Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

000000000

...érek=értek

RogerCo

Sziasztok !

Nem tudom ide illik-e a kérdés vagy a ModBus topicba.

Hogyan oldjam meg, hogy több OEM Trigger-t szeretnék használni, külön-külön M-kódoknak?
Egyenlőre úgy tudtam megoldani, hogy az Initialization String-be felvettem egy M-kódot(G80 M1001) , amiben ez szerepel: SetTriggerMacro(1002)

Az M1002-ben pedig a következő:
If isActive (OEMtrig1) Then
'//////////////OEMTRIGGER 1 ///////////////////////////  
....
End If  

If isActive (OEMtrig1) Then
'//////////////OEMTRIGGER 2 ///////////////////////////  
....
End If  

De ez így már kezd átláthatatlan lenni.
Hogyan tudnám megoldani Brain-el (és ModBus-al) hogy az OemTrigger-ekhez külön külön SetTriggerMacro(100X) tartozzon?
Sajnos az Initialization String-be nem szerepelhet ilyen:
G80 M1001 M1002 M1003
Erre hibát dob induláskor
'Two m codes used same modular group'

A ModBus-omhoz szeretnék pár spaciális funkciót ily módon hozzárendelni.

Köszi

Béni

Nem biztos, hogy kell oda az OEMTrigger.
Milyen titkos funkciót szeretnél megoldani?  [#circling]

RogerCo

Semmi sem titkos funkció :)
Külső nyomógombokkal szeretnék M-kódokat futtatni.
Ilyen Pl a Szerszám bemérés, középpont keresés, él keresés, előre programozott koordinátákra küldés, stb...
A hely adottságaiból adódik a cnc gép kb 2m-re van a PC-től, és az egér kezelés, és a cnc figyelése is nem egyszerű:)  
Viszont a CNC gépen vagy annak közelében elhelyezett gombok ezt nagyban megkönnyítenék.

Béni

Csak egy makro lehet egyidőben beállítva.
Azt kellene indítanod minden gombbal és az elágazást megoldani más módon.
Most nem tudok rá megoldást, időm sincs kísérletezni. De szerintem meg lehet oldani.
(LED-ek ki-be kapcsolása, belső változok, mint markerek. Valami ilyesmi. Ez megy Brain-ből. Utána késleltetve indulhat a makro.)

RogerCo

Köszi a Választ.
Egyenlőre akkor úgy néz ki, csak ez az út járható, amit magam is kitapostam...
Azt nem értem a Brain editorral miért nem lehet direktbe egy M-kódot meghívatni..?

f0e7gg4wc

segítséget szeretnék kérni,
mach3 r3.043.022 vagy r3.043.066-hoz kellene "varázsszer, gyógyszer" a "demo" felirat eltűnése érdekében

etc77f5nr

Üdv! Eljutottam a 4. Tengellyel odáig, hogy tesztelem az elektronikajat, de valami nem stimmt a beallitasokkal mach3-ban. Csináltam egy egyszerű kört 1mm melyen 50mm-es atmerovel 100 hosszu hengerre. Betoltom mach3-ba es rengeteg hengeres szerszampalyat rajzol egymas melle nem pedig egy x-a tengelyes kört ahogyan ki kellene neznie. A twngelynek beallitasoknal 5.5555 steps-per-t írtam 2000mm/p sebessegel egyelőre csak a motor forog magaban es ha irok a tengelynek 180 fokot vagy 90 fokot akkor szepen annyit is fordul a motor. Vagy az aspire general rossz kódot vagy a mach3 bugos. Aspireban ha 3D nezetben beallitom a wrappingot akkor szepen oda is rajzolja a hengerre a kört, majd mentes--> mach2/3 wrapY2A mm txt formatumba (mast nem talaltam ami megfelelne. Csinaltam egy sima egyenes vonalas tesztet ott szepen kirajzolta a mach3 lehet hogyaz ivekkel van baja?

xfg6v697j

A G2/G3 nem tudja az XA vagy YA síkot.
Legfeljebb szinusz koszinusz segítségével lehet kört marni egy henger palástjára.
Vagy nam/cad programal generált kóddal.
Ha elérhetővé teszed a kódot,megnézem.
Több szem többet lát.

etc77f5nr

Perpill tabletrol irok szal most nem tudok kodot generalni de holnap 2utan eltudom kuldeni kivancsi vagyok. A kort az aspire valszeg apro kis szakaszokbol rakja ossze ezert van G1, viszontvalami nem stimmmel. Relief maras sem jo mert az A tengely csak forog az x pedig eppen hogy leptet. Holnap kuldok mintat. Koszi a valaszt!

000000000

A "ToolPath Configuration"-t és a General Logic menüben "Angular Properties" illetve a "Rotational Soft Limits" be van álítva??
Megvan adva a g-kód első soraiban a z-magasság érték?

000000000

A "ToolPath Configuration"-t és a General Logic menüben "Angular Properties" illetve a "Rotational Soft Limits" be van álítva??  
Megvan adva a g-kód első soraiban a z-magasság érték?  

etc77f5nr

Utana nezek, a soft limits nincs kipipalva, de egy  egyenes vonalakbol allo dologot szepen megcsinalt a gep egyutt mozgott az x es az a tengely. Igazqbol a sebessegekkel nem vagyok tisztaban a gepem g0-ja 2200mm/p altalaban ha marok akkor nagyolas 1700 relief maras gravirtuvel 2700 mivel itt 45 fokban mozog a 2 tengely egyutt, viszont mondjuk egy x tengely 2000mm/p-hez milyen A sebesseget kene beallitani, vagy ez atmero fuggo es szamolni kene a keruleti sebesseggel?

000000000

Akkor alapvetően nem is jól állítottad be a forgatódat.
A "ToolPath Configuration"-ban beállítható a forgató  kerületi sebesség állapota a z-érték fügvényében,és a képernyőre illesztése,beállítása.

Mach 3 leírásban ez a rész nem csak az oldalak növelése miatt van benne.
A 2200mm/p az ugye 2200mm/pixel?? vagy pista vagy puma vagy mit akar takarni?
Esetleg 2200mm/min-t?azaz miliméter per percet?"'!
Nem neked kell számolni a kerületi sebességet,,azt megteszi a mach,ha jól beállítod,és ha jó a G-kódod is.

etc77f5nr

Pista:-) nyilvan perc utana nezek ennek a beallitasnak mach 3 leirasbqn nem talaltam erre semmit az 5.555-t egy forumon olvastam. Mivel 10ustepes a meghajto ezert (200/360)*10. A fordulas tehat jo  motor tengelyen.