt a próbálgatásból..

2dbfy8y

Feldobnám a nagy kérdést!
Vannak itt nagy emberek, hátha valaki tud segíteni!
A gépem valamiért nagyon remegve jár.
Mi lehet az oka?
Meghajtó Pico driwe!
Mikrolépés 1/16 van.
1,8 fokos motorok.
Mindenkinek előre is köszönöm a segítséget.

s7manbs8

Az mit jelent, hogy remegve jár ? Kicsit bővebben kifejtenéd ?

robokacsa

motorokon van megfelelő nagyságú elkó szűrésnek?