Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mach3 CNC

Indította gaben, 2024 április 09, 16:55

Előző téma - Következő téma

4u88hx8j6

http://translate.google.hu/translate?sl=en&tl=hu&js=n&prev=_t&hl=hu&ie=UTF-8&u=http%3A%2F%2Fwww.henriksplace.se%2Fcnc%2Fnew_machine_controlpanel.html" TARGET=_fnew>www.henriksplace.se
nem tudok semmit róla amikor a szerszám cserélős főorsomhoz gyűjtögetem anyagot aktor találtam

svejk

Basszus!! [#falbav]
Inkább be sem raktad volna...
Már azt hittem van köztünk valaki aki ért hozzá...és nem is titkolja. :(

svejk

Amikor valaki -mint pl. Béni nagymester :)
- ilyen saját felületet készít, akkor lehet új gombokat is definiálni és azzal együtt saját OEM kódokat adni neki?
Vagy egy listából lehet csak válogatni funkciók szerint és ezek szorosan összekapcsolódnak az OEM kódhoz?

svejk

Ez hülye kérdés volt, felejtsétek el.

Révész Richárd

Tudomásom szerint csak egy listából lehet válogatni.
http://www.machsupport.com/Mach3Wiki/index.php?title=OEM_Buttons" TARGET=_fnew>ITT A LISTA

000000000

Szia, úgy emlékszem, hogy a MACH3 funkciói billentyűkódokhoz (nemkarakter) vannak rendelve, rajzolhatsz hozzá gombot, és definiálni kell, hogy   melyik billentyűkódot hívja. (bocs)

svejk

igen többek közt ezt a listát böngészem már pár napja.
Azért hülye volt a kérdés mert egy új gomb új kód új funkció esetén meg kellene azt is írni mit tegyen, ezt meg csak gondolom a program fejlesztői tehetik meg.

Béni

A gombokhoz lehet Visual Basic szerű szkripteket is rendelni. Sok minden megoldható így, de ez sem "mindenható".

svejk

Most még egy gondolat.
Ugye kevés szabadon felhasználható Oem trig bemenet.
De ha én mondjuk 15 fizikai gomb kimenő jelét átalakítom hardveresen BCD-re akkor csak 4 bemenet kell.
Legyen ez az OEMtrig 1-4-ig
Akkor ezt a 4 OEMtrig bemenetet a Brain segítségével (logika) vissza tudom alakítani 15- adattá, és akkor ezen brain kimenetekhez tudok rendelni 15 OEM kódos egyéb funkciót?

Még mindig nem értem a logikai felépítést és hogy minek mihez van köze
OEMtrig
OEM kód  
DRO
stb...

xfg6v697j

"Akkor ezt a 4 OEMtrig bemenetet a Brain segítségével (logika) vissza tudom alakítani 15- adattá, és akkor ezen brain kimenetekhez tudok rendelni 15 OEM kódos egyéb funkciót?  
"
Igen.

KoLa

Nem tudom kell ezzel küszködni ilyen sokat!Az én klaviatúrás vezérlő panelom olyan jól működik! a felület szerkesztőben 101 gombot készíthetnék ha volna rá szükség! ugyan az  mint a klaviatúra!
Egy ilyen, bitmapbutton-hoz hozzárendelhetek alapfunkciókat, oem kódokat,egysoros g kódot, VB scriptet!
Adhatok neki kinézetet egy bitképpel, vagy örökre elrejthetem szem elől ha csak néhány pixel területet adok neki, lehet ez valami minta is a felületen! de ott van és működik ha megnyomom a gombot!

svejk

Minden bizonnyal járható út az is, de az én alapkoncepcióm az volt, hogy, hogy statikus kapcsolókat is alkalmazzak, és az nem valósítható meg billentyűzettel.
De lassan-lassan lemondok ezekről a kapcsolókról.

svejk

Jut eszembe, és hogy váltasz át ha pl. a G-kódot akarsz szerkeszteni,?

KoLa

Milyen az a statikus kapcsoló?:)

KoLa

Van ilyen nyomógomb, hívom a titkárnőmet , Edit!!!