Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

etc77f5nr

ha kiérek a gépemhez csinálok egy tesztet

istvan58

Hali,
épülő gépemhez beszereztem egy HP DC7800 E6550 kétmagos procival, 2G RAM.

Kérdésem az lenne hogy Mach3-hoz milyen OS-t telepítsek,  XP-t vagy WIN7-32 bit-et?

3vv2btrhv

Telepits a Win7-et , hogy kederüljön mi a bibi.
olvasd a 11312-öt  

istvan58

a Z tengely még messzevan...de egy vezértlőt meg egy motort ráköthetek szimulálni a Z tengelyt..
Amugy sokat keresgéltem netten, de semmi hasznos..csak annyi hogy az Atsoft honlapja szerint XP, VISTA vagy WIN7-32 bit lehet,  de optimizálási leírás csak XP-re van.

Béni

Én XP SP2-őt javaslok. Erre a WIN7 nem az igazi.
(Csak a baj van vele.)

3vv2btrhv

Tapasztalom .

3vv2btrhv

Egy probát megérne , legalább tudnám , hogy másnál is jelentkezik a Z hiánya .

besirkyjh

Szia  

Mikor még komolyan foglakoztak a Mach3-al éppen a W2000-es és az XP volt a "trendi" ami utánna jött op rendszer csak hozzá lett illesztve a Mach3 igy az szerintem csak egy kompromisszum volt .
Tulnyomo részt az emberek XP-vel használják .
AW7 drive ota nem is történik semmi a Mach3-al .

istvan58

ha lesz időm kipróbálom asztalon, gép nélkül. Most ugy is Win7 van a gépen (ugy vettem) csak a mach kell rá.

Akkor mi is a hibajelenség? ha jol értem nem megy a Z tengely mozgatása billentyüröl sem és egérel sem?

Béni

Amit én láttam, ott az LPT porton kimenő léptető jelek nem voltak egyenletesek. Annyira, hogy a gép emiatt teljesen használhatatlan volt.
Ezt a hibát nem fogod látni, ha nincs a PC gépre kötve. (Esetleg oszcilloszkóppal.)

istvan58

rákötöm a meghajtókat, motorokat és szkópal is megnézhetem.

istvan58

ezt talláltam :

http://win.gbcdepot.com/m3s/" TARGET=_fnew>Mach3Shell

besirkyjh

Szia  

Arra figyelj hogy csak egy vezio jo a Mach3 bol a Win7alá .Azt hiszem a Vista jo hozzá csak .

http://www.machsupport.com/software/downloads-updates/" TARGET=_fnew>Innen

istvan58

Ez amit linkeltem a mach3shell az XP-t karcsusitja es optimalizalja mach3-ra

RogerCo

Sziasztok!
A hozzáértőktől kérdezném:
Ha van egy ScreenSet amibe 3db VB Script van bele fordítva, azt hogyan tudom hatékonyan átírni, esetleg megoldani, hogy file-ból vegye a scrip-et ?
Egészen pontosan a Blue screenről van szó. És a szerszám bemérésnál valamiért 150mm van bele "égetve" leghosszabb megtehető távolságnak. Nekem pedig 300 mm kellene :(
Ha az editorban megnyitottam és átírtam majd onnan lefuttattam azt csinálta amit én szeretnék.

Köszi előre is.