Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

Béni

Page Up/Page Down a Z ennél a screenset-nél.
Ha nálad nem megy, akkor az billentyűzet kompatibilitási hiba.
(Nálam is van ilyen a CTRL-es kombinációknál. Egyik billentyűzettel megy, a másikkal nem.)

svejk

Ez nagyon iparosan néz ki!!! [#eljen]
Pont mikor át akarok térni a Linuxcnc-re akkor jössz elő ilyen klassz dolgokkal !? :))

Egy kérdést engedj meg.
A JOG gombok elhelyezése nekem fura, a Z-t szoktam külön látni.  
Talán Te ilyen gépen dolgozol ahol így állnak, vagy csak mint gyakorlott marós így látod logikusnak?

VViktor

Szia Svejk.
Ha jól gondolom Béni a HEIDENHAIN vezérlőről vette ezt az elrendezés  formát.

svejk

Azt tudom, hogy olyan gépen dolgozik, akkor tehát onnan..  
Varga Pistáén is így néz ki az elrendezés?

VViktor

Nagyából igen,így.

horcsab

Hogyan lehet azt megcsinálni Mach3 alatt, hogy a Z tengelyt program futása közben, kézzel lehessen gombokkal mozgatni(PgUp, PgDn)? Röviden a következőt kellene csinálni. G kódot elindítva Z tengely mértere áll, majd az X,Y tengelyek meghatározott pályát befutva, a Z tengelyt a befutás alatt kézzel lehessen mozgatni.

kr97pwss2

Plazma üzemmódban nyomógombbal szimulált Plasma Up, és Plasma Down jelekkel esetleg?

5z7aew5x

Ha én írtam volna a MACH3-at,ezt a lehetőséget biztosan nem tenném lehetővé. Nem is értem, mire lenne jó...[#vigyor]

horcsab

Köszi Balázs! A tőled vásárolt mpg-t napi szinten használják, tetszik nekik. Kipróbálom, remélem működik majd.

otako: én beleírtam volna, mivel egy lángvágó gép és nincs rajta magasság vezérlő. Plazma (ott működött a thc) is volt mellette, de ki lett váltva lézerre.

5z7aew5x

Ja én "marós-esztergályos" vagyok, és ott annyira ez nem lenne jó funkció. Ámbár segítettem egy plazmás kivágó beüzemelésében, de ott nem kellett a magasságot állítani...

Béni

"A JOG gombok elhelyezése nekem fura ..."

Semmi szabály nincs. Ezt a leggyakrabban alkalmazott mintájára csináltam.

https://www.google.hu/search?q=cnc+operator+control+panel&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=ol6GUprBMOGu4ASCq4HIBg&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1280&bih=917#q=cnc+mill+operator+panel&tbm=isch" TARGET=_fnew>Ahány gép, annyi szokás.  :)

svejk

Tudom, hogy nincs szabály, de gondoltam, Te mint gyakorló marós tudsz erre az elrendezésre előnyt mondani.
De még egyszer hangsúlyozom, hogy nagyon ipari kinézete van, le a kalappal!! [#worship]

KoLa

Nagyon tetszik![#eljen][#wave]
Kár hogy már a Mach3 felejtős lett az esztergán!

KoLa

Ha majd nekilátsz az eszterga felületnek akkor volna néhány ötletem!

Béni

Akkor gyűjtögesd! [#kacsint]