Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

svejk

Írhatnál egy kis gyorstalpallót, vagy hogy Te melyik funkciókat részesíted előnyben, mik azok amik a gyakorlatban kellenek.

Eldöntöttem, hogy megpróbálok minél jobban elszakadni a billentyű, egér kezeléstől és szeretnék egy valós kezelőpultot készíteni.
Bár már látom, hogy kevés lesz a 49 input. :(
Ezért egy érintőképernyőt beleraknék.

KoLa

Már nem emlékszem pontosan, de az eszterga felületen be tudtam állítani ezt az üzemmódot, amit hiányolsz! hogy csak addig, és abban az irányban ahogy tekerem!
Nincs már rajta a gépen, de el van mentve , plusz még az van, hogy a Tuba István usb-s kütyüjével működött,csak!

svejk

Lassan-lassan majd rájövök, csak hát csinálni kellene nem állandóan a fórumon lógni. :))

000000000

Valaki tapasztalta-e már ,hogy ez a beállítás melyik inputokra van hatással?

E-stop ?,limit kapcsolók?Index?THCstb..
Vagy mindeggyikre hatással van?
http://kepfeltoltes.hu/131207/deb_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

kmajer

A kézikerékkel "útparancsot" adsz be, irány és távolság.
Mind a hobby, mind az ipari vezérlőknek kutya kötelessége teljesíteni,
a kézi üzemben engedélyezett maximális gyorsulással  
és sebességgel.

KoLa

Én ezzel sokat szívtam! az index jelre vonatkozik!
Cserébe mondd már meg mit jelent itt a "debounce" mert eddig senki sem tudta, akitől kérdeztem!

KoLa

Sajnos a Machnak van olyan beállítása ami lejátssza a tekert impulzusokat! hiába váltasz irányt közben!

svejk

Oké, meggyőztél, akkor elfogadom így.

000000000

Pontosan nem tudom,,,olyasmit jelent mint a  pic-keknél a pergés menteítés a kapcsolók/gomok-nál..
Csak az indexre?vagy minden inputra?
Sehol nem találok rá példát...

KoLa

Ez olyan mint a prellózás?
Mivel index-ről van szó, ez a mach-nál csak a menetvágásnál jön elő! a főorsó egyetlen index-jele fordulatonként!sajnos!

000000000

Olvastam 1-2 oldalt de nálam nem mükszik,,vagy nem tudom de nem veszek észre külömbséget ha 0-a vagy ha 200000---akkor sem semmi késletetést nem érzékelek..

http://www.cnczone.nl/viewtopic.php?style=2&f=35&t=1684&start=0" TARGET=_fnew>link

svejk

Adjon már valaki egy kezdő lökést! [#rinya]

Hogy fogom én tudatni a Brain Editorral(ban), hogy mondjuk az UC300-as LPT4 5-ös lábát akarom bemenetként használni?

kr97pwss2

Pl. úgy, hogy a Input1-re konfigurálod az LPT4 5-ös lábát, amire azután már tudsz hivatkozni a Barinben.

svejk

Igen erre gondoltam, de csak 4 input van és 15 OEM trig.  
Mi lesz a maradék 30 bemenettel, azokat nem tudom szabadon felhasználni?

Béni

Sajnos erre nincs lehetőség.
Port/Pin nem adható meg sem bemenetnek, sem kimenetnek.